Interviul online cu Dr. Morad Iancu, specialist în medicina estetică neinvazivă de la clinica Luxury Aesthetics s-a terminat

01.jpg Tema a fost : „Ce alegem în luna martie: Operaţia estetică vs intervenţia nontraumatică?"

Dr. Morad Iancu a raspuns intrebarilor cititorilor Ziua de Constanta la Interviu Online, legate de chirurgia estetică şi plastică, tratamente cosmetice le-a sfătuit pe cititoarele noastre cum să-şi menţină chipul tânăr şi sănătos cât mai mult timp. Cea mai bună întrebare venită din partea dvs a fost premiată cu un produs cosmetic profesional.

02.jpg Intrebarile redactiei:

Orice procedura chirurgicala implica anumite riscuri si complicatii. De aceea este mult mai reconfortanta ideea de apela la numite proceduri de chirurgie estetica, fara insa a avea contact efectiv cu “partea chirurgicala” a interventiei. Acestea reprezinta metode nechirurgicale si proceduri cosmetice de corectare a imperfectiunilor corpului si fetei, oferind un aspect mai placut. Dintotdeauna, oamenii si-au dorit sa aiba un aspect placut, care sa ii reprezinte in societate. Idealuri de frumusete au existat in fiecare epoca, dar niciodata atingerea lor nu a fost mai facila ca in ultimul deceniu. Chirurgia estetica a devenit o procedura comuna, care are aproape intotdeauna o solutie de remodelare a aspectului nostru fizic. Ceea ce multi dintre noi pierd insa din vedere este ca si aceasta procedura este totusi o interventie chirurgicala, care necesita o pregatire prealabila riguroasa. Discutam despre chirurgia plastica cu dr. Iancu Morad, medic specialist in chirurgie estetica neinvaziva.

Frumusete pe muchia bisturiului: un corp suplu, un chip frumos, fara riduri, toate cu ajutorul chirurgului plastician. Cand putem considera ca suntem pregatiti pentru o operatie estetica?

IM: Operatia estetica nu este o operatie de urgenta si fiecare simte in interiorul lui cand este pregatit pentru asemenea interventie. Frumusetea nu are varsta. In cazul reconstructiei este decizia medicului in colaborare cu pacientul.

Exista contraindicatii?

IM: Ca orice operatie si operatiile estetice au contraindicatii, gen boli cronice, acute sau cand pacientul are asteptari nerealistice.

Cum trebuie sa se pregateasca un pacient pentru o operatie estetica, chiar si pentru una extreme de simpla?

IM: De obicei nu sunt necesare pregatiri preoperatorii speciale. Bineinteles ca in timpul consultatiei medicul da toate informatiile necesare, urmeaza un set de analize obligatorii, uneori medicul va trimite pacientul va trimite pacientul la un consult de specialitate gen cardiolog sau psiholog.

Cat dureaza recuperarea?

IM: Recuperarea depinde de timpul de interventie. cand este vorba de un tratament noninvaziv recuperarea se face repede, cand vorbim de operatii mai complexe, recuperarea poate fi mai indelungata pana la cateva zile.

In cat timp se vindeca cicatricile?

IM: Evolutia unei cicatrice este de un an de zile. Pana la o luna dupa operatie, incizia arata destul de bine, la trei-patru luni dupa interventie cicatricea capata o culoare mai inchisa si incet-incet revine la culoarea normala si arata aproape invizibila. dar la randul ei si cicatricea poate fi tratata.

Exista interventii care nu lasa cicatrici?

IM: Tratamentele minim invazive, tratament de injectare cu botox, nu lasa cicatrici deoarece nu este folosit bisturiul.


Multe dintre noi, visam la un abdomen plat, un chip fara riduri, un nas mai mic, sani mai mari si buze carnoase? Cand tratamentele cosmetice, gimnastica si toate celelalte metode neinvazive nu te pot face sa te simti bine in propria piele, chirurgia estetica este o alternativa viabila?

IM: Majoritatea pacientilor care apeleaza la un tratament estetic o fac pentru ca vor sa rezolve o problema reala. o data ce este rezolvata problema, majoritatea sunt foarte multumiti chiar si in plan psihic.

In goana catre idealul tau de frumusete exterioara, decizia de a face operatia estetica cred ca trebuie sa tina cont de cateva criterii. Ne puteti spune care sunt acestea?

IM: Orice tratament are o indicatie si este recomandat sa apelam la un consult de specialitate pentru a afla parerea acestuia. Multe lume citeste pe net informatie gresita si este foarte important sa apeleze la medic.



Care este cea mai ceruta operatie estetica la femei, la barbati? Aveti multi clienti barbati?

IM:  Exista mai multe proceduri, cele mai solicitate lipoaspiratia, ridicarea sanilor si marirea buzelor iar domni - tratamentul cearcanelor si rinoplastia, fie cu operatie fie fara operatie. In ultima vreme am fost surprins ca foarte multi barbati vin la cabinetele noastre.

Apropo de operatiile facute la nivelul sanilor, sunt unele persoane care au sanii lasati, dar nu vor sa apeleze la chirurgie estetica. Exista o solutie pentru aceasta problema?

IM: Nu exista un tratament dovedit, decat operatia estetica. Cu timpul glanda mamara se lasa si aceasta problema se rezolva strict chirurgical. este recomandat sa fie efectuata dupa o nastere asociata cu alaptare, in urma unei slabiri bruste sau in cazul asimetriei.

Care este cheia succesului in relatia doctor-pacient? Trebuie sa existe una, avand in vedere ca oamenii vin la doctoral estetician de buna voie.

IM: Este foarte importanta aceasta relatie. Nu o data am refuzat un pacient deoarece avea asteptari nerealistice.

Avand in vedere ca foarte multe femei, inclusiv vedete  apeleaza la chirurgie plastica, tragem concluzia ca imaginea cantareste mult in ochii lor. Dumneavoastra cum vedeti acest concept? Ce parere aveti?

IM: Oamenii sunt deschisi, a inceput sa se contureze o industrie in acest sens. In Romania inca suntem la inceput dar cresterea este foarte rapida si chiar daca e criza, in ciuda asteptarilor noastre, solicitarile au crescut.

Care a fost cea mai grea interventie? In sensul de obositoare, complicata.

IM: Cand vorbim de interventii de reconstructie acolo operam cu o echipa intreaga, mai multi medici, sunt operatii care dureaza pana la 8-10 ore.  Operatiile la copii sunt cele mai dificile si mai impresionabile chiar si pentru mine ca medic.

Nu va simtiti impovarat de reponsabilitatea imensa pe care o aveti ca medic?

IM: Este foarte importanta relatia medic-pacient si in afara tratamentului in timpul consultatiei discutam rezultatele si o consultatie amanuntita evita asteptari gresite dupa interventie.

Ati intalnit cu persoane care au mania operatiilor estetice? Genul acela de persoane care nu au nevoie de vreo modificare din punct de vedere estetic?

IM: Am intalnit mai multe persoane care din punctul meu de vedere nu aveau nevoie de interventie si le-am refuzat, banuiesc ca au apelat la altcineva.

Cititoarele noastre ar fi incantate sa afle care sunt ultimele noutati in domeniul medicinei estetice. Puteti sa ne spuneti cate ceva pe scurt?

IM: Noutatile este augmentarea mamara fara operatie, se foloseste acid hialuronic special, care se injecteaza, rezultatul este vizil imediat dupa tratament si pacientul luat acasa la 20 de minute dupa interventie. Tratamentul se efectueaza sub anestezie locala, doar la Bucuresti deocamdata si costurile se ridica in functie de cantitatea injectata de la 1500 de euro in sus.  Aceeasi substanta se poate injecta si in zona gambelor si a feselor, riscul complicatiilor este minim.
Cealalta se numeste terapia Dracula, unde se recolteaza o cantitate proprie de sange, care se prelucreaza intr-un produs viu, care se reinjecteaza in zona fetei, decolteului pentru reintinerire.

Din ce in ce mai multe femei sunt interesate de abdominoplastie. In ce consta aceasta operatie? Puteti sa ne dati mai multe detalii?

IM: femeile care nasc sau care scad brusc in greutate apeleaza la aceasta metoda. informatiile le gasiti pe site-ul nostru: www.clinica-luxury.ro

Care este diferenta intre abdominoplastie si liposcutie la abdomen? Nu poate scapa pacientul de surplusul de piele prin liposuctie sau alta metoda?

IM: Abdominoplastia este o operatie iar liposuctia este o interventie mult mai simpla, unde se extrage exccesul de grasime, un procedeu care se poate efectua sub anestezie locala si recuperarea imediata.

Care au fost cele mai mari satisfactii din cariera dvs. de medic estetician? V-ati lovit si de insatisfactii?

IM: Intotdeauna cand vad un pacient revenind la un alt tratament sau recomandarea la un alt pacient, asta inseamna ca este multumit si eu sunt la randul meu multumit.

Ati raspuns intotdeauna pozitiv solicitarilor pacientilor chiar daca au fost exagerate? Ati fost pusa in postura de a refuza un pacient? Care au fost cele mai spectaculoase cazuri cu care v-ati confruntat?

IM: De obicei am o consultatie amanuntita, unde vreau sa inteleg exact asteptarile. In cazul in care consider ca are asteptari nerealistice, fie medical sau estetic, deobicei refuz acest pacient.

Exista vreo explicatie psihologica pentru faptul ca cea mai mare parte a persoanelor apeleaza la serviciile unei clinici de chirurgie plastica sunt de sex feminin?

IM: Nu exista un studiu dovedit, dar poate ca femeile au in sange dorinta sa fie frumoase.

Sunt cazuri in care o operatie estetica nu vindeca doar o cicatrice sau corecteaza un anumit defect, ci vindeca un complex. Este acesta unul din scopurile nobile ale chirurgiei estetice?

IM: Cred ca este si unul dintre scopurile medicinei estetice. Un pacient cu incredere in sine este foarte important si am vazut acest lucru la pacientele mele, care dupa interventii sunt pline de viata.

Credeti in viitorul medicinei private din Romania in detrimentul celei de stat?

IM:  Cred ca viitorul medicinei in Romania ar fi un sistem public- privat, in care pacientul sa-si aleaga medicul, astfel incat si medicul sa ramana in spital atata timp cat are de lucru. Costurile medicinei estetice in Romania sunt pentru toata buzunarele daca vorbim de tratamente noninvazive , insa cazul interventiilor chirurgicale costurile sunt mai mari pentru ca vorbim de o intreaga echipa care pregateste si trateaza pacientul. Preturile raman insa prohibitive fata de celelalte state din UE.

Se spune despre botox ca este minunea antiaging a secolului XXI. Ce alte tratamente pentru reintinerirea faciala recomandati femeilor trecute de 30-40 de ani? Tratamentele de ultima ora sunt neaparat si cele mai eficiente? Lifting cervico-facial? Lipofilling facial? Acid hialuronic? Acidul poli-lactic(Sculptra)? Peeling chimic?

IM: Fiecare categorie de varsta are tratamentul sau. Peeling chimic este recomandat de la orice varsta pentru curatare profunda o data pe an, mezoterapie dupa sezonul estival in general pentru hidratare.

Care este povestea business-ului dvs de a aduce cu “orice pret” frumuseţea pe chipul doamnelor, domnişoarelor, domnilor?

IM: Intotdeauna m-a pasionat medicina. In timpul facultatii, am facut stagii la mai multe clinici si m-a afectat suferinta oamenilor si am preferat sa combin cu ceva mai vesel. Facultatea am facut-o in Romania, eu fiind cetatean israelian , asa ca mi-a fost usor sa raman aici.

Sa discutam putin despre procedurile estetice nechirurgicale de lifting facial:

IM: Cel mai bun procedeu este peeling medical adanc, unde garantez 20 de ani de intinerire. Se face sub sedare usoara, procedura dureaza 20 de minute.

Si despre procedurile estetice nechirurgicale de remodelare corporala sau de tratare a celulitei, declarata inamicul nr. 1 al femeilor. Cum rezolvam aceasta problema?

IM: Ca si la vergeturi, nu avem tratament care rezolva problema 100%. De obicei sunt suficiente aparatele cosmetice : radiofrecventa, ultrasunete sau aparate care combina tratamentele.

Cum priviti tatuajul medical sau cosmetic sau electroliza ca  metoda de indepartare a pilozitatii?

IM: Este mai mult un tratament cosmetic, nu trebuie s-o faca un medic, cand este vorba de indepartarea de lunga durata a parului este recomandat sa apelati la o clinica, deoarece depinde foarte mult aparatura dintr-o clinica fata de cea de la salon.

Ce le transmiteti cititoarelor noastre si unde va pot gasi in Constanta si in Bucuresti in cele doua clinici in care va desfasurati activitatea?

IM: Eu recomand la orice pacienta sa vina la o consultatie, care este gratuita, sa stam de vorba si sa vedem poze inainte si dupa si apoi sa decida daca isi doresc tratamentul. Cele mai reusite rezultate sunt cele naturale si nu cele vulgare.

Adresa cabinetului: Strada Washington nr 48 A iar la Constanta pe strada Soveja nr 55. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

alina

20 Dec, 2013 16:11

Iti oferim 6$ la inregistrare! Poti face Bani oriunde te-ai afla! Primesti Bani sa vizualizezi reclame! Esti propriul tau sef! Acces la contul tau oricand, in timp real! Castigi bani pasiv, de pe urma echipei tale! Nu este necesar sa instalezi ceva pe calculatorul tau!

Cristina

05 May, 2011 17:38

Am fost la domnul doctor pentru tratamentul ridurilor, sunt foarte multumita de rezultat si pot spune ca este un om extraordinar.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

03 Mar, 2011 16:00

@Venera :Nu exista o crema care mareste buzele, este pur si simplu marketing. cand dorim sa marim volumul buzelor sunt necesare subtante de umplere. cea mai folosita este acidul hialuronic cu un rezultat care se mentine 6-7 luni sau ulei medical de silicon unde rezultatul este permanent.tratamentul nu este dureros, se face sub anetezie cu crema anestezica, se injecteaza substanta in buze iar rezultatul este vizibil imediat dupa tratament.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

03 Mar, 2011 15:58

@Georgiana marin: sunt de acord ca o data ce apelem la tratamente de chirurgie estetica, este chiar indicat sa apelam la exercitii fizice si sa avem un stil de viata perfect sanatos.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

03 Mar, 2011 15:57

@Anca P#2: Din punctul meu de vedere exteriorul conteaza foarte mult si lumea este din ce in ce mai atenta la cum arata. Este dovedit ca persoanele care arata mai estetic au mai mult succes. ca o orice domeniu, medicina estetica a devenit foarte solicitata si poate fi si o afacere.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

03 Mar, 2011 15:55

@Anca P.: si la cabinetul nostru, de pe strada Soveja nr 55

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

03 Mar, 2011 15:55

@Gabriela Marincof: orice interventie este recomandata dupa un an dupa nastere. va referiti la o liposuctie, este o interventie destul de simpla iar timpul de recuperare e foarte scurt.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

03 Mar, 2011 15:54

@Adelina Iancu:se poate trata cu o microinjectie cu botox, rezultatul se mentine cam un an de zile. Strada Soveja nr 55 este adresa unde va astept pentru aceasta interventie simpla, dureaza doar 5 minute.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

03 Mar, 2011 15:52

@Ramona : Maxopexie este un procedeu de ridicare a sanului lasat. Costul este 2500-3500 de euro. preturile variaza in functie de echipa care efectueaza operatia.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

03 Mar, 2011 15:51

@cicatrice postoperatorie: probabil singura solutie va fi o revizie de cicatrice, care se face sub anestezie locala si apoi trebuie sa ingrijeasca citracicea cu o crema speciala, dupa indicatiile medicului.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

03 Mar, 2011 15:50

@Implant mamar: este prea devreme, de preferat este sa se astepte varsta de 18 ani pentru maturizarea glandelor mamare

implant mamar

03 Mar, 2011 13:36

se poate face operatia de marirea sanilor , la varsta de 16 ani si ceva, cu acordul parintilor?

cicatrice postoperatorie

03 Mar, 2011 13:34

buna ziua domnul doctor,am o intrebare la dumneavoastra:acum 9 ani am fost operata de apendicita cu plastron cangrenos,am facut chiar si o supuratie si au fost nevoiti sa imi taie jumatate din operatie pt a putea iesi infectia cu toate ca deja aveam un tub de dren,in urma acestei operatii mi-a ramas o cicatrice foarte urata,ma puteti ajuta cu un sfat?ma simt tare complexata va multumesc

Ramona

02 Mar, 2011 23:11

buna sera, m-ar interesa cat costa operatia de masopexie.

Adelina Iancu

02 Mar, 2011 20:23

Ma in tereseaza daca la cabinetul domnului doctor se poate urma un tratament pentru transpiratia excesiva (hiperhidroza?

Gabriela Marincof

02 Mar, 2011 20:21

Dupa nastere, medicul de familie m-a sfatuit sa incerc vibrolipoaspiratia pentru indepartarea tesutului adipos acumulat. Fac precizarea ca am nascut in urma cu 4 luni, am incercat sa slabesc insa copilasul nu m-a lasat, in sensul ca inca alaptez si trebuie sa ma alimentez corespunzator. As vrea sa stiu mai multe despre aceasta interventie, daca este dureroasa si daca este recomandata indiferent de conformatie?

Anca P.

02 Mar, 2011 20:18

Unde se poate face in Constanta, tratamentul ridurilor prin umplere cu acid hialuronic??? Multumesc

Anca P#2

02 Mar, 2011 20:16

Trebuie sa recunoastem ca societatea de azi valorizeaza prea mult exteriorul, forma, în detrimentul a orice altceva cu adevarat important. Esteticul a devenit o cultura si o afacere! Ce parere are domnul doctor??

Georgiana Marin

02 Mar, 2011 20:14

Gandest-va bine înainte de a apela la chirurgia estetica! Putem arata foarte bine si pe cale naturala,îngrijindu-ne corespunzator! Ce ziceti de putin sport?

Venera

02 Mar, 2011 20:13

Ce ne sfatuiti daca vrem mai mult volum in buze? E obligatoriu sa dam buzna in vreun cabinet de chirurgie estetica cerand sa ne injecteze silicon colagen, acid hialuronic sau grasime proprie? Am inteles ca exista pe piata o crema special dedicata buzelor, cu functie de redare a densitatii si fermitatii, iar in paralel trebuie sa aplici cu dibacie un machiaj adecvat. Unde putem gasi aceasta crema sau ceva asemnator?

Articole asemanatoare

Spitalul Municipal Mangalia, județul Constanța angajează asistent medical pentru Secția Obstetrică ginecologie

18 Apr 2024 266

Firme Constanța Reînnoirea mandatului membrilor şi al preşedintelui CA, pe ordinea de zi a AGOA societății Proiect SA

18 Apr 2024 265

Un transport agabaritic va circula pe drumuri din județul Constanța

18 Apr 2024 274

Foști șefi ai Centralei Nuclearoelectrice Cernavodă, proces contra Statului Român, după achitarea definitivă

18 Apr 2024 437

Compania Mamaia SA și directorul general, Ursu Carmen, trimiși în judecată de procurorii din Constanța!

18 Apr 2024 420

Firme Constanța Acționarii Mamaia SA, convocați în Adunare Generală Ordinară. Pe ordinea de zi, inclusă și propunerea de repartizare a profitului net înregistrat în 2023

18 Apr 2024 276

IGPR InfotraficTrafic blocat pe DN 13B

18 Apr 2024 195

IGPR InfotraficTrafic deviat pe A1

18 Apr 2024 195

MAEUnul dintre cele două grupuri de cetățeni români, care și-au semnalat inițial prezența în Aeroportul Internațional Dubai

18 Apr 2024 195

O firmă din Iași va face curățenie în sediile Direcției Generale Asistență Socială Constanța (DOCUMENT)

18 Apr 2024 351

IGPR InfotraficTrafic dirijat pe DN 7

18 Apr 2024 206

IGPR InfotraficTrafic deviat pe A2

18 Apr 2024 203

În această noapte, circulația rutieră va fi închisă pe Autostrada A2 București – Constanța! Iată în ce interval orar

18 Apr 2024 393

Cum va fi vremea în Dobrogea în perioada următoare? Anunțul meteorologilor

18 Apr 2024 571

Din cauza fenomenelor meteo extreme, cetățeni români au rămas blocați în Aeroportul Internațional Dubai. Precizări MAE

17 Apr 2024 516