Interviul online cu Mohammad Murad, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turism din România, proprietarul lanţului hotelier Phoenicia s-a terminat Tema a fost - "Sunt hotelierii din staţiunea Mamaia la mâna primarului Radu Mazăre"?!

img_9610.jpg„PDL a făcut ceea ce trebuia. Niciun partid din România nu a avut curajul să dea afară oameni care nu făceau nimic prin instituţii şi se ocupau cu băutul cafelei"

Murad: „Cred că sunt în stare să fac mai mult decât s-a făcut până acum în turism. Văd că unora le este frică"

Mohammad Murad despre FPTR: Am văzut că nu se întâmpla nimic în turism, pentru că în general patronatul şi cei care deţineau funcţii în Federaţie aveau experienţă în turism dar nu spuneau lucrurilor pe nume. Am simţit că e nevoie de o altă abordare. Cred că sunt în stare să fac mai mult decât s-a făcut până acum în turism. Îmi doresc o relaţie mai bună cu statul ca preşedinte al FPTR. Noi ca investitori am fost cei care am alergat să plătim taxe către stat. Chiar am discutat cu colegii mei, trebuie să avem o relaţie corecta cu ministerul Turismului. Nu este normal să faci o lege fără să te consulţi cu patronatul. Recent la Olimp, am discutat cu doamna Sulfina Barbu, preşedinte al Comisiei de Administraţie din Camera Deputaţilor să ni se accepte propunerile în proiectul de lege al turismului care va intra în dezbatere în Parlament. Sper să se rezolve această solicitare a noastră, în caz contrar vom declara că am ajuns pe un drum închis cu ministerul.

Mohammad Murad despre Ministerul Turismului: "Trebuie să avem o relaţie corectă. Eu nu pot să înţeleg spre exemplu de ce ministerul a face licitaţie pentru lansarea brand-ului de ţară. Eu nu m-aş fi dus să investesc bani făcând reclamă în Mexic, de unde poate îmi vine un singur turist. Personal as face in Romania un carnaval prin care as prezenta Europei tot ce avem noi mai bun pentru turism. As promova si un festival al vinului, avem peste 200 de producatori autohtoni... In privinta litoralului trebuie sa ne decidem ce destinatie vrem sa-i dam, trebuie sa mergem pe segmente clar definite. Cu 20 de milioane de euro as aduna mai multi turisti. As introduce Delta Dunarii in circuitul turistic. As lega toate statiunile de pe litoral astfel incat intr-o zi in care nu merg la plaja turistii sa aiba posibilitatea sa viziteze statiunile. As face un muzeu al lui Ceausescu in care turistii sa simta pe pielea lor ce au trait romanii inainte de 1989. Doamna Udrea trebuie sa stie ca patronatul este forta care va pune pe picioare economia statului. Elena Udrea vinde bine si imaginea domniei sale asociată cu ministerul turismului automat aduce servicii si investitorilor din turism. Exista niste incapatanari personale, niste idei fixe. Ca sa nu mai existe astfel de probleme, trebuie sa apelăm la persoane neimplicate din punct de vedere politic. Am vazut in tari precum Suedia sau Norvegia ca există alaturi de institutia autoritatii publice locale şi Consiliul Consultativ format din oameni simpli din orasul respectiv care sunt invitati sa participe la luarea deciziei ca reprezentanti ai societatii civile. De asta cred ca avem nevoie si în România".

„Nu vreau să mai avem general, vreau să fim cu toţii soldaţi şi să lucrăm pentru relansarea turismului"

Mohammad Murad despre autoritati locale şi centrale: " Atât cu autorităţile centrale cât şi cu cele locale îmi doresc relaţii corecte, de parteneriat, vreau să construim şi să dispară relaţia de subordonare. Nu vreau să mai avem general, vreau să fim cu toţii soldaţi şi împreună să încercăm să construim imaginea pentru relansarea turismului. Dacă mă întrebaţi de autorităţi locale, daca aş fi primar sau prim-ministru, aş sprijini din punct de vedere fiscal orice investiţie mai mare de 1 milion de euro. Ca investitor şi eu m-am confruntat cu multe probleme. Dar le consider normale pentru această perioadă în care ne aflăm. Acum suntem într-o criză mondială, nu e vorba doar despre România. Dar PDL cred că a făcut ceea ce trebuia. Niciun partid nu a avut curajul să dea afară oameni care nu făceau nimic prin instituţii şi se ocupau cu băutul cafelei. Este foarte important ca şi în sănătate să fie selectaţi oamenii eficienti. Nu există naştere fără dureri. Trebuie luate măsuri radicale altfel nu putem pune pe o bază corectă economia. Susţin şi ceea ce s-a întamplat anul acesta în învăţământul românesc. Finanţarea trebuie să urmarească elevul şi performanţa lui şi a profesorului".

Mohammad Murad despre investitiile personale: "Phoenicia a fost vandut ca sa fie vandut. Pe langa Phoenicia o sa dezvoltam si alte proiecte, tinta noastra sunt 5000 de locuri de cazare, acum suntem abia la jumătate. Nu va fi uşor, mai ales că băncile sunt foarte atente la orice credit pe care îl acordă. Este foarte greu să obţii un credit indiferent de situaţia financiară a companiei. Eu sunt mulţumit că mi-am recuperat invesţiile de până acum iar pentru viitor ca să pot continua investiţiile voi incerca sa vand o parte din actiuni prin Bursa. Eu am făcut multe lucruri în premieră în România, asta cred că i-a determinat şi pe clienţii mei, mai celebri sau mai puţin celebri să aleagă un apartament de vacanţă construit de mine. Nu am renunţat nici la televiziunea pe care o am în portofoliu din 2008. Cosmos TV va deveni un post de nişă pentru promovarea turismului.Ca o picanterie pot să spun că în ultimul timp în studioul Cosmos s-a realizat emisiunea "Nasul". Am avut un contract de colaborare cu Radu Moraru care s-a cam terminat".

Mohammad Murad despre factorul politic din adminstratie :" Este foarte greu să fi foarte bine educat şi să porti un dialog civilizat când tu ca român nu ai avut voie şi nu ai stiut sa vorbesti timp de 50 de ani. De aceea toate firmele românesti s-au bazat la inceput pe Asociatii familiale. Nu suntem in stare sa facem firme adevarate, cu atat mai mult sa dialogam. Trebuie sa invatam sa fim corecti, sa avem coloana vertebrala. Eu as vrea sa fim uniti nu de placerea de a deveni o putere ci pentru a face un dialog contructiv cu autoritatile locale si centrale. Şi din cauza autorităţilor locale care nu ştiu ce vor aş vinde toate activele din sudul litoralului şi aş concentra toate afacerile din turism la Năvodari. Trebuie să recunosc că lucrez Nicolae Matei este primarul cu care colaborez cel mai bine şi în general am colaborat foarte bine cu ultimii trei primari ai oraşului Năvodari".

„Viitorul preşedinte trebuie să fie optimist, iar viitorul primar al Constanţei trebuie să fie sătul"

Mohammad Murad despre politică şi politicieni: "Partidele politice trebuie sa vina cu mesaje clare si transparente. Daca ar exista in Romania un singur politician care ar sti ce vrea ar veni in fata oamenilor cu chestiuni simple, cu 10 criterii care ar reprezenta problemele economiei romanesti. Astazi Romania este o tara deschisa. Sunt mai multe variante pentru presedinte. Viitorul presedinte trebuie sa fie optimist, sa gandeasca limpede, sa se intoarca catre cetatean caruia sa-i asigure stabilitate si confort. In plan international conteaza sa avem relatii foarte bune cu vecinii.
Si daca vorbim de orasul Constanta, ar fi bine sa se faca o schimbare, desi nu cred ca se va intampla acest lucru. Primarul ideal ar trebui sa fie satul".

Intrebarile redactiei:

img_9618.jpg1. De ce şi-a dorit Mohammad Murad funcţia de preşedinte al Federaţiei Patronatelor în Turism?

M.M.: Am vazut ca nu se intampla nimic pentru in general patronatul si cei care detineau functii in Federatie aveau experienta in turism dar nu spuneau lucrurilor pe nume. Am simtit ca e nevoie de o alta abordare. Cred ca sunt in stare sa fac mai mult decat s-a facut pana acum in turism.

2. Imediat dupa ce ati devenit presedintele FPTR ati afirmat ca aceasta structura trebuie sa devina  port-drapelul luptei pentru protejarea intereselor micilor si marilor intreprinzatori din turism, pentru dezvoltarea turismului in Romania precum si pentru atragerea de turisti atat romani cat si straini care sa-si petreaca vacantele in Romania. Cum veti face posibile toate aceste lucruri?

M.M.: Imi doresc o relatie mai buna cu statul. Noi ca investitori am fost cei care am alergat sa platim taxe catre stat. Chiar am discutat cu colegii mei, trebuie sa avem o relatie corecta cu ministerul Turismului. Nu este normal sa faci o lege fara sa te consulti cu patronatul. Am discutat cu doamna Sulfina Barbu, presedinte al Comisiei de Administratie Publica din Camera Deputatilor sa sa ni se accepte propunerile in proiectul de lege care va intra in dezbatere in Parlament, sper sa se rezolve in caz contrar vom declara ca am ajuns pe un drum inchis cu ministerul.

3. In calitate de presedinte al FPTR cum colaborati cu Ministerul Turismului sau cum vedeti pe viitor aceasta colaborare?

M.M.: Ministerul a lansat licitatie pentru lansarea brand-ului de tara. Eu nu inteleg aceasta chestiune. Eu nu pot sa ma duc sa investesc bani facand reclama in Mexic de unde poate imi vine un singur turist. Eu personal as face in Romania un carnaval prin care as prezenta Europei tot ce avem noi mai bun pentru turism. As promova si un festival al Vinului, avem peste 200 de producatori autohtoni... In privinta litoralului trebuie sa ne decidem ce destinatie vrem sa-i dam, trebuie sa mergem pe segmente clar definite. Cu 20 de milioane de euro as aduna mai multi turisti. As introduce Delta Dunarii in circuitul turistic. As lega toate statiunile de pe litoral astfel incat intr-o zi in care nu merg la plaja turistii sa aiba posibilitatea sa viziteze statiunile. As face un muzeu al lui Ceausescu in care turistii sa simta pe pielea lor ce au trait romanii in acele vremuri.

4. Exista o vorba romaneasca ca pana la “Dumnezeu te mananca sfintii”.. Oricat de buna colaborarea activa cu Ministerul de resort, trebuie sa va intreb care este relatia cu autoritatile locale.

M.M.: La fel imi doresc relatii corecte, parteneriat, vreau sa construim , dispara relatia de subordonare. Nu vreau sa mai avem general, vreau sa fim cu toti soldati si impreuna sa incercam sa construim imaginea, sa educam populatia si sa ne ocupam cu promovarea turistica impreuna cu ministerul pentru relansarea turismului. As sprijini din punct de vedere fiscal orice investitie mai mare de 1 milion de euro.

5. Sunteti unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri pe Litoral, unul dintre primii care a investit in refacerea hotelurilor si in crearea unui brand pentru litoral, Perla Majestic. Cat de greu a fost sa va impuneti pe piata de turism si cu ce probleme v-ati confruntat?



M.M.: Toate problemele cred ca au fost normale pentru aceasta perioada de tranzitie in care ne aflam. Acum suntem intr-o criza mondiala, nu e vorba doar despre Romania. Dar PDL cred ca a facut ceea ce trebuia. Niciun partid nu a avut curajul sa dea afara oameni care nu faceau nimic prin institutii, se ocupau cu bautul cafelei. Este foarte important ca in sanatate sa selectam oamenii eficienti. Nu exista nastere fara dureri. Trebuie luate masuri radicale altfel nu putem pune pe o baza corecta economia. Sustin si ceea ce s-a intamplat anul acesta in invatamantul romanesc. Finantarea trebuie urmareasca elevul si performanta lui si a profesorului. La spitale, la fel.

6.Imi amintesc o declaratie de-a dvs în care va  detaliati entuziasmat ideea de a construi o intreaga statiune pe litoral – Mica Europa – intre Mamaia si Navodari. Mai vedeti realizabil acest proiect, dat fiind situatia de pe piata imobiliara din Romania?

M.M.: Phoenicia a fost vandut ca sa fie vandut. Pe langa Phoenicia o sa dezvoltam si alte proiecte, tinta noastra sunt 5000 de locuri de cazare.

7. Un investitor in turism  gaseste in aceasta perioada incredere si sprijin din partea institutiilor bancare? Va intreb pentru ca am auzit multi voci care spun ca nu mai cred in proiecte turistice pe litoral, mai ales ca bancile nu le iau in consideratie ca pe o garantie?

M.M.: Bancile sunt foarte atente la orice credit pe care il acorda. Este foarte greu sa obtii un credit indiferent de situatia financiara.

8.Dvs ati construit ansamblurile rezidentiale de apartamente de vacanta din nordul litoralului - Coral Beach si Summer Land. Ati reusit sa va amortizati investitia? Mai aveti apartamente de vanzare sau ati reusit sa le contractati pe toate cele existente? Inchirierile din Summer Land cum merg in aceasta perioada?

M.M.: Am recuperat investitia.

9. Sunt multi oameni politici celebrii sau oameni de afaceri, ma rog persoane cu venituri peste medie care detin apartamente de vacanta in ansamblurile construite de dvs. Ce credeti ca i-a determinat sa va fie clienti?

M.M.:  Proiectele in sine au fost in masura sa le atraga atentia. Noi am facut multe lucruri in premiera in Romania.

10. Care considerati ca este in acest moment adevarata problema a turismului estival? Avem hoteluri frumoase, dar cred ca pentru turistul care vine la mare, in special pentru cel din strainatate e mai putin important daca hotelul arata bine sau nu?


M.M.: Autoritatile locale si faptul ca noi ca tara nu stim care e target-ul nostru.

11. Care este strategia dvs de acum inainte? Mai intentionati sa contruiti ceva pe litoral? Si daca da cum veti finanta viitoarele proiecte avand in vedere reticenta bancilor?

M.M.: Da. Voi incerca sa vand o parte din actiuni prin Bursa.

12. La sfarsitul lui 2008 ati cumparat un pachet de 90% din partile sociale ale Unicorn Productions SRL, care detine licenta postului Cosmos TV. Mai aveti televiziunea, v-ati gandit s-o tranformati intr-un post tv care sa vina in sprijinul promovarii turismului?

M.M.: Televiziune de nisa pentru promovarea turismului.  Am avut un contract de colaborare cu Radu Moraru, care isi realizeaza emisiunea “Nasul”.

13. Revenind la turism, afacerile cu hoteluri pe litoral inseamna investitii anuale substantiale care sunt greu de recuperat in sezonul scurt de pe litoralul romanesc. Acesta sa fie oare motivul pentru care v-ati mutat afacerea la Navodari si nu le-ati concentrat in statiunea Mamaia?

M.M.: Eu am.

14. Cum va explicati aceasta lipsa de convergente intre interesele urmarite de investitori si cele ale autoritatilor locale din Constanta?

M.M.: Este foarte greu sa fi foarte bine educat si sa porti un dialog. Romanii nu au stiut sa vorbeasca 50 de ani, nu au stiut sa se comporte cu vecinul, de aceea toate firmele romanesti s-au bazat la inceput pe asociatii familiale. Nu suntem in stare sa facem firme adevarate, cu atat mai mult sa dialog. Trebuie sa invatam sa fim corecti, sa avem coloana vertebrala. Eu as vrea sa fim uniti nu de placerea de a deveni o putere ci de a face un dialog contructiv cu autoritatile locale si centrale.

15. Dvs aveti afaceri si in turismul din sudul litoralului. Acolo care este situatia. La un moment dat spuneati ca va ganditi sa vindeti tot ce aveti in sud?

M.M.: Din multe puncte de vedere as vinde in sud pentru a concentra toata afacerea din turismul estival in Navodari.

16. Una dintre cele mai grave probleme ale turismului romanesc este imaginea proasta pe care acesta o are in strainatate. Iata ca nici macar celebra frunza a doamnei ministru Udrea nu a reusit sa dezmorteasca lipsa de intere a turistilor straini pentru Romania...De ce nu avem brand-uri hoteliere internationale pe litoralul romanesc?

M.M.: Doamna Udrea trebuie sa stie ca patronatul este forta care va pune pe picioare economia statului. Elena Udrea vinde bine si imaginea domniei sale asociata cu ministerul turismului automat aduce servicii si investitorilor de turism. Exista niste incapatanari personale, niste idei fixe. Ca sa nu mai existe astfel de probleme, trebuie sa implicam persoane neimplicate din punct de vedere politic. Am vazut in tari precum Suedia sau Norvegia ca alaturi de insitutia autoritatii publice locale, Consiliul Consultativ format din oameni simpli din orasul respectiv care sunt invitati sa participe la luarea deciziei ca reprezentanti ai societatii civile.

17. Ca sa intelegem fiecare de vina are in acesta chestiune cu turismul de pe litoral, care sunt cele mai frecvente greseli ale hotelierilor si deopotriva cele mai grave greseli facute de autoritatile locale?

M.M.: Jegmanirea turistului.

18. La ultima iesire in presa cu prilejul Conferintei sustinute la Phoenicia Resort Mamaia s-a spun ca acest sezon ar putea fi considerat poate cel mai bun din ultimii ani, in ciuda dificultatilor financiare cu care se confrunta romanii. Asta inseamna ca totusi s-a depasit acel handicap de inceput de sezon cand se raporta o situatie dezastroasa?


M.M.: 2011 a fost un an perfect pentru noi pentru ca am castigat din nou o imagine buna pentru litoral. Foarte multi turisti, am facut progrese si ele se vor regasi in profit.

19. De ce foarte multi dintre romani prefera inca Bulgaria. Poate pentru ca este mai ieftin? Cum sa-i atragem pe straini pe litoralul romanesc, sunt de ajuns evenimentele create de autoritati, sunt pentru toate gusturile? E suficient ca primarul Mazare vine printre turiști, face evenimente mondene, merge prin cluburi pentru a face atmosferă și a atrage turiștii, spun aceștia.Pe mine ma socheaza ca in Mamaia, statiune care se vrea a fi una de fite functioneaza zeci de magazine cu profil alimentar. A cui este vina?

M.M.: Exista doua handicapuri: imaginea negativa a litoralului romanesc si lipsa de incredere in produsul romanesc. Nici bulgarii nu creeaza mai multe evenimente. Trebuie sa exista politica liberala corecta si consumatorul trebuie sa aiba cat mai multe avantaje. Lipsa cazarii la negru sau alimentara in statiune sunt prostii. Nu putem starpii aceste fenomene.

20. Vreau sa discutam putin si pe marginea legii turismului care ar putea intra in vigoare din toamna, practic tarziu pentru acest sezon insa cine stie poate benefic pentru anul viitor. Daca ati fi fost intrebat ce ati fi vrut sa stipulati in legea turismului?

M.M.:  Nu trebuie sa dam Consiliilor locale puteri excesive. Administrarea statiunii trebuie sa fie in mana unei fundatii, asociatii care sa reuneasca toti factorii responsabili, nu la dispozitia unui primar si a unui Consiliu local. Bugetul asociatiei ar trebui sa provina din taxa hoteliera.
Voi da in judecata  Consiliul local pentru instituirea taxei de irigare pentru ca platesc o taxa pentru un serviciu care nu se face. Platesc 37.000 lei pentru aceasta taxa pe trei luni.

21. Cum suna viitorul economic, politic in Romania, ca unul dintre primcipalii investitori in turismul romanesc? Unii susţin ca sunteti unul din protejatii tuturor regimurilor politice perindate prin România, altii spun ca ati ramas fidel convingerilor liberale, de altfel ati fost si unul dintre finantatorii PNL in alegeri. Pe cine ati paria din 2012?

M.M.: Partidele politice trebuie sa vina cu mesaje clare si transparente. Daca ar exista in Romania un singur politician care ar sti ce vrea ar veni in fata oamenilor cu chestiuni simple, cu 10 criterii care ar reprezenta problemele economiei romanesti. Astazi Romania este o tara deschisa. Sunt mai multe variante pentru presedinte. Viitorul presedinte trebuie sa fie optimist, sa gandeasca limpede, sa se intoarca catre cetatean caruia sa-i asigure stabilitate si comfort. In plan international conteaza sa avem relatii foarte bune cu vecinii.

22. Si daca vorbim de orasul Constanta. Ca om de afaceri simtiti nevoia unei schimbari la nivel de administratie locala? Cum ar trebui sa  fie un primar in viziunea investitorului Mohammad Murad?

M.M.:  Ar fi bine sa se faca o schimbare, dar nu cred ca se va intampla acest lucru. Primarul ideal ar trebui sa fie satul.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

ilinca

07 Sep, 2011 02:12

Numai nenorociri au adus in Romania acesti arabi, la fel ca si evreii. Acest Erol este mason si nu-l duce mintea prea departe .

turism

03 Sep, 2011 21:21

nu stiu dc este asa ridicat in slavi acest om de afaceri . habar nu au saa faca turism nu mai imi trebuie perla majestic cat traiesc si nici ale mele cunostinte nu le voi mai lasa sa isi petreaca sejururile in acest lant hotelier,mi-am facut o parere extrem de proasta dupa ce am fost la FORUM COSTINESTI!!! cum era acu cativa ani asa e si acum, mai era si unul de al lui cred..cu amanta ..cred...execrabil s-au purtat in viata mea nu am fost asa umilit,de la micul dejun oribil!! cafeaua infecta..etc!!!!!!!! pana la faptul ca daca nu imi convine sa ma CAR din hotelul lor ca ei sunt sefii si au dreptul asta....am platit cash dar bon...nci gand...cik mi-a dat factura scoasa la calculator si ajunge aia ce imi mai trebuie bon fiscal...NU VA RECOMAND resortul desi nu as vrea sa generalizez..dar tot arab era si ala ...deci cred ca toti sunt la fel!!

invitat Ziua de Constanta

18 Aug, 2011 14:24

@Anca: Eu cred ca trebuie sa existe un raport corect intre angajat si angajator. Angajatul are si obligatii iar prima din ele este munca. exista cazuri putine in care salariatii au fost penalizati temporar si daca se remediaza situatia se revine. Daca nu se remediaza, pleaca. Imi monitorizez permanent angajatii tocmai pentru a oferi servicii de buna calitate clientilor.

invitat Ziua de Constanta

18 Aug, 2011 14:20

@maria: Din pacate autoritatile locale incearca prin modalitati diferite, care de multe ori nu sunt cele mai crestine sa puna presiune pe investitori. Daca relatiile presupun avantaje de ambele parti atunci investitia se realizeaza, altfel nu. Am preferat Navodari. Am colaborat cu toti primarii din Navodari de la Dobre la Matei. Cu ultimul am o relatie buna, chiar daca taxele sunt destul de mari. I-as reprosa taxa hoteliera dar sper ca legea turismului sa reglementeze acest aspect astfel incat autoritatile locale sa nu mai aiba atata putere.

invitat Ziua de Constanta

18 Aug, 2011 14:16

@Ionut Vasile: Phoenicia este o afacere, a fost gandit ca un complex redizential, nu au fost discutii cu americanii iar criza m-a determinat sa-l tranform intr-un complex turistic.

invitat Ziua de Constanta

18 Aug, 2011 14:15

@Dan Diaconescu: Daca interesul romanilor este sa intru in acest partid atunci voi intra. Cu Dan Diaconescu de prietenie, dar nu de natura politica. Indiferent de partid, daca este nevoie si prin acest lucru pot fi de folos pentru oameni o voi face. Nu ma sperie politica. Politica a fost si sper sa devina un act nobil. Am mai fost inregismentat politic dar nu in Romania.

dan diaconescu

18 Aug, 2011 12:10

Cand semnati adeziunea la Partidul poporului?

ionut vasile

18 Aug, 2011 12:09

se spunea ca phoenicia a fost construit pentru americanii de la kogalniceanu. ulterior afacerea cu americanii a cazut. cum comenteaza Murad acest zvon?

maria

18 Aug, 2011 11:49

Sa spuna Dl Murad la ce presiuni a fost supus din partea acolitilor lui Mazare....eu stiu ptr ca am afaceri tot in tursim, in statiunea Mamaia si suntem obligati sa platim taxe peste taxe...in schimb nu ni se ofera nimic....

anca

18 Aug, 2011 09:24

as vrea sa-l intreb pe"domnul"Murad de ce promite la angajare salarii foarte mari pentru ca mai apoi sa-si trateze angajatii ca sclavi pe plantatia sa...?!Mai mult ca o firma ce se respecta te cheama la interviu iar apoi iti spune sa mergi acasa ca vei fi sunat in perioada imediat urmatoare lucru care bineinteles ca nu se intampla....asta stiam ca era mentalitate romaneasca dar se vede treaba ca e molipsitoare.Verificati si vedeti daca acest domn in calitate de angajator are sau nu numeroase reclamatii ...

Articole asemanatoare

Ministerul Educației Iată care sunt cele mai frecvente întrebări și răspunsuri legate de înscrierea la școală

01 Apr 2024 548

Coaliția pentru educație cere o revizuire a proceselor de învățare și evaluare, în contextul rezultatelor slabe la simulare

27 Feb 2024 417

IPJ SibiuPolițiștii sibieni continuă acțiunile specifice

03 Jan 2024 514

DNA Buletin de presă iulie-august 2023

07 Sep 2023 660

Ministerul Educației Mai puțin de jumătate dintre participanți au promovat examenul de titularizare! Iată rezultatele inițiale

18 Jul 2023 836

Ce a constatat Curtea de Conturi a României în urma controlului efectuat la Primăria Nicolae Bălcescu? (DOCUMENT)

16 May 2022 3149

Acțiune de Audit a Camerei de Conturi Constanța la UATC Rasova. Care au fost principalele constatări (DOCUMENT)

14 May 2022 2477

Camera de Conturi Constanța, acțiune de audit la Primăria Castelu. Care au fost principalele constatări (DOCUMENT)

12 May 2022 1803

Sinteza rezultatelor acțiunii de audit a Camerei de Conturi Constanța la UATC Pecineaga. Ce spune primarul Niculae Stan (DOCUMENT)

11 May 2022 1292

Camera de Conturi Constanța, acțiune de audit la Primăria Medgidia. Care au fost principalele constatări (DOCUMENTE)

09 May 2022 1914

Camera de Conturi Constanța, acțiune de audit și la UATC Mereni. Care au fost principalele constatări și ce spune primarul (DOCUMENT)

03 May 2022 2202

Audit financiar al Camerei de Conturi Constanța la UATC Ion Corvin. Principalele constatări. Ce spune primarul comunei (DOCUMENT)

28 Apr 2022 1422

Abaterile calculate de Curtea de Conturi în urma auditului derulat la Primăria Constanța. Contractul cu Green Life Recycling, atacat în instanță (DOCUMENTE)

21 Apr 2022 2128

Județul Constanța Camera de Conturi a derulat o acțiune de audit și la UAT Cobadin. Principalele constatări (DOCUMENT)

20 Apr 2022 2766

Prejudicii și abateri financiar-contabile stabilite de Camera de Conturi după auditul desfășurat la Consiliul Județean Constanța. Mihai Lupu spune își asumă acest raport(DOCUMENTE)

15 Apr 2022 2241