Sunt tineri și hotărâți! Echipa ELSA Constanța vorbește despre activitatea sa (galerie foto)



ELSA („The European Law Students’ Association” / Asociația Europeană a Studenților la Drept) funcționează la nivel național în Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Sibiu și Timișoara. Din cei peste 700 de membri români am ales astăzi să apelăm la cei constănțeni să ne descrie asociația și să prezinte un bilanț pe 2014.

Ce fel de oameni ai cunoscut în cadrul acestei organizații?

Serpil Menagi: ELSA m-a ajutat să cunosc oameni speciali, care deși sunt diferiți lucrează pentru aceleași obiective și sprijină asociația, respectând astfel unul din motto-urile ascociației „All different, all together”.

Cum crezi că te poate ajuta ELSA în desăvârșirea carierei pe care ți-o propui?

Codin Moldovanu: ELSA îți deschide niște porți pe care nu ai avea cum să pășești în mod normal. Să lucrezi într-un mediu incredibil de complex și dinamic, să dai o cu totul altă conotație adagiului latin „Officium ante commodum” punând ELSA și munca pe care o depui pentru ea mai presus de multe lucruri, toate aceste lucruri te pregătesc neașteptat de mult pentru o lume a profesioniștilor în care un interviu de angajare începe la scrisoarea de motivare și se termină când te-ai așezat pe scaunul intervievatorului. Funcția mea înseamnă mai mult lucrul cu actele interne, dar și relația cu judecătoria și actele externe legale ale asociației, deci consider că practica și alergatul prin judecătorie - ca parte a funcției - sunt un foarte mare ajutor pe viitor.

Ce funcție îndeplinești și ce responsabilități implică aceasta?

Diana Lozneanu: Ca Președinte al ELSA Constanța mă ocup în special cu coordonarea relațiilor externe ale Asociației noastre cu instituțiile guvernamentale, non-guvernamentale sau comerciale și cu menținerea acestor colaborări. Mă ocup cu crearea unei imagini a ELSA Constanța cât mai corecte în exterior și cu încheierea parteneriatelor ce ne pot facilita îndeplinirea obiectivului ELSA, respectiv acela de a ușura viața studentului la Drept, de a-i facilita inserția pe piața muncii și de a-l face să asimileze cunoștiințe din domeniul juridic într-un mod cât mai plăcut. Printre atribuțiile mele se numără și coordonarea activității întregului Birou Local, respectiv a întregului Consiliu Local, dar și menținerea legăturii cu celelalte Grupuri Locale, pentru că ELSA se extinde în țara noastră în alte 12 Grupuri Locale.

Ca președinte al ELSA Constanța, pot spune că am pe umeri destul de multe responsabilități, toate decurgând din mai sus menționatele atribuții. În primul rând, îmi asum responsabilitatea față de toți colaboratorii noștri în ceea ce privește acordul pe care îl avem cu fiecare dintre ei și asigurarea fiecăruia că parteneriatul cu noi este unul benefic care îi poate ajuta, în modul principal prin alăturarea imaginii sale lângă cea a viitorilor profesioniști în drept.
În al doilea rând, responsabilitatea față de Facultatea de Drept și Științe Administrative, în cadrul căreia ELSA Constanța își desfășoară activitatea, și față de profesorii noștri a căror susținere o avem, responsabilitatea că vom demara și organiza proiecte frumoase venite în ajutorul studenților la drept. De aici decurge și responsabilitatea față de studenți, că le vom veni mereu în ajutor cu locuri de practică, cu evenimente care să le îmbogățească cunoștințele sau cu proiecte în care își pot dezvolta anumite aptitudini, necesare viitoarelor profesii juridice. În cele din urmă, mi-am asumat o mare responsabilitate și față de echipa ELSA Constanța, responsabilitate ce constă în coordonare și îndrumare, dar și contribuția adusă în progresul Asociației.
Împreună cu echipa ELSA Constanța, îmi asum responsabilitatea că vom aduce contribuția la „O lume mai dreaptă în care demnitatea umană și diversitatea culturală sunt respectate”.

Ce înseamnă Elsa pentru tine?

Androne Carmen-Georgiana: ELSA înseamnă pentu mine: îmbinare a oamenilor cu diferite culturi și etnii, comunicare, evenimente academice și sociale. Mai înseamnă deschiderea către o multitudine de oportunități în domeniul juridic.

Ce fel de activități ați inițiat în 2014?

Elis Alev Selim: Anul 2014 a fost unul plin de evenimente precum Seminarul Local de Motivare și Instruire, Elsa Training Days, Psihologia Crimei, Elsa day, Dreptul minorităților la educație, Seminarul Dreptul la replică, Postuniversitaria și Procesele simulate pe drept penal și drept civil. Acestea fiind activitățile asociației pe care le-am desfașurat anul acesta respectând scopul asociației de a ajuta viitorii tineri juriști în cariera lor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ cumpără laborator digital! Iată de la cine (DOCUMENT)

18 Apr 2023 1341

Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ Constanța​, contracte cu o firmă din Valu lui Traian și una din București (documente)

20 Jul 2021 2681

#citeșteDobrogea „Dobrogea românească“ (1938) - un nou titlu prețios, de astăzi, în Biblioteca Virtuală ZIUA de Constanța

05 Feb 2019 2590

Enver Amiş, boxerul campion de la CS Farul Constanţa, a devenit tătic

06 May 2016 4386

Avocatura.com ELSA Constanța, vizită la Parlamentul României - Discuții privind Legea internship-ului

15 Dec 2015 2176

Ghirlande şi foc de tabără Petrecere tematică la Zoom Beach

15 Jun 2015 2956

Conferința „Dezbateri de drept civil. Executarea obligațiilor și moștenirilor in Noul Cod Civil”

18 May 2015 1125

„Împreună pentru viaţă!“ Farul 2010, Academia „Hagi“ şi două echipe de amatori au jucat fotbal pentru o fetiţă din Cernavodă cu afecţiuni medicale grave (galerie foto)

04 Jun 2014 2521

„Eveniment caritabil „Împreună pentru viaţă” la Sala Sporturilor din Constanţa

31 May 2014 4888

ELSA Constanţa organizează evenimentul „Viaţa după gratii"

12 May 2014 2092