30 de copii de la Corbu, primii beneficiari ai noului centru after school



Prichindeii din Corbu de Sus au, de ieri, un nou centru after school. 30 de copii, elevi de clasele I - IV, sunt beneficiarii unui program implementat de Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară Corbu, în parteneriat cu sponsorul OMV Petrom.
 
Începând cu această săptămână, cei mici vor veni, după ore, la sediul Căminului Cultural, acolo unde a funcţionat un centru de tip after school şi în trecut, înfiinţat de World Vision România (care s-a retras de doi ani), pentru a fi ajutaţi la teme, a beneficia, la prânz, de o masă caldă şi a lua parte apoi la tot felul de activităţi educative şi recreative. Elevii din clasele I - IV au fost aleşi din rândul familiilor defavorizate. Pentru mâncare s-a încheiat deja un contract cu o firmă de catering din Năvodari, care se va ocupa de acest aspect. Cheltuiala aferentă va fi suportată din sponsorizări, în timp ce autorităţile publice locale se vor îngriji de transportul micuţilor.


 
Centrul va funcţiona cu un profesor angajat şi cu alţi trei-patru voluntari. Din luna iulie însă, când copiii vor fi oricum în vacanţa mare, afterschool-ul va funcţiona în sediul Centrului pentru Tineret, întrucât actuala clădire va intra într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Cumpăna Au început înscrieriile la after-school pentru 2023-2024. Câte locuri sunt disponibile?

22 May 2023 1610

Primăria Cumpăna 50 de locuri disponibile la After-school! Iată când sunt înscrierile

07 Jun 2022 1652

Se ridică un after-school la Independența, județul Constanța. Costuri și unde va fi amplasat (document)

25 May 2020 2213

Localitatea constănţeană Corbu va avea un after school nou. Ce investiţie s-a făcut (document)

27 Sep 2019 2990