95 de ani de învățământ economic constănțean, la Colegiul Comercial „Carol I“ (galerie foto)

Colegiul Comercial „Carol I“ a îmbrăcat, ieri, haine de sărbătoare. Unitatea şcolară celebrează 95 de ani de învățământ economic constănțean, prilej de a organiza Ziua Porților Deschise.
 
Elevii colegiului au pregătit, cu imaginație și talent, un spectacol de muzică, dans și poezie, demonstrându-şi astfel inteligența, hărnicia și creativitatea. Manifestările, diverse și atrăgătoare, au început la ora 9.00, cu o slujbă de mulţumire, continuând cu: un atelier de teatru pe tema „Arta simulării și a disimulării vs. arta de a fi autentic“, „Spune Da, 0 defecte!“ - lucru în echipe, demonstrație - „Măsuri de prim-ajutor“, „Destinații turistice în imagini“, „Culinariada caroliștilor“, decoruri din fructe, concursul de cultură generală „Să fii mai bun!“, „Carol I şi familia regală a României“, prezentări în limbile engleză şi franceză despre familia regală a României, desfășurarea proiectului județean „Uniunea Europeană prin ochii tăi!“, masa rotundă cu tema „Impactul reducerii TVA-ului asupra bugetului de stat și a consumatorului final“, mini-scenetă și improvizație pe tema „Comunicarea, bat-o vina!“, dezbaterea pe tema „Ştiinţa şi religia“ şi prezentarea intitulată „Învățământul interactiv - metodă modernă de studiu în firmele de exercițiu“.

Între 12.00 şi 13.00, participanţii au urmărit un program artistic care a cuprins scenete umoristice, momente de dans artistic şi dans sportiv, recitări, cântece, dansuri populare dobrogene și aromâne, prezentate de cei mai talentaţi copii din şcoală. „Acum 95 de ani, se năștea învățământul economic constănțean: Școala Comercială Superioară. Astăzi, școala noastră se mândrește cu păstrarea tradiției, a misiunii sale: creșterea calității educației prin crearea de competențe formative elevilor, pentru a le asigura o bună inserție pe piața națională a muncii și a Uniunii Europene și accesul în învățământul superior“, a declarat directorul şcolii, prof. Adriana Dima.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.