A câştigat un concurs de eseuri Elif Memet, elevă la Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa, invitată la Casa Albă

Elif Memet, elevă în clasa a XII-a a Liceului Teoretic Internațional de Informatică din Constanţa a participat la un concurs de eseuri organizat de Gulen Institute Youth Platform, din Huston, SUA.  Elif a participat la acest concurs alături de peste o mie de elevi din 65 de țări.
 
Clasându-se pe locul 13 la nivel mondial și prima din Europa, Elif a fost invitată la Ceremonia de Premiere ce va avea loc la Washington în luna aprilie și va călători acolo în mod gratuit, însoțită fiind de sora ei.
 
Eseul realizat de ea a răspuns la întrebarea ”Cum se poate eradica sărăcia globală de către cetățenii lumii?”, iar soluția dezbătută în ansamblu de Elif propune microfinanțări în agricultură. Ea își va prezenta eseul la ceremonia ce va avea loc la Casa Albă în data de 15 aprilie.
 
Unul din obiectivele acestui program este de a ajuta tinerii în a defini probleme legate de pace și armonie socială, de a le discuta și găsi soluții din propriile perspective personale. De asemenea, participarea la acest program ajută elevii în a-și construi deprinderi sociale, în a-și dezvolta abilitățile de cercetare și compunere și nu în ultimul rând, de a interacționa și schimba idei intre ei, ca reprezentanți ai unor culturi diferite.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.