Acuzaţii în urma Concursului de matematică „Euxin Math“ „Subiectele au fost neclare şi în afara programei anunţate a concursului“ (documente)



Pe data de 23 mai, s-a desfăşurat etapa judeţeană a Concursului de matematică „Euxin Math“, ediţia a II-a, destinat elevilor ciclului primar. Concursul a fost găzduit de Liceul Teoretic „Lucian Blaga“ şi de Școala Generală nr. 37 din Constanţa şi a reunit 700 de participanţi.
 
În urma concursului, mai mulţi părinţi s-au arătat nemulţumiţi de modul în care au fost formulate subiectele. „Copii buni, care au ajuns în etapa judeţeană a concursului, ieşeau plângând. Ei au fost dezamăgiţi de concurs. Subiectele au fost neclare, greşit formulate în limba română şi în afara programei anunţate a concursului. Nu este prima dată când apar astfel de erori în concursurile organizate de ISJ Constanţa. Soluţia este să nu mai participăm dacă aceste concursuri nu reflectă nivelul de cunoştinţe al copiilor, indiferent de şcoala din care provin şi de învăţătorul lor“, a declarat un părinte nemulţumit de concursul organizat de ISJ Constanţa.

În replică, reprezentanţii ISJ Constanţa susţin că „Euxin Math“ a fost organizat corect, cu respectarea metodologiei. „Subiectele sunt elaborate de o comisie formată din doi metodişti şi doi membri ai Consiliului Consultativ. Comisia are în fiecare an o componenţă nouă. De asemenea, precizăm că subiectele sunt făcute în conformitate cu programa şcolară şi cea de concurs“, a declarat Cristina Ivan, purtătorul de cuvânt al ISJ Constanţa.
 
Subiectele concursului de matematică „Euxin Math“, etapa judeţeană, pentru clasele a II-a, a III-a şi a IV-a, pot fi consultate la secţiunea „Documente“.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

cetatean

28 May, 2015 19:31

Este totusi interesant cum copiii de la aceleasi scoli si pregatiti de aceleasi invatatoare iau in mod sistematic punctaje maxime la toate concursurile. Statistic vorbind distributia geniilor in cadrul populatiei este una aleatorie, in mod normal nu sunt adunate inteligentele superioare intr-un singur loc, ci sunt dispersate in masa populatiei.

parinte

27 May, 2015 18:56

Sunt parinte de copil ce a participat la concurs. Subiectele au fost cu un grad ridicat de dificultate. Mi se pare firesc sa fie asa , deoarece a fost totusi ultima etapa si trebuia sa se faca o departajare. E un concurs real. Nu o facatura cu taxa la care toti sa ia punctaje mari . Felicitari elevilor ce au obtinut punctaje mari. Inseamna doar ca acei copii au lucrat mai mult decat ceilalti...si apropo...e normal ca un copil sa planga daca simte ca nu e multumit de cat a rezolvat...

Articole asemanatoare

Constanța Mii de elevi au participat la etapa locală a Concursului Județean de Matematică “Euxin Math”

02 Feb 2024 1179