Aur, argint şi menţiuni Rezultate remarcabile ale elevilor de la Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa (galerie foto)

Elevii Liceului Teoretic Internaţional de Informatică din Constanţa au demonstrat încă o dată că sunt cei mai buni la matematică, întorcându-se acasă de la Olimpiada Naţională cu două premii I, trei menţiuni acordate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi cu cele mai valoroase medalii, de aur şi argint.
 
Edis Memiş, elev în clasa a IX-a, a obţinut marele premiu I, cu medalie de aur. El s-a calificat şi la Olimpiada de Informatică, arătând că pasiunea pentru matematică şi informatică merg mână în mână, dar alegerea lui la competiţiile din acest an a fost matematica. Edis s-a calificat şi în cadrul lotului naţional de matematică şi astfel, pentru el, competiţiile nu s-au terminat în acest an şcolar, ci urmează etapele internaţionale.
 
Un rezultat extraordinar a obţinut Radu Zevri, elev în clasa a XI-a, care, de asemenea, a obţinut premiul I cu medalie de aur, dar el a atins şi performanţa de a obţine nota maximă la matematică - 28 de puncte -, toate cele patru subiecte rezolvându-le perfect. El a obţinut nota aceasta atât în etapa locală, cât şi în cea judeţeană şi cea naţională. Perfecţiunea în matematică nu este un obiectiv uşor de atins, dar pentru Radu este rezultatul unei munci de mai bine de şase ani, al unei pasiuni de-o viaţă.
 
Elevii Sorina Andrei, clasa a X-a, Andrei Bâra, clasa a XI-a, şi Tiberiu Corcescu, clasa a XI-a, toţi trei participanţi la Olimpiada Naţională de Matematică în fiecare an, au obţinut câte o menţiune MEN, cu medalie de argint, arătând că munca şi pasiunea pentru domeniul de studiu ales te pot duce, ca elev, pe culmile celor mai înalte succese. Elevii au fost pregătiţi de către profesorii Cristina Vacarescu şi Mihai Bogdan.

„În acelaşi timp cu Olimpiada de Matematică s-a desfăşurat şi Olimpiada Naţională de Informatică, unde s-au reunit cei mai buni informaticieni ai României. Printre ei, şi premianţii Liceului Teoretic Internaţional de Informatică. Arif Ozturk, clasa a XI-a, a obţinut o menţiune MEN şi medalie de aur, clasându-se al şaselea la nivel naţional pe segmentul lui de vârstă. Andreas Casapu, clasa a XI-a, a obţinut medalia de bronz, iar Mihnea Gafton, clasa a XII-a, medalia de argint. Cei trei au fost prezenţi la Olimpiada Naţională de Informatică în fiecare an, onorându-ne de fiecare dată cu premii şi medalii valoroase. Elevii au fost pregătiţi de prof. Eden Memet şi Altun Murat“, a declarat Ioana Stochiţă, consilier de imagine al unităţii şcolare.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile 14 elevi de la Liceul Internaţional de Informatică s-au calificat la şapte olimpiade naţionale

06 Apr 2015 4406