Când putem înscrie copilul la grădiniţă? Ce acte trebuie să pregătească părinţii? Ce spune ISJ Constanţa

Înscrierea în învăţământul preşcolar se va desfăşura la începutul lunii mai, urmând ca datele exacte să fie anunţate de Ministerul Educaţiei Naţionale.
 
Conducerea fiecărei unităţi de învăţământ va stabili orarul reînscrierii celor care merg deja la grădiniţă şi vor să continue şi în anul şcolar următor, ca mai apoi să se afişeze lista celor înscrişi şi locurile rămase libere. Actele necesare înscrierii la învăţământul preşcolar sunt: cerere de înscriere, copie după certificatul de naştere, copie după cartea de identitate a părintelui/tutorelui/reprezentantului legal, fişa medicală, hotărâri judecătoreşti (dacă este cazul), iar pentru grădiniţele cu program prelungit şi săptămânal, este nevoie de adeverinţă privind veniturile părinţilor sau alte acte doveditoare ale venitului familial.
 
Părinţii vor completa maximum trei opţiuni pentru unităţile de învăţământ, în funcţie de preferinţe, iar copiii care nu sunt cuprinşi într-o grădiniţă vor completa o nouă cerere pentru a doua perioadă de înscrieri. Înscrierea în grupa mică, mijlocie sau mare în grădiniţele de stat este gratuită şi deschisă tuturor copiilor cu vârste cuprinse între doi şi şase ani, discriminarea după orice fel de criteriu fiind interzisă.
 
Inspectorul şcolar pentru învăţământ preşcolar Irinela Nicolae a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, că ISJ aşteaptă metodologia de la Ministerul Educaţiei. Potrivit ei, la nivelul judeţului Constanţa există 6.000 de locuri pentru copiii care se vor înscrie pentru prima dată la grădiniţă, dintre care 4.000 în municipiul Constanţa.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atenție părinți! A început ultima etapă de înscrieri la grădiniță

23 Aug 2023 762

În ce perioadă se fac înscrierile copiilor la grădiniță pentru anul școlar 2022-2023

04 May 2022 1910

Încep înscrierile şi reînscrierile la grădiniţă. Ce a impus Ministerul Educaţiei unităţilor de învăţământ. Sunt vizate şi cele din Constanţa

03 May 2017 5573

Mâine încep înscrierile în învăţământul preşcolar

22 May 2016 1794

Atenţie, părinţi! Reîncep înscrierile la grădiniţă

28 Apr 2016 1772