Când vor intra oficial în pâine noii directori şi directori adjuncţi ai şcolilor şi ai grădiniţelor din Constanţa

Potrivit Ministerului Educaţiei, conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, astăzi 16 decembrie, rezultatele finale ale concursului pentru ocuparea funcţiilor de directori şi directori adjuncţi ai unităţilor şcolare vor fi validate de consiliile de administraţie ale inspectoratelor şcolare judeţene, iar candidaţii promovaţi vor fi numiţi în funcţie pentru o perioadă de patru ani. Aceştia vor încheia un contract de management administrativ-financiar cu preşedintele consiliului judeţean/primarul şi un contract de management educaţional cu inspectorul şcolar general.
 
Contractele de management administrativ-financiar şi contractele de management educaţional se încheie pe o perioadă de patru ani pentru persoanele care au mai mult de patru ani până la împlinirea vârstei legale de pensionare. În situaţia în care există persoane care au mai puţin de patru ani până la împlinirea vârstei legale de pensionare, documentele sus-menţionate se încheie până la data îndeplinirii condiţiilor legale de pensionare şi pot fi prelungite prin act adiţional pe perioada menţinerii ca titular în funcţia didactică peste vârsta de pensionare, în condiţiile legii.
 
Persoanele care au împlinit deja vârsta de pensionare vor semna contractele de management administrativ-financiar şi contractele de management educaţional pentru perioada în care-şi vor păstra statutul de titular în învăţământul preuniversitar. Numirea în funcţiile de director şi de director adjunct pentru unităţile de învăţământ de stat ca urmare a promovării concursului se realizează prin decizie a inspectorului şcolar general, în termen de cel mult cinci zile lucrătoare de la validarea rezultatelor concursului.
 
În data de 21 decembrie, inspectoratele şcolare judeţene vor emite deciziile de încetare a detaşării în interesul învăţământului pentru directorii în funcţie la acest moment, începând cu data de 9 ianuarie 2017. În paralel, vor fi emise şi deciziile de numire pentru funcţiile de director/director adjunct, începând cu data de 9 ianuarie 2017, pentru candidaţii care au promovat concursul. Totodată, vor fi aprobate deciziile de numire prin detaşare în interesul învăţământului până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar 2016-2017, pentru cele 3.509 funcţii rămase vacante după validarea rezultatelor finale.
 
Potrivit metodologiei de concurs, în aceste funcţii nu vor fi numite persoanele care până la organizarea concursului au ocupat poziţii de director sau de director adjunct în unitatea de învăţământ respectivă şi nu au participat la concurs, respectiv persoanele care s-au prezentat la concurs, dar nu au fost admise.
 
În perioada 21 decembrie 2016 - 6 ianuarie 2017, inspectoratele şcolare judeţene se vor asigura că la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ sunt revizuite încadrarea cu personal didactic şi orarul. Totodată, vor fi organizate şedinţe publice pentru repartizarea cadrelor didactice afectate de revenirea foştilor directori/directori adjuncţi la catedrele rezervate în urma încetării detaşării în interesul învăţământului şi a orelor rezervate ca urmare a numirii în funcţie.

Citeşte şi:

Cine va conduce şcolile, liceele şi grădinţele din Constanţa în următorii patru ani. Avem lista finală (document)

Cinci contestaţii la concursul pentru directori de şcoli în judeţul Constanţa. Cum vor fi soluţionate acestea

Rezultatele înainte de contestaţii, publicate Numele directorilor care vor conduce şcolile din Constanţa în următorii patru ani (document)

Contestaţii depuse la ISJ Constanţa, în urma desfăşurării concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISJ Constanţa Concurs pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar

18 Feb 2022 2456

Concurs pentru ocuparea funcțiilor de conducere în unitățile de învățământ din județul Constanța. Ce note au luat candidații la interviu (DOCUMENTE)

08 Dec 2021 3142

Inspectoratul Școlar Județean Constanța scoate la concurs posturi vacante de directori și de adjuncți

14 Sep 2021 2174

Casa Națioală de Asigurări de Sănătate caută directori pentru 40 de case teritoriale, inclusiv la Constanța. Condiții și documente

12 Apr 2021 1912

ISJ Constanța scoate la concurs 40 de locuri în corpul naţional de experţi în management educaţional. Adică viitori directori

23 Dec 2020 6420

Echipă nouă la Inspectoratul Școlar Județean Constanța Doi directori constănțeni propuși să devină inspectori școlari

08 Jul 2020 20227

Deputatul USR, Stelian Ion propune ca selecția șefilor de spitale județene și DSP-uri să se facă pe baza principiului guvernanței corporatiste

29 Apr 2020 4144

Cine sunt noii directori şi directori adjuncţi numiţi prin detaşare în interesul învăţământului de ISJ Constanţa (document)

15 Aug 2018 7269

Cine sunt directorii şi directorii adjuncţi numiţi prin detaşare şi menţinuţi în funcţia de conducere de către ISJ Constanţa în anul şcolar viitor

08 Aug 2018 6109

Iată şcolile şi grădiniţele din judeţul Constanţa unde funcţiile de conducere au rămas neocupate prin concurs! (document)

03 Aug 2018 6162

Mai multe posturi de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ din Constanţa, neocupate. Cum vor fi numiţi managerii

02 Aug 2018 2329

Directorii şi directorii adjuncţi din municipiul şi judeţul Constanţa, numiţi prin detaşare. Lista completă (documente)

25 Aug 2017 8858

Posturile de director şi director adjunct din Constanţa rămase vacante după concurs, ocupate prin detaşare. Două zile de selecţii

21 Aug 2017 3729

ISJ Constanţa a publicat numele noilor directori şi directori adjuncţi din unităţile de învăţământ ale judeţului (document)

04 Aug 2017 17187

A început proba scrisă pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct al şcolilor din Constanţa (galerie foro)

17 Jul 2017 2689