Cât câştigă profesorii implicaţi în organizarea şi evaluarea examenelor de Bacalaureat şi Evaluare Naţională 2016


 
Ministerul Educaţiei a publicat ordinul privind modul de plată a personalului didactic care face parte din comisiile examenelor Evaluării Naţionale a absolvenţilor de clasa a VIII-a, ale Bacalaureatului şi ale examenelor de absolvire - certificare a calificării profesionale pentru învăţământul profesional, liceal şi postliceal, sesiunea 2016.
 
Potrivit ordinului, personalul didactic care face parte din comisiile de organizare în unităţile de învăţământ pentru evaluarea naţională a absolvenţilor clasei a VIII-a este plătit după cum urmează: preşedinte - 291 de lei, membru - 248 de lei, asistent - 34 de lei.
 
Personalul didactic care face parte din comisiile din centrele zonale de evaluare/comisiile de contestaţii pentru evaluarea naţională a absolvenţilor clasei a VIII-a este plătit după cum urmează: preşedintele unei comisii de până la 1.000 de candidaţi - 670 de lei, preşedintele unei comisii de peste 1.000 de candidaţi - 714 lei, secretar şi membru - 336 de lei, profesor evaluator - 5,2 lei/lucrare corectată.
 
Pentru activitatea desfăşurată în evaluarea naţională, persoana responsabilă cu activitatea de comunicaţii virtuale la nivelul inspectoratelor şcolare/persoana de contact din unitatea de învăţământ/centrul de comunicare este plătită cu 460 de lei. Pentru activitatea desfăşurată în evaluarea naţională, persoana responsabilă cu derularea şi monitorizarea procesului de supraveghere audio-video este plătită cu 209 lei.
 
Personalul didactic care face parte din comisiile de Bacalaureat din centrele de examen şi din centrele zonale de evaluare este plătit după cum urmează:
  • comisii din centre de examen: preşedintele unei comisii de până la 450 de candidaţi - 670 de lei, preşedintele unei comisii de peste 450 de candidaţi - 714 lei, vicepreşedinte, secretar, membru - 460 de lei, asistent - 40,3 lei pe zi.
  • comisii din centerle zonale de evaluare: preşedintele unei comisii de până la 1.000 de candidaţi - 1.019 lei, preşedintele unei comisii de peste 1.000 de candidaţi - 1.056 de lei, vicepreşedinte - 582 de lei, secretar - 503 lei, membru - 460 de lei, profesor evaluator - 6,67 de lei/lucrare corectată. 
Pentru activitatea desfăşurată în cadrul examenului de Bacalaureat, persoana responsabilă cu activitatea de comunicaţii virtuale la nivelul inspectoratelor şcolare/persoana de contact din unitatea de învăţământ liceal/centrul de comunicare este plătită cu 503 lei.
 
Pentru activitatea desfăşurată în cadrul examenului de Bacalaureat, persoana responsabilă cu derularea şi monitorizarea procesului de supraveghere audio-video este plătită cu 388 de lei.
 
Personalul didactic care face parte din comisiile de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale în cadrul examenului de Bacalaureat este plătit după cum urmează: preşedinte - 291 de lei,  secretar - 125 de lei, membru - 125 de lei, asistent - 34 de lei/zi, profesor examinator pentru proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română sau în limba maternă, respectiv proba de evaluare a competenţelor digitale - 3,4 lei/candidat, profesor examinator pentru proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă modernă - 5,2 lei/candidat.
 

Personalul didactic care face parte din comisiile de organizare şi desfăşurare a probelor specifice susţinute de elevii secţiilor bilingve francofone, în vederea obţinerii menţiunii speciale „secţie bilingvă francofonă“, este plătit după cum urmează:
  • pentru proba anticipată: secretar - 125 de lei, membru - 125 de lei, profesor evaluator - 3,4 lei/candidat.
  • pentru proba scrisă la disciplina nonlingvistică: asistent - 34 de lei/zi, profesor evaluator - 6,67 de lei/lucrare corectată. 
Pentru proba scrisă de cultură spaniolă din cadrul examenului de Bacalaureat, susţinută de absolvenţii secţiilor bilingve româno-spaniole, personalul didactic este plătit după cum urmează: asistent - 40,3 lei/zi, profesor evaluator - 6,67 de lei/lucrare corectată.
 
Personalul didactic care face parte din comisiile judeţene/regionale de contestaţii pentru examenul de Bacalaureat este plătit după cum urmează: vicepreşedinte - 582 de lei, secretar - 460 de lei, membru - 460 de lei, profesor evaluator - 6,67 de lei/lucrare corectată.

 
Personalul didactic care face parte din comisiile de examinare pentru certificarea calităţii absolvenţilor învăţământului liceal, filiera vocaţională, este plătit după cum urmează: secretar - 125 de lei, membru evaluator - 2,6 lei/candidat examinat, îndrumătorul proiectului/lucrării de specialitate - 7,7 lei/proiect coordonat şi avizat favorabil pentru susţinere.
 
Personalul didactic care face parte din comisiile de examinare din centrele de examen pentru obţinerea certificatului de calificare profesională - nivel de calificare 3, 4 sau 5 este plătit după cum urmează: secretar - 125 de lei, membru evaluator/examinator 5,9 lei/lucrare scrisă corectată, 5,2 lei/lucrare practică evaluată, 1,7 lei/candidat pentru susţinerea proiectului/proba orală, îndrumător/coordonator - 7,7 lei/proiect coordonat şi avizat favorabil, asistent - 34 de lei/zi.
 
Personalul didactic care face parte din comisiile judeţene/comisia municipiului Bucureşti de contestaţii pentru examenul de certificare a calificării profesionale a absolvenţilor învăţământului postliceal este plătit cu 5,9 lei/lucrare scrisă corectată.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Kelemen

05 Jul, 2016 00:40

Sa nu uitam ca acesti bani sunt impozabili si ramai cu nimic!!!

Kelemen

05 Jul, 2016 00:38

Sa nu itam caq acesti bani sunt impozabili si ramai cu nimic!!!

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.