Ce s-a discutat la şedinţa ISJ Constanţa cu directorii unităţilor de învăţământ (galerie foto)

Directorii unităţilor şcolare din judeţul Constanţa au participat, ieri, la şedinţa organizată de Inspectoratul şcolar Judeţean Constanţa şi găzduită de Palatul Copiilor Constanţa. şedinţa a fost prezidată de inspectorul şcolar general, Gabriela Bucovală, şi de adjuncţii Alina Codreanu şi Adriana Gheorghe. 
 
Pe ordinea de zi au fost incluse următoarele subiecte: prezentarea raportului privind starea învăţământului constănţean în semestrul I al anului şcolar 2016-2017; precizări privind organizarea şi desfăşurarea simulării Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a şi, respectiv, a examenului de Bacalaureat naţional pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a; mobilităţile personalului didactic în anul şcolar 2017-2018.
 
De luni încep simulările pentru examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat, dar şi mobilităţile personalului didactic. „Inspectoratul şcolar Judeţean Constanţa este alături de dvs. şi vă va sprijini“, le-a transmis directorilor de şcoli inspectorul general, Gabriela Bucovală. Totodată, aceasta a declarat că apreciază organizarea simultană a simulărilor la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat. Astfel, luni va avea loc simularea la Limba şi literatura română, iar marţi, la limba maternă. Joi este programată proba la Matematică la Evaluarea Naţională, iar la Bacalaureat, proba obligatorie a profilului, urmând ca liceenii să susţină vineri simularea la proba la alegere a profilului. Rezultatele vor fi afişate pe data de 30 martie.
 
„Scopul simulărilor este să familiarizăm elevii cu rigorile examenelor naţionale. Comisiile de examen vor avea aceleaşi atribuţii pe care le vor avea şi la vară. Este un bun prilej pentru a ne familiariza cu rigorile examenelor“, a mai precizat şefa învăţământului constănţean. Aceasta le-a mai transmis directorilor de şcoli să fie atenţi la multiplicarea subiectelor pentru examenele naţionale, să asigure confidenţialitatea subiectelor până la terminarea probei, dar şi securitatea lucrărilor cât timp acestea se afla în unitatea şcolară.

Date din raportul privind starea învăţământului constănţean în semestrul I  

Analiza efectuată pentru semestrul I al anului şcolar 2016-2017 a scos în evidenţă faptul că promovabilitatea pe semestrul I este de 80%. În semestrul I au fost peste 726.000 de absenţe, dar s-au înregistrat şi performanţe ale elevilor. Astfel, s-au derulat în primul semestrul al anului şcolar o parte dintre olimpiadele şcolare, la care au participat 2.000 de elevi, în timp ce concursurile au reunit 6.000 de elevi participanţi.
 
În ceea ce priveşte mobilitatea cadrelor didactice, Gabriela Bucovală a declarat că în judeţ sunt 9.069 de norme, atât didactice, cât şi nedidactice. La nivelul judeţului Constanţa sunt 7.849 de cadre didactice şi 109.791 de elevi. Referitor la numirile pe posturile de directori, inspectorul şcolar general Gabriela Bucovală a declarat că la nivelul judeţului Constanţa sunt 100 de directori numiţi în urma concursurilor desfăşurate şi 29 de directori adjuncţi. Restul posturilor de conducere sunt ocupate prin detaşare în interesul învăţământului până la organizarea unui concurs.
 
„Mă bazez pe dumneavoastră, managerii unităţilor şcolare, în organizarea examenului pentru selecţia Corpului de Experţi în Managementul Educaţional“, a mai precizat Gabriela Bucovală. Totodată, la nivelul unităţilor de învăţământ din judeţul Constanţa au fost înregistrate în primul semestru al anului şcolar 546 de abateri disciplinare ale elevilor. Tot în primul semestru s-au desfăşurat şi cursuri de formare la Casa Corpului Didactic din Constanţa. Raportul activităţilor va fi publicat pe site-ul ISJ Constanţa. 

Avize ISU pentru toate unităţile şcolare din judeţul Constanţa 

Inspectorul general şcolar Gabriela Bucovală a declarat că speră să se obţină toate avizele ISU pentru toate unităţile şcolare din judeţul Constanţa. La această activitate sunt prezenţi şi reprezentanţi ai ISU „Dobrogea“. Reprezentantul ISU „Dobrogea“ la această activitate, maior Călin Alex, a declarat că la ora actuala în judeţul Constanţa sunt 55 de grădiniţe, 51 de scoli şi 21 de licee care au obligaţia de a avea aviz de la ISU pentru a funcţiona. De menţionat că imobilele construite până în 1998 nu au nevoie de aviz ISU, la fel şi cele mai mici de 150 mp.
 
De la începutul acestui an şcolar au fost înregistrate la ISU „Dobrogea“ zece solicitări din partea unităţilor de învăţământ pentru obţinerea avizului de funcţionare. Pentru clădirile construite înainte de 1998, se va solicita aviz de la ISU doar în situaţia în care acestea au suferit modificări, mai exact dacă au fost extinse sau etajate. „Vă vom sprijini în obţinerea avizelor ISU necesare. Avem disponibilitatea de a emite aviz de funcţionare, însă beneficiarul este cel care trebuie să solicite acest aviz. Ideea este nu să amendăm, dar să existe disponibilitatea dvs. de a solicita acest aviz“, le-a transmis directorilor de unităţi şcolare din judeţul Constanţa maiorul Călin Alex.
 
În acest context, inspectorul şcolar general Gabriela Bucovală a declarat că apreciază faptul că ISU are toată disponibilitatea de a ajuta în obţinerea avizelor de funcţionare. „Avem 121 de clădiri ale unităţilor de învăţământ de stat şi 12 imobile ale unităţilor de învăţământ primare. Sper să reuşim să fie depusă toată documentaţia necesară la ISU pentru a abţine avizul de funcţionare“, a mai precizat Gabriela Bucovală.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acțiuni de prevenire ale consumului de droguri, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Constanța

28 Mar 2024 342

Palatul Copiilor Constanța Înotătorii, patru medalii și recorduri personale în Grecia, la „Ivanofeia“, întrecere internațională (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 977

Inspectoratul Școlar Județean Constanța Etapa județeană a Concursului Național „Made for Europe 2024”

23 Mar 2024 1037

Constanța. Palatul Copiilor natație Matei Diaconescu, mezinul echipei, a împlinit zece ani. Cadoul și l-a făcut la concursul de la Târgoviște! (GALERIE FOTO + VIDEO)

01 Mar 2024 1379

Primăria Constanța „Cetățenii din municipiu, invitați să se implice în activitățile de regenerare urbană a Palatului Copiilor”

15 Feb 2024 619

Județul Constanța, pe locul I la numărul de laboratoare inteligente

19 Jan 2024 928

Natație Constanța Matei Silivestru, medalii de aur și de argint și record național (GALERIE FOTO)

20 Dec 2023 980

Palatul Copiilor Constanța Înotătorul Matei Silivestru a corectat un record național, în Slovenia, la Concursul Țărilor Central Europene (GALERIE FOTO)

28 Nov 2023 1545

Ziua Dobrogei, marcată de elevii din județul Constanța! Spectacol impresionant pe scena Palatului Copiilor Constanța

14 Nov 2023 1252

LIVE TEXT Manifestare de Ziua Dobrogei la Biblioteca Județeană Constanța intitulată "Istorie și Civilizație în Dobrogea Multiculturală" (FOTO +VIDEO)

14 Nov 2023 1149

Ziua Dobrogei, celebrată și de Inspectoratul Școlar Județean Constanța

13 Nov 2023 925

Ziua Dobrogei 2023 Evenimentul „Istorie și Civilizație în Dobrogea Multiculturală” – Ediția I, la Biblioteca Județeană Constanța

10 Nov 2023 1345

Palatul Copiilor Constanța Înotătorul Matei Silivestru, selecționat în echipa României, pentru „Concursul Țărilor Central Europene“ din Slovenia

15 Oct 2023 1619

Competiție de șah pentru elevii din Constanța. Iată când va avea loc

13 Sep 2023 952

Știri Constanța Vergil Chițac a semnat contractele de finanțare prin PNRR pentru dotarea cu mobilier și echipamente a școlilor din municipiu

28 Jul 2023 1191