Concursuri, colaje, afişe, discuţii Ziua Europeană a Limbilor, marcată în şcolile din Constanţa (galerie foto)

Ziua Europeană a Limbilor a fost sărbătorită în acest an la Şcoala Gimnazială „George Enescu“ Năvodari, Liceul Teoretic Murfatlar, Şcoala Gimnazială „A. Ghencea“ din Săcele, Colegiul Agricol Poarta Albă, Şcoala Gimnazială „Mircea Eliade“ Cernavodă, Liceul Tehnologic „I.C. Brătianu“ din localitatea Nicolae Bălcescu.
 
Astfel, după ce profesorii de la Şcoala Gimnazială „George Enescu“ Năvodari le-au explicat semnificaţia Zilei Europene a Limbilor şi importanţa lor în îmbunătăţirea relaţiei de comunicare între diferitele ţări europene, elevii au prezentat ţări şi limbi vorbite în aceste state, au participat la concursuri de cultură generală, au realizat postere şi colaje reprezentative. Elevii clasei a V-a A au lucrat pe grupe, prezentând o ţară europeană şi limba sa prin intermediul unui poster realizat în echipă. La final, s-a realizat o expoziţie de postere, fiind ales câştigător cel mai reuşit dintre acestea.
 
La clasa a VI-a A, elevii au participat la un concurs desfăşurat în două etape, clasa fiind împărţită în trei echipe, fiecare acumulând puncte pentru răspunsurile corecte. Prima etapă a fost reprezentată de un quiz cu întrebări de cultură generală legate de limbile vorbite pe glob. A doua etapă a fost un concurs de recunoaştere, într-un timp cât mai scurt cu putinţă, a steagurilor ţărilor europene. Elevii clasei a VI-a B au realizat colaje cu formule de salut în diverse limbi europene - finlandeză, greacă, bulgară, germană, franceză, engleză, italiană, estoniană, spaniolă, turcă, în semn de recunoaştere a prieteniei şi comunicării la distanţă prin intermediul acestor limbi.
 
Clasele a VII-a E si a VIII-a D au realizat colaje reprezentând un copac al limbilor, „The tree of languages“, în care au cuprins şi scurte fragmente literare în mai multe limbi, ca simbol al multiculturalităţii europene.

Activităţi şi la Liceul Teoretic Murfatlar 

Şi elevii claselor a X-a şi a XI-a de la Liceul Teoretic Murfatlar, coordonaţi de profesorii Camelia Oancea şi Angelina Antonescu, au desfăşurat activitatea dedicată Zilei Europene a Limbilor. În cadrul acţiunii, elevii au evidenţiat importanţa învăţării limbilor străine pe tot parcursul vieţii, atât în şcoală, cât şi în afara ei. Aceştia au conceput acrostihuri plecând de la nume de ţări europene, în limba engleză, franceză, italiană, au realizat afişe de promovare a unor ţări din Europa şi au recitat poezii de Mihai Eminescu în limba engleză şi franceză. 

Pliante, afişe, steguleţe, confecţionate de elevii de la Şcoala „A. Ghencea“ din Săcele 

Şi la Şcoala Gimnazială „A. Ghencea“ din Săcele a fost marcată Ziua Europeană a Limbilor, activitate la care au participat elevi de la clasele gimnaziale, coordonaţi de Roxana Liciu. Programul a cuprins prezentări şi eseuri referitoare la importanţa limbilor străine. Elevii au confecţionat pliante, afişe, steguleţe, în scopul promovării limbii alese, la final fiind premiaţi cu diplome. 

La Colegiul Agricol Poarta Albă, elevii au fost răsplătiţi cu diplome 

Elevii Colegiului Agricol Poarta Albă au desfăşurat, în perioada 26-28 septembrie 2017, o serie de activităţi dedicate Zilei Europene a Limbilor Străine. Au participat elevi din clasele a VII-a, a VIII-a şi a X-a, coordonaţi de prof. Vasilica Ciuraru şi prof. Victoriţa Marieta Duduţă.
 
Programul a cuprins prezentări în PowerPoint, eseuri referitoare la importanţa limbilor străine, concurs de proverbe în limbile franceză şi engleză, confecţionarea de steguleţe pentru zece ţări europene şi o scurtă prezentare a acestor ţări şi a specificului lor. Elevii au fost răsplătiţi cu diplome. 

Proiect dedicat Zilei Europene a Limbilor Străine, la Şcoala Gimnazială „Mircea Eliade“ din Cernavodă 

Pe 26 septembrie 2017, la Şcoala Gimnazială „Mircea Eliade“ Cernavodă s-a desfăşurat proiectul educativ dedicat Zilei Europene a Limbilor Străine. Activitatea a fost propusă şi coordonată de Mădălina Tiba, profesor de limba engleză, şi a beneficiat de participarea elevilor claselor IV-VIII. Proiectul a avut scopul de a încuraja învăţarea limbilor străine pe tot parcursul vieţii, atât în şcoală, cât şi în afara ei, şi promovarea bogăţiei lingvistice şi culturale a Europei, bogăţie care trebuie păstrată şi cultivată. Elevii grupaţi pe echipe au conceput afişe şi postere cu tema Zilei Europene a Limbilor Străine, promovând astfel diversitatea multilingvistică şi culturală. Cele mai frumoase afişe au fost expuse pe holul şcolii, iar elevii au fost recompensaţi cu diplome de merit. 

Concurs de proiecte la Liceul Tehnologic „I.C. Brătianu“ 

Cu ocazia Zilei Europene a Limbilor, sărbătorită în data de 26 septembrie, elevii de gimnaziu de la Liceul Tehnologic „I.C. Brătianu“ din localitatea Nicolae Bălcescu, coordonaţi de profesoarele Corina Murgescu şi Mariana Bacula, au fost antrenaţi într-un concurs de proiecte având ca scop prezentarea limbilor ţărilor europene.
 
Echipajele formate din elevii celor şapte clase de gimnaziu au lucrat în echipe şi au realizat proiecte originale, captivante, premiate cu diplome. Programul activităţii desfăşurate a constat în prezentarea unui scurt istoric despre limbile străine şi importanţa învăţării lor în contextul european dedicat acestei sărbători, prezentarea creaţiilor personale ale elevilor, jurizarea creaţiilor, oferirea diplomelor pentru cele mai originale creaţii dedicate Zilei Europene a Limbilor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

26 septembrie - Ziua Europeană a Limbilor. Activități realizate de către Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”

26 Sep 2021 2354

Chiar și în condițiile restrictive ale pandemiei, mirciștii au celebrat Ziua Limbilor Europei

28 Sep 2020 2881

Ziua europeană a limbilor străine – un prilej de conștientizare a necesității plurilingvismului

26 Sep 2020 3684

Ziua Europeană a Limbilor, sărbătorită de elevii din Năvodari

26 Sep 2019 2538

Astăzi este Ziua Limbilor Europei

26 Sep 2019 2578

Astăzi este Ziua europeană a limbilor

26 Sep 2018 1837

Ziua Europeană a limbilor

26 Sep 2016 2173

Ştiaţi că...? Pe 26 septembrie, este încurajată învăţarea limbilor străine

26 Sep 2015 5571

Ziua Europeană a Limbilor, sărbătorită cu un moment teatral de liceenii din Constanţa

28 Sep 2014 3786

Ştiaţi că...? Ziua de 26 septembrie marchează un eveniment important pentru...

26 Sep 2014 3580