Consiliul Judeţean al Elevilor din Constanţa consideră inacceptabil un act făcut de Ministerul Educaţiei Naţionale

 Consiliul Judeţean al Elevilor (CJE) Constanţa acuză Ministerul Educaţiei Naţionale că a încălcat flagrant art. 80 alin. (1) din Legea Educaţiei naţionale, lansând în dezbatere publică două documente foarte importante pentru învăţământul românesc: Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar şi Metodologia Consiliului de Administraţie.
 
Potrivit unui comunicat de presă transmis de CJE, prin documentele amintite, Ministerul Educaţiei Naţionale comite o greşeală integrând Statutul Elevului în Regulamentul Unităţilor de Învăţământ. Potrivit Legii, acest statut ar trebui să fie un act normativ subsecvent Legii Educaţiei.
În Metodologia Consiliului de Administraţie nu se menţionează situaţiile în care reprezentantul elevilor este chemat în Consiliul de Administraţie, astfel că elevii nu vor mai fi prezenţi în procesul de luare a deciziilor, deşi legea prevede acest lucru.
 
„Este foarte important ca atât Statutul Elevului, cât şi Metodologia Consiliului de Administraţie să fie adoptate după o dezbatere serioasă şi doar după consultarea tuturor factorilor implicaţi în procesul educaţional. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, CJE Constanţa îşi rezervă dreptul să folosească toate pârghiile legale de care dispune, pentru anularea acestora“, a declarat Constantin - Alexandru Manda, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa.
 
Aceste două documente au fost lansate cu doar o săptămână înainte de începerea şcolii, ceea ce face imposibilă dezbaterea lor propriu-zisă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sprijin pentru elevi și părinți, la Constanța Se inaugurează Cabinetul de Consiliere și Orientare Școlară și Profesională!

23 Oct 2023 2070

Începe acțiunea de evaluare și monitorizare a răspândirii fenomenului de bullying la mai multe unități de învățământ din Constanța

24 Mar 2023 1290

Inspectoratul Școlar Județean Constanța, întâlnire cu reprezentanții elevilor. Ce s-a discutat (GALERIE FOTO)

25 Feb 2022 2064

Dosar la DNA pentru transportul gratuit al elevilor din Constanța. CJC, nemulțumit! Ce se întâmplă în instanță

21 Sep 2021 2091

Asociația Elevilor din Constanța cheamă în judecată Consiliul Județean Constanța. Vor banii pentru navetă!

03 Aug 2021 1919

Elevii solicită alocarea de fonduri pentru transportul gratuit! Consiliul Județean Constanța tace mîlc!

21 Jun 2021 1756

Directorul Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida” despre sesizarea CJE Constanța „Eu văd altfel rolul acestui consiliu, care s-a transformat într-un sindicat”

13 Mar 2021 4370

Concluziile chestionarului inițiat de Consiliul Județean al Elevilor constănțeni Orele online nu satisfac aproape deloc nevoile educaționale ale elevilor

14 Jan 2021 1915

Regulament lansat în dezbatere publică CJC obligă operatorii să asigure transportul gratuit al elevilor din județul Constanța care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu (documente)

17 Aug 2020 2995

#ConstanțaEsteBine - Mii de elevi au nevoie de ajutorul nostru pentru a-și continua studiile „Am încrederea că ni se vor alătura și alte persoane care își doresc o Românie a oamenilor educați”

14 Apr 2020 3615

#ConstantaEsteBine - Parteneriat între Teatrul de Stat Constanţa şi Inspectoratul Școlar Judeţean #pe scena bac-ului, un proiect pentru elevi în contextul izolării sociale cauzate de pandemie

01 Apr 2020 3173

Reprezentanţii Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa, în audienţă la parlamentarii PSD

22 Feb 2020 2460

Asociaţia „Verde Urban“ anunţă „Velovoluţia în Constantiana“

05 Oct 2019 2130

UPDATE Asociația Elevilor din Constanța, discuții cu reprezentanții CJC pe tema acordării reducerilor elevilor la transportul județean

09 Jan 2019 2147

Elevii din Constanța și-au ales liderii. Cine sunt cei aleși în Biroul executiv și în funcțiile de director de departament

05 Nov 2018 2227