Cum începe anul de învăţământ 2017-2018 la Constanţa. Ce a transmis noul inspector şcolar general, Petrică Miu? (galerie foto)

Noul inspector şcolar general al ISJ Constanţa, Petrică Miu, a desfăşurat, ieri, la startul noului an şcolar, 2017-2018, o şedinţă cu directorii unităţilor şcolare din judeţ. Ulterior, a avut loc o conferinţă de presă, în cadrul căreia Petrică Miu a vorbit despre cât de pregătite sunt unităţile şcolare din judeţ pentru noul an şcolar.
 
Evenimentul a început cu premierea elevilor care au obţinut nota 10 la Bacalaureat şi la Evaluarea Naţională. Astfel, nouă elevi din Constanţa cu nota maximă la Evaluarea Naţională au primit câte 1.000 lei de la Ministerul Educaţiei Naţionale şi cinci elevi cu nota 10 la Bac au primit câte 3.000 de lei.
 
Luni, 11 septembrie, circa 120.000 de elevi constănţeni cuprinşi în unităţile de învăţământ de stat, dar şi în cel particular vor reveni pe băncile şcolilor. Aceştia vor învăţa în 481 de unităţi de învăţământ. Din totalul de 481, 187 de unităţi au personalitate juridică şi 294 sunt fără personalitate juridică. În judeţul Constanţa, actul instructiv-educativ este asigurat de 6.920 de cadre didactice, 4.863 dintre posturi fiind ocupate de cadre didactice titulare şi 2.055 de cadre didactice netitulare.
 
Petrică Miu le-a transmis directorilor să definitiveze în maximum o săptămână orarul. „Acoperirea cu personal didactic se va face până la sfârşitul săptămânii viitoare, astfel încât toate normele să fie acoperite. Important este ca toţi elevii să aibă luni în clase învăţători şi diriginţi“, a punctat şeful învăţământului constănţean.
 
Inspectorul şcolar general al ISJ Constanţa, Petrică Miu, a precizat, ieri, că unităţile de învăţământ din judeţ sunt gata să-şi primească elevii, mai ales că majoritatea au directori prin concurs. Acesta s-a arătat mulţumit de felul în care arată unităţile de învăţământ din judeţ, în aşteptarea elevilor.
 
„Majoritatea unităţilor din judeţul Constanţa încep să arate excelent. Dacă o luăm spre Hârşova, cam toate şcolile sunt aranjate. Dacă o luăm spre Dumbrăveni, cam toate şcolile arată bine. La fel e şi în zona Amzacea. La Negru Vodă, sunt nişte bijuterii de şcoli şi grădiniţe. Şi spre Mangalia şcolile sunt excelente. Şi la Agigea, şi la Eforie, şi la 23 August, şcolile sunt pregătite pentru începutul noului an şcolar. La Cerchezu e nevoie de modernizare. Nereabilitate integral sunt şcolile de la Ion Corvin şi Viile. Igienizarea s-a realizat în toate unităţile de învăţământ din Constanţa. Desigur, mai există şcoli care au nevoie de mobilier, table noi, calculatoare şi chiar materiale didactice“, a transmis Petrică Miu.
 
Potrivit inspectorului şcolar general al ISJ Constanţa, unităţile de la Ion Corvin şi Viile urmează să fie reabilitate. „În zona Dobromir, nouă unităţi şcolare nu au autorizaţie ISU“, a ţinut să precizeze Petrică Miu. În context, Petrică Miu a anunţat că în localitatea Poiana elevii vor învăţa în centrul cultural nou, deoarece clădirea şcolii urmează să fie construită.
 
Potrivit inspectorului şcolar general, la capitolul autorizaţii sanitare de funcţionare, doar 32 de unităţi nu sunt în regulă. Spre exemplu, unele sate, cum ar fi Dobromir, nu au apă. Apoi, altele au nevoie de microbuze în plus. „La acest moment nu mai există primărie care să nu aibă microbuze, dar unele au cerut câteva în plus“, a precizat Petrică Miu.
 

Mai exact, ISJ Constanţa va achiziţiona în perioada următoare 16 microbuze noi pentru transportul elevilor. În acest fel, copiii vor putea fi duşi în alte unităţi de învăţământ, acolo unde este cazul. Miu a mai spus că încă există în judeţ şcoli cu un număr mic de elevi. „Aceşti elevi vor fi transferaţi la şcoli mai mari. Spre exemplu, la Crângu sunt foarte puţini copii, la Abrud. Apoi, avem vechea poveste cu Conacu, Independenţa, Tufani, Olteni, unde sunt puţini copii. Ca urmare, toţi aceşti copii vor merge la şcoală în altă parte“, a punctat Petrică Miu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 512

Aqua Geoterma Resource SRL a semnat cu ISJ Constanța. Firma se va ocupa de cazarea și hrana participanților la Olimpiada Națională de Geografie (DOCUMENTE)

11 Apr 2024 602

Inspectorul școlar de la Constanța, Irinela Nicolae pe locul 25 pe lista de europarlamentare a PSD

04 Apr 2024 587

Inspectoratul Școlar Județean Constanța inițiază Proiectul județean „Verde creativ- Adoptă un spațiu“

03 Apr 2024 683

Inspectoratul Școlar Județean Constanța Șapte elevi din Constanța vor participa la Olimpiada de Lingvistică

03 Apr 2024 674

Inspectoratul Școlar Județean Constanța 230 de elevi au participat la faza județeană a Concursului naţional „Educaţie pentru sănătate”, ediţia a XV-a

01 Apr 2024 841

Înscrierea în clasa pregătitoare începe pe 11 aprilie ISJ Constanța a afișat numărul de clase și străzile arondate școlilor. Află la ce școală îți poți înscrie copilul (DOCUMENTE)

01 Apr 2024 1564

Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului, marcată de Inspectoratul Școlar Județean Constanța printr-o expoziție

01 Apr 2024 410

Inspectoratul Școlar Județean Constanța continuă proiectul de succes “Fii Avocat în Școala Ta!”

01 Apr 2024 749

Constanța a găzduit Concursul Național “Istoria și Tradițiile Turcilor din România” (GALERIE FOTO)

01 Apr 2024 463

Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, gazda Concursului National de creativitate în limba engleză (GALERIE FOTO)

30 Mar 2024 616

Etapa județeană a Concursului naţional Educaţie pentru sănătate, desfășurată la Liceul Teoretic ”George Călinescu” Constanța (GALERIE FOTO)

30 Mar 2024 1011

Acțiuni de prevenire ale consumului de droguri, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Constanța

28 Mar 2024 597

ISJ Constanța a inaugurat două terenuri de sport pentru elevii constănțeni (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 768

Justiție Constanța Florentina Țigmeanu, fostul director de la Școala „Gheorghe Țițeica” Constanța, va primi daune morale de 4.000 de euro!

26 Mar 2024 899