Două echipe din Constanţa, la cea de-a doua ediţie a competiţiei naţionale de CanSat


 
Biroul European de Resurse pentru Educaţie Spaţială (ESERO) România, un proiect al Agenţiei Spaţiale Europene (ESA) în colaborare cu ROSA, a lansat cea de-a doua ediţie a competiţiei naţionale de CanSat, dedicată elevilor de peste 14 ani.
 
La concurs vor participa două echipe din Constanţa: echipa „Tomis II“, compusă din elevi ai Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân“, coordonată de profesorul Ion Băraru, şi echipa „Operation Eagle Dive“, compusă din elevi ai Liceului Teoretic „Carmen Sylva“ din Eforie Sud, coordonată de profesorul Florin Constantin Şerbu.
 
Concursul va avea loc la nivel naţional în luna aprilie, iar echipa câştigătoare se va califica direct în finala competiţiei europene de CanSat, din luna iunie. Provocarea pentru elevi constă în includerea tuturor subsistemelor majore ale unui satelit - cum ar fi alimentarea cu electricitate și comunicațiile - într-o doză de răcoritoare cu un volum de 330 de mililitri. Satelitul, denumit CanSat, va fi lansat de la o altitudine de aproximativ un kilometru, cu ajutorul unui avion, şi va trebui să îndeplinească o misiune și să aterizeze în condiții de siguranță.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nouă echipe intră în concurs Finala Competiţiei Naţionale CanSat 2018, organizată de Constanţa şi Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“

03 May 2018 2011

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Roboţi, sateliţi şi rovere, construite de la zero de elevii Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân“ (galerie foto+video)

10 Mar 2017 2512