Elevii de la Liceul Ovidius, pe podiumul concursurilor de educaţie economică şi antreprenorială

O nouă finală a concursurilor de educaţie economică şi antreprenorială pentru elevi, a avut loc săptămâna trecută, organizată de Centrul de Resurse pentru Educaţie Economică Constanţa şi Liceul Teoretic Ovidius.
 
Vineri, 19 mai, la Liceul Teoretic Ovidius s-a desfăşurat, faza finală a concursurilor interjudeţene „Gândesc economic, deci câştig“ – concurs de gândire economică, ce se adresează elevilor din ciclul superior al liceului, „Şi eu voi fi întreprinzător!“ – concurs de planuri de afaceri realizate de echipe de elevi de liceu. Iniţiate de Centrul de Resurse pentru Educaţie Economică Constanţa şi având ca principal partener şi sprijin Liceul Teoretic Ovidius, concursurile se află la cea de-a XII-a, respectiv a XI-a ediţie. În acest an, la faza finală au participat elevi din judeţele Bacău, Brăila, Iaşi şi Constanţa, îndrumaţi de cadre didactice. Şi în acest an, faza finală a concursurilor, ca de altfel şi faza judeţeană, au fost realizate de către iniţiatori în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa şi Liceul Teoretic „Ovidius” Constanţa, instituţii ce au sprijinit constant activităţile competiţionale ce vizează dezvoltarea la elevi şi tineri a competenţelor de bază. Concursul s-a adresat elevilor de liceu şi încununează o etapă din efortul lor pentru formarea unui mod economic de gândire eficient şi pentru dezvoltarea competenţelor antreprenoriale.
 
„Am urmărit permanent să corelăm activităţile de formare adresate cadrelor didactice (acesta fiind, în fapt, principalul obiect de activitate la înfiinţarea organizaţiei noastre) cu cele adresate elevilor noştri, dezvoltării spiritului lor competitiv şi de iniţiativă în domeniul vieţii economice. Şi, am reuşit! De mai bine de un deceniu, concursurile iniţiate de noi şi sprijinite constant de Liceul Teoretic OVIDIUS, de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, se constituie în repere ale activităţilor extracurriculare cu un puternic impact formativ”, a declarat prof. Victor Mihalaşcu, directorul CREE Constanţa.
 
Concursul „Gândesc economic, deci câştig” a fost câştigat de către elevul Cristea Mihnea de la Liceul Teoretic „Ovidius” Constanţa, prof. îndrumător Victor Mihalaşcu, iar concursul „Şi eu voi fi întreprinzător” a fost câştigat, la egalitate, de echipa Colegiului Economic „Ion Ghica” din Brăila, formată din elevii Cristian Berceanu şi Valentina Nechifor, prof. îndrumător Elena Zemeili, şi de către echipa Liceului Teoretic „Ovidius” Constanţa formată din elevii Bianca Cosma, Ege Ferat, Maria Ialangi, Anastasia Matei, Cosmina Mociu şi Maria-Silvia Malaxa, prof. îndrumător Victor Mihalaşcu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Elevi ai Liceului Teoretic "Ovidius", la activitățile organizate de către elevii școlii Stadtteilschule Oldenfelde din Hamburg (FOTO)

15 Apr 2024 408

Constanța Liceul „Ovidius” din nou în topul cercetătorilor spațiului la competiția NSS-NASA

05 Apr 2024 844

Inspectoratul Școlar Județean Constanța Șapte elevi din Constanța vor participa la Olimpiada de Lingvistică

03 Apr 2024 699

Un nou proiect de educație pentru științele oceanice la Liceul Teoretic „Ovidius ”Constanța

26 Mar 2024 470

Simularea Evaluări Naționale 2024 Ierarhia școlilor din județul Constanța în funcție de media probelor. Colegiul Naţional „Mircea Cel Bătrân“, în fruntea clasamentului

04 Mar 2024 3103

În Constanța A avut loc Concursul Interdisciplinar de fizică și geografie „Ștefan Hepiteş" - etapa județeană

06 Feb 2024 674

Cristina Anghel, directorul Liceului Teoretic „Ovidius”, Constanța, a primit Ordinul Palmele Academice ale Republicii Franceze, în grad de Cavaler

07 Nov 2023 1544

Marina Cap-Bun, nume important pentru învățământul din Dobrogea, la ceas aniversar

16 Oct 2023 1223

Născut la Medgidia Sergiu Mihai Miculescu, profesorul pasionat de limba franceză, pregătit de a 72-a aniversare

26 Jul 2023 1489

Constanța Elevii clasei a V-a de la Liceul Ovidius au vizitat stația de sortare a Polaris M Holding

29 May 2023 2023

Comunicat de presă - Liceul OVIDIUS

28 Feb 2023 613

Revista Zări Alb Astre ZăriAlbAstre2021. „Poveste de succes“ de Ionuț-Eduard Iordache

08 Feb 2023 1338

Universitatea Ovidius, în doliu "Conf. univ. dr. Ileana Jitaru va rămâne în memoria comunității noastre prin noblețea, sensibilitatea și respectul dăruite colegilor și studenților"

27 Jan 2023 7932

Universitatea Ovidius Constanța, în doliu! S-a stins din viață prodecanul Facultății de Litere, Ileana Jitaru

26 Jan 2023 5063

Doliu în învățământul constănțean, la început de an. Un cunoscut profesor s-a stins din viață

03 Jan 2023 7734