Totul despre titularizarea din acest an Examenul, organizat de ISJ, iar subiectele, axate pe programa şcolară

Ministerul Educaţiei a publicat metodologia pentru organizarea examenului de titularizare, care vine cu o serie de noutăţi. Astfel, concursul va fi organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean, care va face şi validarea acestuia. De asemenea, angajarea se va face de către directorul unităţii de învăţământ, pe baza deciziei de repartizare semnată de ISJ. În ceea ce priveşte structura subiectelor, acestea vor fi axate pe programa şcolară.
 
Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată în învăţământ, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă sau cel puţin media 8 la inspecţiile la clasă la Definitivat 2015. Obţinerea notei 7 la titularizare nu garantează şi obţinerea postului vizat de un profesor într-o şcoală, dacă pe acest post candidează mai multe persoane. Repartizarea pe post se face în ordinea descrescătoare a mediilor, în consecinţă, este titularizat cel cu nota cea mai mare. Pentru angajarea pe perioadă determinată în învăţământ, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială sau cel puţin media 5 la inspecţiile la clasa de la Definitivat 2015.

Profesorii care iau note mai mici de 7, dar mai mari de 5 la titularizare, se pot angaja într-o şcoală ca suplinitori, pe perioadă determinată.

Calendar Titularizare 2015

Cererile de înscriere vor putea fi depuse între 11 şi 19 mai, la inspectoratele şcolare. Dosarele vor fi verificate şi avizate între 19 şi 21 mai de comisia judeţeană de organizare şi desfăşurare a concursului şi de consilierul juridic al inspectoratului şcolar. Ulterior, între 22 şi 25 mai, candidaţii îşi vor valida înscrierea, prin semnătură. Neprezentarea la validare atrage după sine anularea înscrierii la concurs. Lista candidaţilor înscrişi şi graficul privind susţinerea probelor practice/orale şi a inspecţiilor speciale la clasă vor fi afişate pe 26 mai. Inspecţiile speciale la clasa sau probele practice/orale sunt programate pentru intervalul 27 mai - 26 iunie. Examenul scris de titularizare va avea loc pe 15 iulie. Rezultatele iniţiale vor fi afişate pe data de 20 iulie. Cadrele didactice vor putea depune contestaţii între 20 şi 21 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 24 iulie. Ulterior, între 27 şi 28 iulie va avea loc repartizarea candidaţilor cu media de minimum 7 la concursul din sesiunea 2015, pe posturi vacante publicate pentru angajare cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare. Pe 29 iulie, este programată transformarea posturilor pentru angajare pe perioada nedeterminată rămase neocupate, în posturi vacante pentru angajare pe perioadă determinată. Deciziile de repartizare pe post/catedră vor fi emise şi comunicate între 30 iulie şi 28 august.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.