În cazul celor doi elevi extrem de agresivi, Petrică Miu declară - „Nu pot fi exmatriculaţi, poate fi doar scăzută nota la purtare!“

Două evenimente nedorite, petrecute săptămâna trecută la Constanţa şi instrumentate de Poliţie, au adus în atenţia opiniei publice naţionale învăţământul constănţean, ambele plecând de la faptele extrem de grave a doi elevi de şcoli profesionale, ambii în clasa a IX-a, ambii repetenţi.
 
Pentru elevul de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida“ - prins, la finele lunii noiembrie, că a şantajat trei colegi, ameninţându-i cu bătaia dacă nu îi oferă bani -, consiliul profesoral a decis scăderea notei la purtare. Ieri, prof. Monica Răguşilă, directorul unităţii, ne-a declarat că în baza Statutului elevului, devenit... literă de lege, pentru elevii din învăţământul obligatoriu de zece clase nu există decât următoarele măsuri, stipulate la art. 16: observaţie individuală, mustrare scrisă, scăderea notei la purtare, retragerea parţială sau totală a bursei şi mutarea disciplinară la o altă clasă.
 
În vechiul regulament exista şi o altă prevedere, prin care elevii puteau fi mutaţi disciplinar la o altă unitate de învăţământ; probabil că elevului de la „Dimitrie Leonida“, repetent clasa a IX-a la Hârşova, i-ar fi prins bine să se întoarcă acasă... şi spre binele celorlalţi colegi.

Astăzi, consiliu profesoral la „Virgil Madgearu“ 

În schimb, cel de-al doilea fapt, extrem de grav, petrecut la Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu“, a speriat întregul corp profesoral şi încă se mai vorbeşte despre el şi pe holurile altor instituţii.
Brutalitatea de care a dat dovadă un elev de şcoală profesională, repetent clasa a IX-a, ar fi meritat o pedeapsă exemplară. Din păcate, aceleaşi prevederi ale unui statut mult prea permisiv nu lasă loc de... interpretare.
 
Zilele trecute, la întâlnirea de la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“, l-am întrebat pe inspectoratul şcolar general, Petrică Miu, dacă nu cumva se poate lua o decizie mai drastică. „El suportă consecinţele în baza regulamentului existent şi valabil pentru învăţământul obligatoriu. Nu poate fi exmatriculat, ci îi poate fi scăzută nota la purtare. Voi încerca să stau de vorbă cu el, să văd ce l-a determinat să acţioneze astfel, numai să mai vrea să mai vină la şcoală“, a mai spus prof. Petrică Miu.
 
Astăzi, la Liceul „Virgil Madgearu“ este programat un consiliu profesoral în care se va discuta acest caz şi la care este invitată şi bunica elevului agresiv, cea care îl are în îngrijire, în absenţa ambilor părinţi.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Investiția s-a ridicat la 1,5 milioane de euro Grădinița Zig-Zag din Ovidiu, județul Constanța, modernizată prin programul România Eficientă (GALERIE + VIDEO)

22 Apr 2024 566

Renovată la standarde nZeb Grădinița Zig-Zag, inaugurată azi în orașul Ovidiu, județul Constanța (Galerie FOTO+VIDEO)

22 Apr 2024 562

Cadre didactice de la Universitatea Ovidius din Constanța vor preda cursuri de educație juridică și administrativă în școli

22 Apr 2024 354

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 551

Aqua Geoterma Resource SRL a semnat cu ISJ Constanța. Firma se va ocupa de cazarea și hrana participanților la Olimpiada Națională de Geografie (DOCUMENTE)

11 Apr 2024 715

Inspectorul școlar de la Constanța, Irinela Nicolae pe locul 25 pe lista de europarlamentare a PSD

04 Apr 2024 616

Inspectoratul Școlar Județean Constanța inițiază Proiectul județean „Verde creativ- Adoptă un spațiu“

03 Apr 2024 740

Inspectoratul Școlar Județean Constanța Șapte elevi din Constanța vor participa la Olimpiada de Lingvistică

03 Apr 2024 712

Teste de antrenament în vederea pregătirii pentru examenele naționale, puse la dispoziție de ISJ Constanța

03 Apr 2024 838

Inspectoratul Școlar Județean Constanța 230 de elevi au participat la faza județeană a Concursului naţional „Educaţie pentru sănătate”, ediţia a XV-a

01 Apr 2024 886

Înscrierea în clasa pregătitoare începe pe 11 aprilie ISJ Constanța a afișat numărul de clase și străzile arondate școlilor. Află la ce școală îți poți înscrie copilul (DOCUMENTE)

01 Apr 2024 1599

Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului, marcată de Inspectoratul Școlar Județean Constanța printr-o expoziție

01 Apr 2024 439

Inspectoratul Școlar Județean Constanța continuă proiectul de succes “Fii Avocat în Școala Ta!”

01 Apr 2024 774

Constanța a găzduit Concursul Național “Istoria și Tradițiile Turcilor din România” (GALERIE FOTO)

01 Apr 2024 499

Acțiune a polițiștilor în două școli din municipiul Constanța

30 Mar 2024 622