Inovare şi creativitate Evenimentul internaţional „Hour of Code”, marcat la Liceul Teoretic „Traian“ (galerie foto)

Liceul Teoretic „Traian” s-a alăturat programului internațional „Hour of Code” (Ora de Programare), unul dintre cele mai mari evenimente educaționale din lume.

Săptămâna 8 - 14 decembrie este cunoscută la nivel mondial drept săptămâna educației în științele calculatoarelor sau Computer Science Education Week. În această săptămână, milioane de elevi și profesori din toată lumea au parcurs diferite tutoriale și au aflat că programarea e un limbaj accesibil oricui, care nu necesită cunoștințe matematice avansate, ci mai degrabă logică și structură în gândire. Sub îndrumarea profesorilor de informatică Violeta Tănăsescu, Cristina Barbu, Cristian Dumitrof şi Cătălina Ivașcu, elevii liceului au înscris pe harta mondială participarea la eveniment. Astfel, elevii au accesat în mod gratuit platforma online code.org, pentru a parcurge unul sau mai multe tutoriale interactive, cu scopul de a afla că programarea se poate învăța în mod plăcut, interactiv și mai uşor decât pare la prima vedere.

Ce spun elevii despre acest program

„Hour of Code reprezintă mai mult decât un site oarecare. Eu cred că acesta este unul dintre cele mai inovative proiecte prin care putem crea și prelucra programele. Platforma web ne ajută atât pe noi, elevii, cât și pe cei interesați de domeniul Computer Science să evolueze odată cu tehnologia”, a povestit Raluca Larisa Cazan, elevă în clasa a XI-a A. „Pentru mine, Hour of Code a însemnat o experiență unică. Sunt de părere că acest proiect reprezintă o șansă pentru generația noastră în ceea ce privește inovarea, dezvoltarea și progresul. Capacitatea noastră de a înțelege programarea şi tehnologia la modul general este vitală pentru viitorul fiecăruia dintre noi“, a adăugat Adelina Ionela Nadolu, elevă în clasa a XI-a A. Colega lor, Alina Nae, elevă în clasa a XI-a B, a subliniat: „Hour of Code este o oră într-un alt univers pentru mulți dintre noi. Un univers în care abundă imaginația, transpus în realitate prin programare. Aceasta este frumusețea programării, unirea oamenilor“.

„Platforma Hour of Code se adresează tuturor persoanelor cu vârste între 4 și 104 ani, fiind lansată cu o interfață prietenoasă, intuitivă, bine structurată în funcţie de dorinţa utilizatorului (Prima ta oră de programare, Mai mult de o oră), cu tutoriale în limba română sau în limba engleză. În plus, pe site apar și alte secțiuni dedicate cadrelor didactice: Notițe pentru educatori sau Resurse pentru profesori. La sfârșitul orei de programare, toți elevii care au reușit să parcurgă tutorialele la care s-au înscris au primit o diplomă de participare semnată de Hadi Partovi, fondator şi CEO al Code.org“, a declarat prof. Violeta Tănăsescu. Util, interactiv, captivant, programul „Hour of code” își propune ca, anul acesta, să depășească peste 100 de milioane de utilizatori la nivel mondial, pregătind noua generație pentru însușirea cu succes a competențelor secolului 21.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LTNB se implică în Campania Hour of Code

14 Dec 2015 1272

umblat.ro Proiectul care-ți deschide mintea!

12 Dec 2015 2277

Comunicat de presa “Hour of Code” la Colegiul Economic Mangalia

10 Dec 2015 1498