Inspectorul şcolar general, Petrică Miu, va face o sesizare la DNA. Este vizat un inspector şcolar general adjunct

Ieri, în contextul unei conferinţe de presă, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Petrică Miu, a anunţat că va face o sesizare la DNA împotriva inspectorului şcolar general adjunct Alina Codreanu.
 
„Voi depune o sesizare pentru a se face verificări în ce priveşte corectitudinea concursului pentru directori, la care a participat prof. Camelia Marcu, de la Liceul «Virgil Madgearu». Este o diferenţă mare faţă de nota dată candidatei Marcu de către inspectorul şcolar general adjunct Alina Codreanu şi cea a celorlalţi membri ai comisiei“, a anunţat Petrică Miu.
 
În context, acesta a vorbit despre vizita pe care Alina Codreanu ar fi făcut-o pe data de 22 noiembrie 2016, chiar în perioada de contestaţii la concursul pentru directori. „Ce a căutat un membru al comisiei de concurs, inspector şcolar general, la doamna Marcu când se depuneau contestaţiile? Probabil că a fost că o convingă să depună contestaţie. Aceste lucruri se pot verifica numai de către organele de anchetă şi le sesizez să vadă despre ce este vorba acolo“, a menţionat Petrică Miu.
 
„Nu am făcut parte din comisiile de evaluare ale concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct. Au fost cinci comisii, care au avut următoarea componenţă: un inspector şcolar, doi reprezentanţi ai Consiliului Local Constanţa, aleşi dintre cadrele didactice universitare sau cele pensionate, precum şi doi profesori, aleşi de Consiliul de Administraţie al unităţii şcolare. În ceea ce priveşte contestaţia, precizez că doamna Marcu a făcut o contestaţie imediat după interviu. Acea contestaţie era mai mult o reclamaţie. Ulterior, Ministerul Educaţiei a anunţat data-limită până când pot fi depuse contestaţiile şi un formular. Am mers la Liceul «Virgil Madgearu» ca să mă asigur că doamna Marcu ştie că acea contestaţie trebuia pusă pe acel formular impus de Ministerul Educaţiei“, a explicat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, inspectorul şcolar general adjunct Alina Codreanu.
 
Reamintim că, în urma auditului efectuat, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a dispus demiterea directorului Liceului Tehnologic „Virgil Madgearu“, prof. Camelia Marcu. „Începând cu data de 25.10.2017 se eliberează din funcţia de director al Liceului Tehnologic «Virgil Madgearu» Constanţa prof. Marcu Camelia-Isabela şi încetează contractul de management educaţional nr. 100/09.01.2017 încheiat între prof. Marcu Camelia-Isabela şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, prin inspectorul şcolar general, având ca obiect încredinţarea conducerii, îndrumării, controlului şi administrării unităţii de învăţământ în concordanţă cu strategia şi direcţiile de dezvoltare a învăţământului preuniversitar, revenind cu aceeaşi dată la catedra pe care este titulară“, se arată în decizia ISJ Constanţa.
 
Directorul Camelia Marcu a fost demisă ca urmare a auditului efectuat la Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu“ de către o comisie a ISJ Constanţa, a tuturor aspectelor sesizate cu ocazia verificărilor efectuate la sediul unităţii de învăţământ, precum şi a petiţiilor depuse la ISJ Constanţa de către cadrele didactice ale unităţii de învăţământ, în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie al ISJ Constanţa din data de 20.10.2017.
 
Începând cu data de 27 octombrie 2017, conducerea interimară a Liceului Tehnologic „Virgil Madgearu“ este asigurată, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârșitul anului școlar, de Aurelia Năstase, profesor economist. Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, întrunit pe 26 octombrie 2017, și-a dat avizul pentru numirea prin detașare în interesul învățământului în funcția de director a Aureliei Năstase, aceasta fiind propunerea majorității membrilor Consiliului profesoral al Liceului Tehnologic „Virgil Madgearu“.

Citeşte şi:

ISJ Constanța a numit un director nou la Liceulul Tehnologic „Virgil Madgearu”

Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu“ a rămas fără director. Camelia Marcu a fost demisă

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Renovată la standarde nZeb Grădinița Zig-Zag, inaugurată azi în orașul Ovidiu, județul Constanța (Galerie FOTO+VIDEO)

22 Apr 2024 549

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 549

Aqua Geoterma Resource SRL a semnat cu ISJ Constanța. Firma se va ocupa de cazarea și hrana participanților la Olimpiada Națională de Geografie (DOCUMENTE)

11 Apr 2024 703

Inspectorul școlar de la Constanța, Irinela Nicolae pe locul 25 pe lista de europarlamentare a PSD

04 Apr 2024 616

Inspectoratul Școlar Județean Constanța inițiază Proiectul județean „Verde creativ- Adoptă un spațiu“

03 Apr 2024 732

Inspectoratul Școlar Județean Constanța Șapte elevi din Constanța vor participa la Olimpiada de Lingvistică

03 Apr 2024 711

Inspectoratul Școlar Județean Constanța 230 de elevi au participat la faza județeană a Concursului naţional „Educaţie pentru sănătate”, ediţia a XV-a

01 Apr 2024 886

Înscrierea în clasa pregătitoare începe pe 11 aprilie ISJ Constanța a afișat numărul de clase și străzile arondate școlilor. Află la ce școală îți poți înscrie copilul (DOCUMENTE)

01 Apr 2024 1593

Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului, marcată de Inspectoratul Școlar Județean Constanța printr-o expoziție

01 Apr 2024 438

Inspectoratul Școlar Județean Constanța continuă proiectul de succes “Fii Avocat în Școala Ta!”

01 Apr 2024 772

Constanța a găzduit Concursul Național “Istoria și Tradițiile Turcilor din România” (GALERIE FOTO)

01 Apr 2024 498

Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, gazda Concursului National de creativitate în limba engleză (GALERIE FOTO)

30 Mar 2024 639

Etapa județeană a Concursului naţional Educaţie pentru sănătate, desfășurată la Liceul Teoretic ”George Călinescu” Constanța (GALERIE FOTO)

30 Mar 2024 1071

Acțiuni de prevenire ale consumului de droguri, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Constanța

28 Mar 2024 625

ISJ Constanța a inaugurat două terenuri de sport pentru elevii constănțeni (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 798