ISJ Constanţa, control la Liceul de Electrotehnică şi Telecomunicaţii. Motivul – ciuperci crescute într-o sală de curs (galerie foto+video)

Ieri în mediul online au apărut imagini incredibile care au fost surprinse la Liceul Tehnologic de Electrotehnica si Telecomunicaţii.

„Pozele acestea nu sunt dintr-o clădire părăsită. Sunt dintr-o sala de clasă de la Liceul TELECOM, unde zilnic învață elevi. Puteți observa ciuperci crescute pe perete. Aici vorbim de iresponsabilitate, nepăsare şi proastă administrare, care provoacă un risc real la adresa sănătății publice", a scris acesta pe Facebook.

În cursul zilei de azi, Gabriela Bucovală, inspectorul șef al ISJ Constanţa, a efectuat un control la Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii.

Din imaginile făcute în urmă cu puţin timp se poate vedea că ciupericile au dispărut, însă pereţii sunt în continuare plini de mucegai.

UPDATE 2:

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa, dr. Constantin Dina a declarat că echipa de control care s-a deplasat la Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii a constatat mai multe deficienţe.

„Inspectorii DSP Constanţa au depistat mai multe probleme în sala de curs, motiv pentru care elevii nu vor mai face cursuri în acea sală până la remedierea deficienţelor. Mai mult, directorul a fost amendat cu 1.000 de lei pentru neeefectuarea lucrărilor de igienizare periodică a unităţii de învăţământ“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, dr. Constantin Dina.

UPDATE 1:

În cursul zilei de astăzi, 17 martie, inspectorul şcolar general prof. Zoia- Gabriela Bucovală și inspector  şcolar general adjunct prof.  Alina- Diana Codreanu  s-au deplasat la Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța în vederea verificării spațiilor din cele trei corpuri de clădire, spații destinate activităților didactice (săli de clasă, cabinete, laboratoare).
 
În urma acestei vizite, s-au constatat următoarele:


- din lipsa spațiului în clădirea principală, elevii din 5 clase își desfășoară activitatea într-un alt corp de clădire a cărui construcție nu este finalizată, lucrările de reabilitare totală fiind sistate încă din anul 2010;
- la etajul al II-lea al acestei clădiri își derulează activitatea 26 de elevi din clasa a XI-a, într-o sală în care sunt infiltrații, zugrăveala este deteriorată și mobilierul este degradat. 

În această  situație, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a recomandat conducerii unității de învățământ dezafectarea sălii de clasă și identificarea unui alt spațiu corespunzător normelor igienico- sanitare pentru optima derulare a cursurilor clasei a XI-a. De asemenea, se impune realizarea unei igienizări generale a tuturor spațiilor de învățământ și responsabilizarea înregului personal și a elevilor pentru menținerea în condiții adecvate a acestora.

Citeşte şi:

Directorul Liceului Telecom, amendat de către DSP Constanţa

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Directorul Liceului Telecom, amendat de către DSP Constanţa

17 Mar 2017 4466