Liceul Teoretic „Decebal“, 45 de ani de la înfiinţare

Pe data de 25 septembrie, Liceul Teoretic „Decebal“ împlineşte 45 de ani de la înfiinţare. Primul director al liceului, Nicolae Checiu, şi cadrele didactice fondatoare invită foştii elevi şi profesori la sărbătorirea evenimentului, care va avea loc vineri, începând cu ora 11.00.
 
Liceul Teoretic „Decebal“ a fost înfiinţat în anul şcolar 1970-1971, prin hotărârea Consiliului Popular Constanţa şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, cu aprobarea Ministerului Educaţiei şi Învăţământului, sub denumirea de Liceul nr. 5 Constanţa. La baza înfiinţării acestei unităţi de învăţământ cu profil real şi uman au stat numărul mare al copiilor de vârstă şcolară din zonele limitrofe ale liceului, dar şi inexistenţa unui liceu cu profil real în această zonă a oraşului.
 
În anul 1977, printr-o hotărâre a Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, unitatea de învăţământ a fost transformată în liceu industrial, sub egida Ministerului Minelor, Petrolului şi Geologiei. Cu toate că liceul nu avea meserii atractive pentru absolvenţii şcolilor generale, s-au reuşit acoperirea planului de şcolarizare, obţinerea unor rezultate bune la concursurile şcolare şi admiterea în învăţământul superior. În anul 1990, ţinând cont de preferinţele absolvenţilor de şcoală generală, dar şi de capacitatea colectivului de cadre didactice, unitatea a fost transformată în liceu teoretic, sub denumirea de Liceul Teoretic „Decebal“ Constanţa. În prezent, unitatea şcolară dispune de 35 de săli de clasă, opt laboratoare (unul multimedia, două de informatică, două de chimie, unul de biologie, două de fizică), patru cabinete (unul de ştiinţe sociale, unul de limbi moderne, unul de matematică, unul de asistenţă psihopedagogică), o sală de sport, o bibliotecă, un cabinet stomatologic şi un cabinet medical.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Aniversare cu miros de toamnă, la Liceul Teoretic „Decebal“ Nicolae Checiu - „Împreună am bătătorit un drum greu, dar luminos“ (galerie foto)

26 Sep 2015 6746