Plachetă de Cristal pentru Ion Codrescu Cadru universitar de la „Ovidius“, premiat la Albena

Conf. univ. dr. Ion Codrescu, de la Facultatea de Arte a Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, a fost recompensat cu Placheta de Cristal pentru cea mai bună comunicare ştiinţifică - „Pictura haiga japoneză şi artiştii occidentali“. Premierea a avut loc în cadrul Conferinţelor Internaţionale Ştiinţifice Multidisciplinare - „Ştiinţe Sociale şi Arte“, eveniment desfăşurat în perioada 3 - 9 septembrie, la Albena, Bulgaria.
 
Lucrarea ştiinţifică a trecut prin trei etape de evaluare. În primă fază, a trecut de verificările referenţilor de specialitate din diferite universităţi, a doua etapă a constat în aprecierea în scris a conducătorului de sesiune din timpul conferinţelor, după o grilă specială ce includea criterii precum conţinut ştiinţific, noutate, originalitate, aplicabilitate, relevanţa experienţei ştiinţifice, claritatea termenilor utilizaţi în text, calitatea expunerii în limba engleză, folosirea mijloacelor tehnice moderne de prezentare, dialogul cu audienţa etc. În ultima etapă, lucrarea a obţinut un punctaj din partea auditorului format din cadre universitare din mai multe ţări.
 
Conferinţele au fost organizate sub înaltul patronaj al unor importante societăţi academice, printre care Academiile de Ştiinţe din Bulgaria, Republica Cehă, Letonia, Polonia, Slovacia, Turcia, Academia de Ştiinţe şi Arte din Serbia, Croaţia, Academiile Naţionale de Ştiinţe din Ucraina, Armenia, Consiliul Ştiinţific din Japonia, Academia Mondială de Ştiinţe, Academia Europeană de Ştiinţe, Arte şi Litere, Academia de Arte Frumoase din Zagreb - Croaţia ş.a.
 
Întâlnirea internaţională a reunit 1.200 de participanţi, iar comunicările ştiinţifice prezentate vor intra în baza de date şi vor fi indexate şi cotate de cele mai prestigioase platforme ştiinţifice în standardele următoare: ISI Web of Knowledge, Thomson Reuters, Cross-REF, Scopus, Elsevier, Proquest și Ebsco-Host.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Universitatea Ovidius Constanța Ana Maria Zota, cadru didactic asociat la Facultatea de Arte, câștigătoare a Marelui Premiu la Concursul internațional de Canto din Malaezia

12 Feb 2024 583

Studenți ai Universității Ovidius din Constanța, premiați la Campionatul Național Universitar de Înot

02 May 2022 1494

Universitatea Ovidius din Constanţa a primit „Premiul pentru Inovare”

25 Jan 2022 1795

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile 11 studenţi din Constanţa şi-au adjudecat marele premiu al concursului SIMPRACT

11 Nov 2015 3058

Conf. univ. dr. Ion Codrescu de la Universitatea Ovidius, premiat la Conferinţele Internaţionale de la Albena

10 Sep 2014 2493

Studenţii Facultăţii de Ştiinţe Economice, premiaţi la Olimpiada Naţională a Economiştilor în Formare, Ediţia a IX-a – 2014

18 Jun 2014 1151

Universitatea „Ovidius” - Premiu FMI

18 Jun 2014 1016

Studentă din Constanţa, premiată de Shakespeare School

13 Jun 2014 2742