Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Elevele Luana Profor şi Simina Felea, premiul I la concursul „Apa este viaţă!“, organizat de RAJA SA (galerie foto)

Ziua Mondială a Apei a fost sărbătorită de SC RAJA SA Constanţa alături de copiii constănţeni, pe care i-a iniţiat în tainele apei, dezvăluindu-le cât de importantă este aceasta pentru viaţă şi pentru sănătate, fiind nu doar un drept fundamental al omului, ci şi o condiţie pentru viitorul omenirii. Astfel, în cadrul acţiunilor dedicate Zilei Mondiale a Apei, RAJA SA, împreună cu ISJ Constanţa şi cu Instituţia Prefectului, a organizat cea de-a doua ediţie a Concursului de pictură, desen şi grafică „Apa este viaţă!“.
 
La concurs au participat 400 de elevi, iar o comisie formată din reprezentanţi ai societăţii, ai Instituţiei Prefectului şi ai ISJ Constanţa a evaluat lucrările, urmărind încadrarea în tema concursului, creativitatea şi originalitatea, precum şi calitatea artistică. Sâmbătă, în sala „Remus Opreanu“ din cadrul Prefecturii Constanţa, directorul adjunct al SC RAJA SA, Aurel Presură, şi prefectul judeţului Constanţa, Ion Constantin, au înmânat diplome elevilor câştigători. „În concurs au intrat 400 de lucrări, împărţite pe ciclul primar şi ciclul gimnazial. Sunt două premii I, două premii II şi 20 de premii III. La acestea se adaugă 38 de menţiuni“, a precizat Irina Oprea, purtătorul de cuvânt al SC RAJA SA. Premiul I le-a revenit Siminei Felea, clasa a III-a la Şcoala Gimnazială „Ion Minulescu“, pentru lucrarea „Copacul vieţii“, şi Luanei Profor, clasa a VIII-a la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“, pentru lucrarea „Metamorfoze“. Pe locul II s-au clasat Daria Elena Voicu, clasa I la Şcoala Gimnazială „B.P. Hasdeu“, cu lucrarea „Autostrada subacvatică“, şi Bianca Petrescu, clasa a VI-a la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“, cu lucrarea „Prinţesa apelor“. Locul III le-a revenit următorilor elevi: Lara Vasile, clasa I la Şcoala Gimnazială „Dimitrie Cantemir“, Ana Elena Ciopa, clasa I la Şcoala Gimnazială „Dimitrie Cantemir“, Vlad Luţai, clasa I la Şcoala Gimnazială „Spectrum“, Elena Atodiresei, clasa a II-a la Şcoala Gimnazială „Aurel Vlaicu“, Ersun Emin, clasa a III-a la Şcoala Gimnazială „Dimitrie Cantemir“, Yasmina Lamine, clasa a III-a la Şcoala Gimnazială „Dimitrie Cantemir“, Bianca Buzenchi, clasa a III-a la Şcoala Gimnazială „Dimitrie Cantemir“, Delia Filip, clasa a III-a la Şcoala Gimnazială „Constantin Angelescu“, Andra Guiu, clasa a III-a la Şcoala Gimnazială „B.P. Hasdeu“, Dana Mită, clasa a III-a la Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul“, Ioana Dumitrache, clasa a VI-a la Şcoala Gimnazială „Anghel Saligny“, Georgiana Alexandra Moroianu, clasa a VI-a la Şcoala Gimnazială „Mihai Koiciu“, Andrada Moţăţăianu, clasa a VI-a la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“, Alexandru Anghel, clasa a VI-a la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“, Bianca Gegea, clasa a VI-a la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“, Lucica Sima, clasa a VII-a la Şcoala Gimnazială „Anghel Saligny“, Maria Enache, clasa a VII-a la Şcoala Gimazială „Spectrum“, Maria Grosu, clasa a VII-a la Şcoala Gimnazială „Nicolae Tonitza“, Raluca Rotaru, clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială „Nicolae Tonitza“.
 
„Apa este elementul primordial, simbol al purităţii ce ne defineşte existenţa pe această planetă. Am fost onorată să particip la acest concurs, întrucât compania RAJA este formată din oameni care tratează această resursă indispensabilă vieţii cu cel mai înalt respect, în condiţiile utilizării acesteia la cele mai ridicate standarde ecologice“, a declarat Luana Profor, elevă în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“. Constănţenii pot admira lucrările cuprinse în expoziţia „Apa este viaţă!“, găzduită de sala „Remus Opreanu“ a Prefecturii Constanţa, în perioada 21 - 25 martie, în intervalul orar 10.00 - 16.00.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

RAJA Constanța Premii atractive la concursul de pictură și desen Apa este Viață – ediția 2024! Doar șapte zile pentru a vă înscrie (FOTO)

21 Feb 2024 568

RAJA Constanța Concursul de pictură și desen „Apa este viață” - 2024 este pe cale să înceapă!

06 Feb 2024 938

RAJA Constanța lansează concursul de pictură și desen „Apa este viață!”. Calendarul concursului și modalitatea de înscriere

11 Feb 2022 1976

Elevele Isabela Bădoi şi Oana Bianca Ozkan, premiul I la Concursul de pictură „Apa este viaţă“, organizat de RAJA SA (document+galerie foto)

21 Mar 2016 4766

„Apa este viață!” Concurs de pictură, desen şi grafică, organizat de RAJA, ISJ şi Prefectura Constanţa

20 Mar 2015 2586

De Ziua Mondială a Apei Concurs de pictură pentru elevi, organizat de RAJA, Instituţia Prefectului şi ISJ Constanţa

19 Mar 2015 2979