Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Luana Profor, de la Colegiul de Arte „Regina Maria“, pe podiumul Olimpiadei de Religie

Şase eleve din Constanţa s-au calificat la faza naţională a Olimpiadei de Religie Ortodoxă, după ce s-au impus la etapa judeţeană. Este vorba despre: Bianca Maria Butnariu, de la Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu“ (clasa a VII-a), Luana Profor, de la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“ (clasa a VIII-a), Corina Ţuţuianu, de la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“ (clasa a IX-a), Florentina Diana Popa, de la Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu“ (clasa a X-a), Andreea Cătălin Răcaru, de la Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu“ (clasa a XI-a) şi Andreea Mădălina Gamulea, de la Liceul Teoretic „Ovidius“. Etapa finală a Olimpiadei de Religie Ortodoxă se va desfăşura la Piteşti, în perioada 6 - 10 aprilie.
 

Luana Profor este elevă în clasa a VIII-a, la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“. În timpul anului şcolar în curs, eleva a participat la mai multe concursuri, de unde s-a întors cu diverse premii. Astfel, sub îndrumarea dirigintei Ioana Rîcă, profesor de Religie, a participat la concursul „Play Energy“, organizat de compania Enel, clasându-se pe locul al doilea. Sub îndrumarea profesoarei Mariana Georgescu, şi-a adjudecat premiul II la Olimpiada de Limba şi Literatura Română, etapa judeţeană 2014, premiul I la Olimpiada de Limba şi Literatura Română, etapa locală 2015, şi premiul III la Olimpiada de Limba şi Literatura Română, etapa judeţeană 2015. Luana mai are în palmares premiul I la Concursul de creaţie plastică „Copiii şi marea“, o diplomă Newton la concursul de Creativitate în Fizică şi Tehnologii „Ştefan Procopiu“, secţiunea Referate (profesor îndrumător, Mihaela Ţene). Trebuie să mai amintim şi de premiul I la Concursul Naţional de Artă Plastică „Hans Hermann“, categoria Grafică, dar şi de premiul I la Olimpiada de Religie, etapa judeţeană 2015. Alături de colegii de clasă, în anul 2013, Luana a participat la concursul de proiecte organizat de „Ţara lui Andrei“. Coordonaţi de profesoara de Religie Ioana Rîcă, elevii s-au clasat pe locul II. Proiectul artiştilor de la „Regina Maria“, intitulat „Împreună pentru oameni şi artă“, a constat în deschiderea unui atelier de tricouri desenate, pe care, ulterior, urmau să le vândă. Elevii, care s-au reunit în echipa T-CRAFTERS, au fost răsplătiţi cu un sistem multimedia, format dintr-un ecran de protecţie, un videoproiector şi un laptop.

„Am participat la nenumărate concursuri, obţinând rezultate bune sau mai puţin bune. Nu aş fi ajuns atât de departe fără sprijinul unor profesori cu adevărat minunaţi, ce reprezintă cu adevărat o piatră de temelie în educarea şi formarea mea ca persoană. În contextul actual, cu toate că situaţia învăţământului din România este departe de a fi fericită, există profesori dedicaţi meseriei, care se implică în educarea şi formarea tinerilor. Ţin să le mulţumesc doamnelor Ioana Rîcă, profesor de Religie, Mariana Georgescu, profesor de Limba şi Literatură Română, Adriana Timofte, profesor de Matematică, şi Mihaela Luţai, profesor de Educaţie Plastică“, a declarat Luana Profor.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.