Tabără gratuită pentru copiii nevoiaşi din Mangalia 21 de elevi de la cluburile sportive din oraş vor merge la Vatra Dornei

Primăria municipiului Mangalia a finanţat proiectul iniţiat de protoiereul Vasile Cîrlan, prin intermediul căruia 21 de copii nevoiaşi din oraş vor pleca într-o tabără de şapte zile, în perioada 7-11 iulie, la Vatra Dornei. Cu sprijinul Protoieriei Callatis“, elevii din învăţământul gimnazial şi liceal care ce practică lupte libere la diverse cluburi sportive din oraş se vor putea bucura de o săptămână de relaxare într-una dintre cele mai moderne tabere din zona Moldovei.

„Toţi preoţii din cadrul Protoieriei, atât din oraş, cât şi din zonele limitrofe, au contribuit cu sume de bani, astfel că s-au strâns 12.000 de lei pentru plata cheltuielilor de cazare, masă, excursii şi drumeţii, inclusiv bani de buzunar pentru fiecare dintre cei 21 de copii. În plus, Primăria ne-a acordat 3.500 de lei pentru transportul lor până la Vatra Dornei şi retur“, a declarat protoiereul Mangaliei, preotul Vasile Cîrlan.
 
Pe parcursul celor şapte zile de recreere, copiii îşi vor continua antrenamentele, beneficiind însă şi de tratamentele balneare specifice bazei de tratament din Vatra Dornei. Ei vor fi însoţiţi de trei profesori şi de un asistent medical şi vor participa la jocuri sportive, drumeţii şi excursii.
„Sunt bucuros că elevii au posibilitatea de a petrece timpul liber într-un mod cât mai plăcut, dispunând, în incinta taberelor, de spaţii destinate activităţilor extraşcolare specifice. Pe viitor, sperăm ca acţiunile noastre să se repete“ a adăugat protoiereul Mangaliei.
Tabăra este o surpriză plăcută pentru elevi, dar nu este primul ajutor pe care aceştia îl primesc de la organizatori, Centrul Social Sfântul Mina“ sprijinindu-i continuu, atât pe ei, cât şi pe membrii familiilor lor. Astfel, aceştia pot servi zilnic o masă caldă la centrul social din oraş, amenajat la standarde europene, în cursul anului trecut.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.