Vor să învețe într-o clasă cu program bilingv Elevilor din clasa a VIII-a le sunt testate aptitudinile pentru limbi străine



În perioada 27 - 30 mai, 1.494 de elevi din clasa a VIII-a susțin proba de verificare a cunoștințelor de limbă modernă pentru admiterea în clasa a IX-a cu program bilingv.
 
Astfel, ieri, 1.233 de elevi au susținut proba la Limba engleză, în cele șase centre, organizate la: Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, Liceul Teoretic „Ovidius”, Liceul Teoretic „G. Călinescu”; Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu”, Colegiul Comercial „Carol I” şi Colegiul Național „Kemal Ataturk” din Medgidia.
 
Azi, 166 de elevi susțin proba la Limba franceză în cele trei centre de testare - Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, Liceul Teoretic „Ovidius” şi Liceul Teoretic „G. Călinescu” -, iar vineri, 29 mai, 95 de elevi vor fi evaluați la Limba germană, la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” și la Liceul Teoretic „Ovidius”.
 
Aprecierea probei se face cu note, iar în situația în care candidatul a obținut o notă mai mică decât șase, se consideră că nu a promovat proba respectivă și, în acest caz, el nu va putea fi înscris la clase cu predare în regim bilingv a limbii moderne respective. Nota obținută la proba de verificare a cunoștințelor de limbă modernă nu va fi  inclusă în calculul mediei de admitere. 
 
Candidații care au promovat proba de verificare a cunoștințelor de limbă modernă și nu au fost repartizați la clase cu predare în regim bilingv pot opta, în cadrul liceului la care au fost repartizați, pentru clasele cu predare intensivă a unei limbi moderne. Unitățile școlare care au clase cu program bilingv în anul școlar 2015 - 2016 sunt Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” (Limba engleză, Limba franceză și Limba germană), Liceul Teoretic „Ovidius” (Limba engleză, Limba franceză, Limba germană), Liceul Teoretic „G. Călinescu” (Limba engleză, Limba franceză), Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” (Limba engleză), Colegiul Național „Kemal Ataturk” Medgidia  (Limba engleză) și Colegiul Comercial „Carol I” (Limba engleză). „Începând cu această sesiune, elevii care au promovat, pe parcursul gimnaziului, examene de certificare a cunoștințelor de limbă modernă cu recunoaștere internațională (Cambridge, DELF) pot solicita echivalarea probei de evaluare a cunoștințelor de limbă modernă pentru admiterea în clasele bilingve, situație în care aceștia vor fi evaluați cu nota maximă“, a explicat inspectorul școlar Cristina Maria Ivan.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.