Ziua Educației Nonformale, la Colegiul Economic Mangalia



Pentru a marca Ziua Educației Nonformale - sărbătorită pe 10 octombrie, profesorii și elevii Colegiului Economic Mangalia au inițiat și desfășurat numeroase activități.


Astfel, profesorul de limba engleză Daniela Cioroiu a susţinut activitatea „The fortune teller și Guess who?“, în care elevii au interpretat rolurile Magicianul, Prezicătoarea, Șamanul, precum şi momente de pantomimă. O altă activitate, intitulată „Apprenons le français par les chansons“, coordonată de profesorul Gabriela Chiriac, a avut ca scop promovarea muzicii franceze.



Elevii au ascultat un concert al celebrei interprete Lara Fabian, ulterior,  ei cântând câteva melodii în limba franceză. Elevii clasei a XI-a A au participat la activitatea „Gândește Altfel!“, organizată de prof. Delia Casiana Florea, care le-a prezentat tinerilor cartea și filmul dedicate celui care a fost considerat „omul deceniului“ - Steve Jobs. De asemenea, în cadrul Centrului de Documentare al Colegiului Economic Mangalia, prof. Ghiuler Mîrzali, coordonator local SNAC (Strategia Națională de Acțiune Comunitară), a realizat o scurtă prezentare a calendarului acțiunilor de voluntariat pentru anul școlar 2014 - 2015. „Învățarea este eficientă și rapidă atunci când este participativă! Activitățile nonformale se pot realiza printr-o largă diversitate de metode și în diferite spații: ateliere de creaţie artistico-plastică, expoziții de fotografie, flashmob, animație socio-educativă, bibliotecă vie, teatru de umbre, piese de teatru-forum, proiecții de filme, dezbateri, evenimente de promovare a educației nonformale, storytelling - arta povestirii, Open Space“, a explicat prof. Nicoleta Teodorescu, consilier de imagine.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lansarea proiectului naţional „Zâmbete pentru viitor“

10 Oct 2014 2221