A dat sentinţa care a zguduit Constanţa! Judecătoarea Ana Maria Trancă ar putea fi detaşată în Misiunea Specială de Monitorizare din Ucraina

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a exprimat acordul prealabil al Secţiei pentru judecători pentru o eventuală detaşare în cadrul OSCE - Misiunea Specială de Monitorizare din Ucraina a judecătoarei Ana Maria Trancă, de la Curtea de Apel Bucureşti.
 
Conform Ministerului Afacerilor Externe, OSCE este „cea mai cuprinzătoare organizaţie de securitate. Acoperă aria geografică de la Vancouver la Vladivostok și o populație de peste un miliard de persoane, contribuind la consolidarea păcii, democrației și stabilității în această regiune. Organizaţia este un for pentru dialog politic la nivel înalt asupra unei game largi de aspecte de securitate și, totodată, un instrument regional cuprinzător pentru avertizare timpurie, prevenirea conflictelor, managementul crizelor și reabilitarea post-conflict. În esență, vizează creșterea, prin cooperare, a încrederii între state. Prin intermediul instituţiilor sale specializate, unităţilor de experţi şi reţelei de misiuni în teren, OSCE are competenţe în domenii dintre cele mai variate cu impact asupra securităţii comune: controlul armamentelor convenționale și măsuri de creștere a încrederii și securității, combaterea amenințărilor transnaționale, activități economice și în domeniul mediului, democratizare, promovarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale.
  
Pe data de 29 iulie 2016, magistratul a pronunţat sentinţa care a zguduit Consiliul Judeţean Constanţa, după ce mai mulţi directori din cadrul instituţiei au fost condamnaţi, în prima instanţă, la ani grei de închisoare.
 
Tot în prezenta cauză, Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost condamnat, tot în primă instanţă, la 15 ani de închisoare. În prezent, dosarul se află pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, următorul termen fiind stabilit pentru data de 10 octombrie.
 
În continuare, judecătoarea Ana Maria Trancă a mai dictat următoarele pedepse:
 
Felicia Tăicuţu, fost director general al Direcţiei Generale Economico-Financiare din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de încercare de şase ani.
 
Titi Cenuşă, arhitect-şef în cadrul Direcţiei Generale de Urbanism şi Lucrări Publice a Consiliului Judeţean Constanţa, patru ani şi zece luni de închisoare.
 
Lucian Simion, şef al Serviciului Utilităţi Publice din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, patru ani şi zece luni de închisoare.
 

Constantin Vlăducă, inginer în cadrul Serviciului Utilităţi Publice din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de şase ani.
 
Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, şase ani şi patru luni de închisoare.

 
Gică Ene, inginer silvic în cadrul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de cinci ani.
 
Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa, pedeapsa de 300 de zile amendă penală în cuantum de 1.000 de lei pe zi-amendă, aşadar, 300.000 de lei amendă penală.
 
Victor Aurelian Coman, administrator al SC Rom Coman SRL, nouă ani şi opt luni de închisoare.
 
Popa Daniel Dan, administrator al SC Rom Coman SRL, nouă ani şi opt luni de închisoare.
 
SC Rom Coman SRL a primit pedeapsa de 300 de zile amendă penală în cuantum de 500 de lei per zi-amendă, aşadar 150.000 de lei amendă penală.
 
Ruxandra Luminiţa Darie, notar public, al cărei nume apare printre inculpaţii celebrului Dosar al Retrocedărilor din Constanţa, trei ani de închisoare cu suspendare condiţionată.
 
Florin Georgel Onescu, fost primar al comunei Lipniţa, trei ani de închisoare cu executare.
 
Nela Geileanu, fost secretar al comunei Lipniţa, trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de patru ani.
 
Ionuţ Ţiţimeaua, fost director general al Direcţiei Generale de Administraţie Publică şi Juridică din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată pe un termen de încercare de patru ani.
 
Costică Zelca, administrator al SC Stop SRL, cinci ani de închisoare.
 
SC Stop SRL - 600.000 de lei amendă penală.
 
Tudorel Pârvu şi Bogdan Dima, foşti directori generali ai Direcţiei Buget-Finanţe din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, câte doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Totul se decide azi Nicuşor Constantinescu, denunţat de Marian Turbatu! Şeful CJC ar putea fi arestat şi în acest dosar (rechizitorii + transcript)

03 Jun 2016 3677

Audiază zeci de primari şi de viceprimari din Constanţa Judecătoarea Anamaria Trancă ar pleca în Kosovo (rechizitoriu)

30 Nov 2015 2112