Anunţ important pentru cei care au credite în franci elveţieni Victorie în instanţă pentru un constănţean. Ce au decis judecătorii

Victorie în instanţă pentru un bărbat din Constanţa împotriva unităţii bancare de la care a contractat un împrumut pentru nevoi personale.
 
Pe scurt, Judecătoria Constanţa a constatat, în primă instanţă, „caracterul abuziv al clauzelor stipulate în Contractul de împrumut pentru nevoi personale nr. (…).2008, la art. 3.2 – referitoare la rata dobânzii, variabilă în funcţie de «evoluţia pieţei financiar-bancare şi/sau a costului finanţării şi gestionării creditului», precum şi cele de la art. 4 şi la cap. III din contractul de credit – referitoare la comisionul de acordare în cuantum de 5% din valoarea împrumutului şi, pe cale de consecinţă, constată nulitatea absolută a acestor clauze“.
 
„Obligă pârâta (nr. unitatea bancară) să plătească reclamanţilor suma de 825 CHF, reprezentând comisionul de acordare încasat în baza clauzelor abuzive. Obligă pârâta (nr. unitatea bancară) să plătească reclamanţilor sumele achitate cu titlu de dobândă contractuală în plus faţă de nivelul dobânzii fixe de 10.50% pentru primele 80 de luni de contract şi, respectiv faţă de nivelul dobânzii fixe de 8.30% pentru ultimele 40 de luni de contract. Obligă pârâta să plătească reclamanţilor dobânda legală aferentă sumelor de restituit, potrivit dispoziţiilor anterioare, dobândă ce se va calcula de la data încasării fiecărei sume şi până la data restituirii efective“, conform minutei judecătoreşti.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă, aceasta fiind atacată la Tribunalul Constanţa, instanţă care va lua o decizie definitivă.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.