Britanic condamnat la Constanţa după ce ar fi fost călăuză pentru migranți irakieni

Magistraţii Tribunalului Constanţa au dispus condamnarea lui Hazhar Sadiq Jabbary la pedeapsa de doi ani şi două luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi şi a infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Totodată, judecătorii constănţeni au dispus achitarea lui Fuat Aref Muhamad pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.
 
Cei doi ar fi fost călăuze ale grupului de migranţi irakieni prinşi în timp ce încercau să intre, în august 2015, ilegal în România, din Bulgaria, pe jos, în zona localităţii Negru Vodă.
 
Amintim că, în data de 28 august 2015, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat şase persoane, un britanic, Jabbary Hazhar Sadiq, de 39 de ani, şi cinci irakieni - doi bărbaţi de 24 şi 34 de ani, două femei de 20 şi 27 de ani şi un minor, care ar fi trecut ilegal frontiera, pe jos, prin proximitatea PTF Negru Vodă. Iniţial, grupul în cauză, aflat la bordul unui autovehicul înmatriculat în Anglia, condus de un cetăţean german, Aref Muhamad Fuat, de 48 de ani, a intenţionat să intre în ţară, prin PTF Negru Vodă.
 
Din cauza neprezentării documentelor justificative privind scopul şi condiţiile şederii, conform prevederilor legale, nu s-a permis intrarea în ţară a celor cinci cetăţeni irakieni. În aceste condiţii, întreg grupul a fost trimis înapoi în Bulgaria, cu intenţia vădită de a găsi altă cale pentru a intra în România.
 
Apoi, pe timpul nopţii, în jurul orei 3.30, poliţiştii de frontieră de la Negru Vodă au observat, cu ajutorul sistemului de termoviziune, un grup de şase persoane care se deplasau pe jos, dinspre Bulgaria spre România, în apropierea punctului de trecere a frontierei. Imediat a fost declanşată o acţiune specifică, în urma căreia au fost reţinute cele şase persoane, care au fost duse apoi la sediul PTF Negru Vodă pentru cercetări.
 
În urma verificărilor, s-a stabilit că este vorba despre acelaşi grup care încercase să intre în ţară mai devreme, prin punctul de trecere a frontierei. Ulterior, oamenii legii au depistat şi un cetăţean german, tot etnic irakian, care ar fi urmat să-i preia pe migranţi cu un autoturism, din apropierea frontierei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Călăuzele migranțilior irakieni de la Negru Vodă, trimise în judecată

06 Sep 2015 1432

Au fost arestate cele două călăuze ale migranțilior irakieni de la Negru Vodă

31 Aug 2015 1756