Cererea de eliberare condiţionată formulată de Eugen Bogatu, fostul şef al Direcţiei Domenii Portuare, respinsă

Eugen Bogatu, fost director al Direcţiei Domenii Portuare din Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime“ SA Constanţa, rămâne în spatele gratiilor.

Ieri, Judecătoria Medgidia i-a respins cererea de eliberare condiţionată. Decizia nu este definitivă.

 
Eugen Bogatu a fost condamnat, la jumătatea lunii decembrie 2015, în dosarul denumit generic UCM Reşiţa, la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare. Tot în prezenta cauză, afaceristul Said Baaklini a luat patru ani şi şase luni de închisoare, în timp ce Adrian Chebuţiu, preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al SC UCM Reşiţa SA, şi Adrian Coriolan Preda, director executiv al UCM Reşiţa (la data trimiterii în judecată), au luat câte cinci ani de închisoare.

Iată decizia instanţei


„Solutia pe scurt: În temeiul art.587 C.proc.pen. cu aplicarea art.6 C.pen şi art.59 si următoarele din vechiul Cod penal: Respinge cererea de liberare condiţionată a condamnatului BOGATU EUGEN, ca nefondată. Stabileşte termen de reînnoire a cererii după data de 17.01.2017. În baza art. 272 C.proc.penală: Dispune avansarea din fondurile Ministerului Justiţie către Baroul Constanţa, a sumei de 65 lei pentru av. Halcu Raluca, conform delegaţiei seria AV nr. 2535/2016, cu titlul de onorariu apărător din oficiu. În baza art. 275 alin. 2 C.proc.penală, obligă condamnatul la plata sumei de 300 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de statul român. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare pentru procuror şi condamnat“.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.