Cetăţean german, condamnat la Constanţa pentru moartea unui om

Un cetăţean german, de aproximativ 46 de ani, angajat al unei firme specializate în montarea eolienelor, a fost condamnat la închisoare, ieri, de Mara Isabella Iacob, magistrat al Judecătoriei Constanţa, pentru ucidere din culpă.
 
Bărbatul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, iar în actul de sesizare a instanţei se arată că, în 2010, cel în cauză a condus un automobil pe drumul care leagă Tulcea de Constanţa. Aproape de localitatea Cogealac, cetăţeanul german ar fi lovit o altă maşină. În urma impactului, pasagerul din automobilul din urmă a decedat.
 
Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Constanţa, instanţă care, ieri, a dispus condamnarea cetăţeanului german, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, la pedeapsa de un an şi patru luni de închisoare cu suspendare condiţionată.
 
„Admite în parte acţiunea civilă formulată de părţile civile (…) şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa în contradictoriu cu inculpatul şi partea responsabilă civilmente (…) Obligă partea responsabilă civilmente Astra SA prin lichidator KPMG Restructuring SPRL la plata către: a) partea civilă (…) a sumei de 1161,5 lei cu titlu de daune materiale reprezentând cheltuieli ocazionate de decesul numitului (…) şi la plata sumei de 20.000 (douăzeci de mii) de euro la cursul BNR din ziua plăţii, sumă actualizată cu indicele de inflaţie la data plăţii, reprezentând daune morale; b) partea civilă (…) a sumei de 3.193 de lei cu titlu de daune materiale şi a sumei de 10.000 (zece de mii) de euro la cursul BNR din ziua plăţii, sumă actualizată cu indicele de inflaţie la data plăţii, reprezentând daune morale; c) partea civilă (…) a sumei de 10.000 (zece de mii) de euro la cursul BNR din ziua plăţii, sumă actualizată cu indicele de inflaţie la data plăţii, reprezentând daune morale; d) partea civilă (…) a sumei de 10.000 (zece de mii) de euro la cursul BNR din ziua plăţii, sumă actualizată cu indicele de inflaţie la data plăţii, reprezentând daune morale; e) partea civilă (…) a sumei de 2184,5 lei cu titlu de daune materiale şi a sumei de 10.000 (zece de mii) de euro la cursul BNR din ziua plăţii, sumă actualizată cu indicele de inflaţie la data plăţii, reprezentând daune morale. Obligă partea responsabilă civilmente la plata către partea civilă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a sumei de 1031,20 RON. Obligă partea responsabilă civilmente la plata către partea civilă Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea a sumei de 3454,38 de lei“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Decizia judecătoarei Mara Isabella Iacob nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Copil turc de doar 2 ani, depistat în portbagajul unui autoturism! Anunțul Poliției de Frontieră

30 Aug 2023 945

Ce se construiește O firmă controlată parțial de un cetățean german ridică un bloc la Năvodari

12 Jun 2021 1594

Bilal Motors SRL are un nou asociat unic

01 Aug 2019 1601

Accident rutier pe DN39 în localitatea Lazu, județul Constanța. Un cetățean german implicat (galerie foto+video)

05 Jun 2018 3674

A reapărut marea înșelătorie cu mașinile de cusut la Constanţa

15 Sep 2017 4732

Societatea Rematholding Co SRL şi-a deschis punct de lucru în Portul Constanţa

27 Jun 2017 2762

Prejudiciu de 6 milioane de dolari. Un bărbat a furat pene de la exponate de păsări exotice din muzee din mai multe ţări

10 Jun 2017 3796

Urmărit internațional și surprins la o nuntă din Munchen. Ionelaș Cârpaci „nu vrea să se predea”

25 Sep 2016 2278

Un cetățean german a fost implicat într-un accident în județul Constanța

20 Aug 2014 1792