Comandant de navă, menţinut în arest

Tribunalul Constanţa a decis, ieri, menţinerea în arest a lui Volkan Toplu, trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Decizia nu este definitivă, aceasta fiind atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
La data mediatizării cauzei, procurorii au arătat că, la data de 3 aprilie, inculpatul a condus fără brevet corespunzător, în zona exclusivă a României, ambarcaţiunea Canhan - pavilion Turcia, la bordul căreia se mai aflau alte şapte persoane, în vederea desfăşurării în mod ilicit de activităţi de braconaj al calcanului în condiţiile în care nu deţinea autorizaţie în acest sens şi nici permis pentru pescuit calcan.
 
„Cu ocazia depistării vasului, inculpatul nu s-a supus somaţiei lucrătorilor poliţiei de frontieră, intrând în coliziune, în mod intenţionat, cu ambarcaţiunea MAI 1101 a Grupului de Nave Constanţa - Garda de Coastă, pe care a avariat-o, situaţie în care ofiţerii de poliţie români au fost nevoiţi să deschidă focul asupra sistemului de propulsie. Verificările au demonstrat că a fost pescuită cantitatea de 157 kg calcan, fiind, de asemenea, amplasate în Marea Neagră mai multe plase de pescuit a căror întindere şi poziţie se verifică în prezent. (…) Membrii echipajului au fost repatriaţi prin intermediul Consulatului din Turcia“, potrivit anchetatorilor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comandant de navă, condamnat la aproape cinci ani de închisoare

25 Oct 2017 2349

Constanţa. Comandantul pescadorului turcesc prins la braconat de calcan pe Marea Neagră a fost reţinut

12 Apr 2017 3911