Constanţa. Mascaţii de la DIICOT au făcut aproape 20 de percheziţii domiciliare. S-a lăsat cu trimiteri în judecată (document)

Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Constanţa au finalizat cercetările specifice în dosarul în care, la data de 14 iunie, au fost efectuate aproape 20 de percheziţii domiciliare în judeţul Constanţa, la persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc şi operaţiuni ilicite cu substanţe cu proprietăţi psihoactive.
 
În cauză, DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa a dispus trimiterea în judecată a zece persoane, care sunt plasate în arest preventiv şi în arest la domiciliu.
 
Amintim că, potrivit anchetatorilor, „cercetările în cauză au demarat la începutul anului 2017, atunci când au fost identificaţi doi bărbaţi din localitatea Eforie Sud, care ar fi introdus în ţară, din Bulgaria, droguri de mare risc (amfetamină), pe care le-ar fi pus în vânzare“.
 
„Concomitent, cei doi bărbaţi ar fi constituit o reţea de distribuţie a drogurilor, la care ar fi aderat opt bărbaţi, cu vârste între 19 şi 49 de ani, din judeţul Constanţa. În urma percheziţiilor, au fost ridicate de la locuinţele celor în cauză 120 de grame de pulbere de amfetamină, 30 de comprimate de Alprazolam (Xanax), 100 de grame de substanţă pulverulentă albă, 1.630 de pliculeţe autosigilante cu substanţă vegetală mărunţită, 317 pliculeţe autosigilante goale şi 57 de ţigarete artizanale cu substanţă vegetală susceptibilă a avea proprietăţi psihoactive.
 
De asemenea, au fost ridicate şi şase seringi, trei cântare electronice, două grindere, o sabie, cinci cuţite de vânătoare, un baston telescopic din metal, o cagulă din material textil, 3.298 de lei şi 400 de euro, 27 de telefoane mobile şi trei laptopuri.15 persoane au fost conduse la audieri la sediul DIICOT - ST Constanţa, ulterior zece dintre ele fiind reţinute pe bază de ordonanţă, urmând a fi prezentate Tribunalului Constanţa, cu propunere de arestare preventivă“, se mai arată în documentele magistraţilor.
 
Lista inculpaţilor poate fi citită integral accesând secţiunea „Documente“. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Zece persoane, menţinute în arest la cererea DIICOT Constanţa

12 Jul 2017 3385

17 percheziţii în Constanţa! Tineri menţinuţi în arest

21 Jun 2017 5856

Lista completă a celor arestaţi Procurorii DIICOT continuă cercetările în dosarul celor 17 percheziţii. Cine poate lua decizia finală

17 Jun 2017 6727