Crima de la Palazu Mic va fi rejudecată! Presupusul ucigaş s-a ascuns într-o carieră de piatră

Unul dintre presupuşii criminali s-a ascuns timp de două zile în zona carierei dezafectate de piatră dintre localităţile Palazu Mic şi Piatra.
 
Doi bărbaţi din oraşul Ovidiu, Grup social Nazarcea, condamnaţi în primă instanţă la aproape 45 de ani de închisoare, pentru omor calificat şi tâlhărie calificată, vor fi rejudecaţi! Ieri, magistraţii din Curtea de Apel Constanţa au decis ca prezentul dosar să fie trimis către Tribunalul Constanţa, în vederea reluării cercetării judecătoreşti.
 
Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă şi a fost luată, conform surselor noastre, pe motiv că judecarea cauzei la Tribunalul Constanţa ar fi avut loc în lipsa unei părţi nelegal citate sau care, legal citată, ar fi fost în imposibilitatea de a se prezenta şi de a înştiinţa instanţa despre această imposibilitate, invocată de acea parte.
 
Cazul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, potrivit cărora cei doi indivizi ar fi bătut un bărbat, pe care, ulterior, l-ar fi aruncat într-un canal cu apă de lângă ferma agrozootehnică de la marginea satului Palazu Mic.
 
Tot anchetatorii mai arată că, în noaptea dintre 6 şi 7 decembrie 2015, în jurul orei 24.00, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, cei doi inculpaţi s-au deplasat la o fermă agrozootehnică de la marginea satului Palazu Mic, de unde au reuşit să sustragă mai multe obiecte, printre care un acumulator auto, o rolă de cablu şi un lanţ.
 
Cei doi au fost surprinşi de paznicul fermei, un bărbat de 43 de ani, pe care l-ar fi atacat, spun procurorii, prin acţiuni conjugate, „lovindu-l cu o bâtă şi cu muchia netăioasă a unei toporişti, apoi, în mod repetat, cu pumnii şi cu picioarele, preponderent în zona capului“.
 
„La final, au târât victima inconştientă câţiva metri şi au aruncat-o în apa curgătoare (derea) din apropierea fermei, după ce au şi deposedat-o de telefonul mobil, un cuţit şi o lanternă“, se mai arată în documentele anchetatorilor.
 
Cadavrul victimei a fost descoperit în apă de o echipă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Constanţa, iar în urma autopsiei a rezultat că moartea a fost cauzată de asfixia mecanică prin înec, pe fondul stării de inconştienţă induse de leziunile traumatice produse.
 

În faţa anchetatorilor, unul dintre suspecţi a declarat că ar fi asistat ca simplu spectator la jefuirea şi uciderea victimei de către celălalt inculpat.
 
În contextul declaraţiei de mai sus, cu sprijinul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa, lucrătorii de poliţie de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa l-au depistat, în cursul zilei de 9 decembrie 2015, şi pe cel de-al doilea inculpat, care, timp de două zile, s-a ascuns în zona carierei dezafectate de piatră dintre localităţile Palazu Mic şi Piatra.

 
Cel de-al doilea inculpat a recunoscut comiterea faptelor şi a explicat că, împreună cu primul inculpat, a săvârşit faptele împotriva paznicului fermei.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Accident rutier în Palazu Mic, județul Constanța. Intervine ambulanța

10 Feb 2024 1551

Primăria Mihail Kogălniceanu. Cadouri și bucurie pentru tinerii locuitori ai comunei

20 Dec 2023 780

RAJA Constanța Lista localităților din județul Constanța care nu au încă apă potabilă

28 Nov 2023 942

CNI a atribuit contractul pentru construirea creșei din cartierul Palazu Mare din Constanța. Detalii despre proiect și despre firma câştigătoare (DOCUMENTE)

06 Oct 2023 1142

Lucrări Constanța S-au încheiat lucrările de reabilitare a carosabilului pe strada Brest din cartierul Tomis Plus (FOTO)

20 Jun 2023 1103

Accident cu trei morți pe DN 22, la intrare în Tariverde! Medicul Ion Cocoloș condamnat în urma unui acord de recunoaștere a vinovăției (FOTO+VIDEO)

25 May 2023 6338

IGPR InfotraficTrafic îngreunat pe DN 22

16 Mar 2023 694

Imagini de la fața locului UPDATE. Accident rutier pe DN 22, spre Sibioara. Intervine elicopterul SMURD. Implicate un tir și un autoturism. Șoferul și soția lui, răniți (FOTO+VIDEO)

16 Mar 2023 11959

Accident rutier pe DN22. O mașină a intrat în stâlp!

14 Mar 2023 1968

Faptă abominabilă comisă de doi constănțeni pedepsită cu aproape 50 de ani de închisoare! Se cere rejudecarea cauzei

23 Nov 2022 2534

Aproape 50 de ani de închisoare pentru o crimă în județul Constanța! Dosarul nu se va rejudeca

19 Oct 2022 10670

Crimă la Palazu Mic pedepsită cu aproape 45 de ani de închisoare! Dosarul s-ar putea rejudeca

30 Sep 2022 2111

Șoferii beți și depășirile neregulamentare, în atenția polițiștilor din Constanța. Zeci de autovehicule oprite pentru control

23 May 2022 1184

Accident rutier pe E87, în localitatea Palazu Mic

25 Nov 2021 1577

Tragedie! Cazul liceenilor din Tulcea, uciși la Constanța, explicat de judecători într-o amplă motivare (Document + video)

27 May 2021 2637