CSM, anunţ important pentru Justiţia din Constanţa!

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat azi Raportul Inspecției Judiciare nr. 4158/IJ/2250/DIJ/2016 privind eficienţa managerială şi modul de îndeplinire a atribuţiilor ce decurg din legi şi regulamente, de către conducerile Curţii de Apel Constanţa şi instanțelor arondate.

 De asemenea, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat următoarele măsuri:

1. Luarea măsurilor necesare de către persoanele şi organele cu atribuţii de conducere de la Curtea de Apel Constanţa, în vederea unificării procedurilor administrative referitoare la întocmirea, păstrarea şi completarea evidenţelor iniţiate la compartimentele auxiliare ale instanţelor, în raport de noile dispoziţii ale Regulamentului de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti, aprobat prin Hotărârea nr. 1357/2015 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii şi de prevederile Hotărârii nr. 1151/2015 a Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii de aprobare a rubricilor registrelor care se ţin pentru evidenţa activităţii instanţelor, precum şi cu privire la menţionarea pe orice act (inclusiv hotărâri judecătoreşti) prin care sunt stocate, colectate sau dezvăluite date cu caracter personal, a numărului de înregistrare de operator de date cu caracter personal, conform dispoziţiilor art. 24 alin. 2 din Legea nr. 677/2001 privind protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date.

2. Dispunerea de către conducerea Curţii de Apel Constanţa a măsurilor necesare pentru asigurarea respectării dispoziţiilor Legii nr. 182/2002 privind protecţia informaţiilor clasificate şi a Hotărârii nr. 140/2014 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, sub aspectul asigurării dotărilor necesare funcţionării structurii de securitate şi constituirii unui sistem unitar de evidenţă la nivelul tuturor instanţelor din circumscripţia curţii de apel.

3. Adoptarea de către conducerile administrativ-judiciare a măsurilor adecvate în scopul organizării eficiente a activităţii instanţelor la care au fost constatate disfuncţionalităţi, în vederea remedierii deficienţelor constatate, astfel cum au fost menţionate în cuprinsul anexelor raportului de control.

4. Luarea măsurilor necesare de către persoanele şi organele cu atribuţii de conducere de la Tribunalul Constanţa, în vederea instalării programului LOTUS la Judecătoria Hârşova.

5. Monitorizarea de către conducerea administrativ-judiciară a Tribunalului Constanţa a compartimentului arhivă din cadrul Judecătoriei Constanţa, identificarea unor măsuri de remediere a disfuncţionalităţilor constatate şi urmărirea modului de implementare a acestora, în scopul îmbunătăţirii activităţii.

6. Comunicarea către Inspecţia Judiciară a demersurilor efectuate de conducerile instanţelor în vederea punerii în aplicare a măsurilor de la punctele 1-5, în termen de 8 luni de la data aprobării prezentului raport.

7. Sesizarea Ministerului Justiţiei pentru efectuarea demersurilor corespunzătoare în vederea asigurării necesarului de resurse umane şi materiale pentru operaţiunile specifice activităţii de scanare a documentelor, precum şi a echipamentelor IT pentru buna desfăşurare a activităţii curente, pentru toate instanţele.

8. Sesizarea Ministerului Justiţiei pentru efectuarea demersurilor legale în vederea asigurării unor sedii corespunzătoare pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii de către Tribunalul Constanţa, Judecătoria Constanţa, Judecătoria Mangalia şi Judecătoria Măcin ( pentru această instanţă în măsura în care propunerea de desfiinţare nu va fi pusă în aplicare.)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Justiție Constanța Florentina Țigmeanu, fostul director de la Școala „Gheorghe Țițeica” Constanța, va primi daune morale de 4.000 de euro!

26 Mar 2024 775

O firmă din Constanța dă în judecată Consiliul Local și Unitatea Administrativ Teritorială Limanu. Dosarul, pe rolul Curții de Apel

25 Mar 2024 497

Justiție Constanța Soluție definitivă în procesul dintre Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Dobrogea și două firme

25 Mar 2024 530

Tribunalul Constanța anulează mai multe dispoziții emise de Primarul comunei Corbu, la cererea prefectului

24 Mar 2024 554

Firma care deține lanțul Profi, la judecată cu Protecția Consumatorilor Constanța

24 Mar 2024 562

Proces între Prefectul Județului Constanța și Primarului orașului Ovidiu. Dosarul, pe rolul Tribunalului

23 Mar 2024 468

Procesul dintre UAT Mangalia și Serviciului Comisariatului Județului Constanța, amânat. Dosarul, pe rolul Tribunalului

23 Mar 2024 445

Justiție Constanța Se cere anularea autorizațiilor de construire pentru firma Aprilia Residence SRL

21 Mar 2024 544

Justiție Constanța Dispută juridică între SC Rico SRL și autoritățile financiare. Anularea unui act administrativ, în centrul atenției

16 Mar 2024 592

Justiție Constanța Primăria Năvodari pierde unul din procesele deschise Inspectoratului de Stat în Construcții

13 Mar 2024 725

UAT Comuna Topalu, în proces cu o firmă din județul Ilfov. Dosarul, pe rolul Tribunalului Constanța

10 Mar 2024 448

Instanța de fond a dictat desființarea lucrărilor neautorizate Alfa Medical Distribution a contestat decizia judecătoriei la Tribunalul Constanța

09 Mar 2024 677

Se luptă în instanță pentru recuperarea restanțelor financiare Fratele Feliciei Ovanesian, printre foștii angajați neplătiți de afaceristul Gabriel Comănescu!

05 Mar 2024 3741

Primăria Municipiului Constanţa și Administraţia Fondului Imobiliar SRL, la judecată cu societatea Triumph Comtur SRL

03 Mar 2024 592

Justiție Constanța Mariachis Klab SRL, chemată în instanță de Administrația Fondului Imobiliar

03 Mar 2024 562