Cu armele la vedere! Luptători ai Structurilor Speciale din ANP vor înconjura azi Palatul de Justiţie din Constanţa

Judecătorii din cadrul Tribunalului Constanţa vor redeschide azi, cel mai probabil pentru ultima dată în acest an, dosarul celei mai mari capturi de cocaină din România. În cauză, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au dispus trimiterea în judecată a următorilor: Mimoun Kaabounim, zis „Dark Rocky“ şi „Rocky“, Narvaez Ramon DiegoMikailionis Nerijus, Laurincikas Audrius, Gaidamavicius Vygantas şi Miceika Tadas.
 
Procurorii DIICOT au descoperit 2.500 de kilograme de cocaină, provenită din Columbia, în valoare de 625.000.000 de euro, într-un depozit aflat pe raza localităţii Eforie Sud.
 
În contextul noului termen, inculpaţii vor fi păziţi de mai multe echipe speciale din cadrul Structurilor Asociate pentru Măsuri de Securitate Speciale din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
 
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism spun că, „în perioada aprilie - iunie 2016, inculpatul Mimoun Kaabouni împreună cu inculpaţii Narvaez Ramon Diego, cetăţean columbian, şi cu Mikailionis Nerijus, Laurincikas Audrius, Gaidamavicius Vygantas şi Miceika Tadas, cetăţeni lituanieni, au iniţiat şi au constituit un grup infracţional organizat, pe care ulterior l-au şi sprijinit prin acţiuni distincte, în scopul săvârşirii de infracţiuni de trafic internaţional de droguri de mare risc (efectuarea de transporturi de mari cantităţi de cocaină din Columbia în Europa de Vest, cu tranzitarea teritoriului României) şi trafic intern de droguri de mare risc (extragerea, deţinerea şi manevrarea drogurilor respective, pe teritoriul României, în vederea transportării ulterioare a acestora în ţări din Europa de Vest)“.
 
„Astfel, în perioada aprilie - iunie a anului 2016, împreună cu inculpaţii anterior menţionaţi, au introdus în România, prin Portul Constanţa, fără drept, cantitatea de aproximativ 2.500 de kilograme de cocaină, prin disimularea acestor droguri în spaţii special amenajate ale unor containere (introduse în România prin utilizarea, ca paravan, a unor operaţiuni de import-export de aproximativ 320 de tone de banane din Columbia în România).
 
Tot astfel, în perioada 21.06.2016 - 29.06.2016, activitatea infracţională a inculpatului Mimoun Kaabouni a continuat, în sensul că, împreună cu inculpaţii Narvaez Ramon Diego, Mikailionis Nerijus, Laurincikas Audrius, Gaidamavicius Vygantas şi Miceika Tadas, a încercat să scoată din România, fără drept, cantitatea totală de aproximativ 2.500 de kilograme de cocaină provenită din Columbia, droguri ce urmau a fi direcţionate către Europa de Vest“, conform DIICOT.
 
Anchetatorii mai arată că, „pentru extragerea drogurilor, inculpaţii au închiriat un depozit pe raza localităţii Eforie Sud, desfăşurând aceste activităţi la data de 27/06.2016 şi la data de 29.06.2016, ora 20.00, moment în care procurorii DIICOT, împreună cu ofiţeri din cadrul DCCO, au descins la acest imobil, procedându-se astfel la constatarea în flagrant a infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic intern de droguri de mare risc“.
 
„În paralel, în data de 29.06.2016, inculpatul Mimoun Kaabounim, zis «Rocky», a fost reţinut de către autorităţile spaniole în timp ce încerca să părăsească teritoriul Spaniei, pe aeroportul din Malaga, în vederea soluţionării propunerii de arestare preventivă formulate de către procurorii DIICOT. Valoarea de piaţă a drogurilor este de aproximativ 625.000.000 de euro“, au conchis procurorii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În Constanța Acțiuni de prevenire a bullying-ului în școli

21 Feb 2024 441

Weekend încărcat pentru polițiștii rutieri. Băuți și drogați, la volanul mașinilor, în județul Constanța

07 Sep 2020 1695

Un nou pachet cu droguri, găsit pe plaja din 23 August, judeţul Constanţa

07 Apr 2019 2218

Acțiune internațională pentru combaterea traficului de droguri. 625.000.000 de euro, într-un depozit din Eforie Sud

31 Jul 2016 3730

Campanie antidrog, desfăşurată în Eforie Nord

08 Jul 2016 3985

Comunicat de presa - DIICOT 29 Octombrie 2015

29 Oct 2015 1403

Zeci de percheziții în Constanţa, Mangalia, Năvodari, Eforie Nord şi Eforie Sud

29 Oct 2015 2916