Dimant Etan Tzvi, sub control judiciar Oficial despre eliberarea americanului suspectat că şi-ar fi agresat sexual doi amici

Judecătoria Constanţa a respins, ieri, propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa privind luarea măsurii arestării preventive în dosarul în care cetăţeanul american Dimant Etan Tzvi este suspectat că şi-ar fi agresat sexual doi amici.
 
Iată minuta instanţei.
 
„Dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpat. În baza art. 215 alin. 1 C. proc. pen., pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul va respecta următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul judiciar pe rolul căruia se află cauza ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei/domiciliului ; c) să se prezinte la organul de poliţie din circumscripţia localităţii de domiciliu, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. În baza art. 215 alin. 2 lit. a C. proc. pen. pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul nu va depăşi limita teritorială a judetului Constanţa , decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar pe rolul căruia se află cauza . În baza art. 215 alin. 2 lit. lit. d C. proc. pen. obligă inculpatul să nu se apropie de persoanele vătămate, de martorii din prezenta cauză , direct sau indirect, pe nicio cale, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar pe rolul căruia se află cauza . În baza art. 215 alin. 3 C. proc. pen., atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. În baza art. 227 alin. 1 C. proc. pen. dispune punerea în libertate a inculpatului reţinut, de indată , dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză“.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Tribunalul Constanţa.
 
Potrivit anchetatorilor, la data de 12 iunie, doi tineri din municipiul Medgidia, în vârstă de 20, respectiv 21 de ani, au reclamat faptul că bărbatul în cauză le-ar fi administrat un produs medicamentos (benzodiazepine), după care ar fi fost agresați sexual de către acesta.
 
„Polițiștii constănțeni din cadrul Biroului Investigații Criminale și cei ai Direcției Operațiuni Speciale au organizat o acțiune complexă în noaptea de 24/25.06.2017, pe raza stațiunii Mamaia, fiind folosit un investigator sub acoperire pentru întâlnirea cu respectivul bărbat. Ulterior au fost efectuate percheziții la locuința bărbatului și asupra autoturismului acestuia, fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor 30 de flacoane de produse medicamentoase ce conțin benzodiazepine, recipienți cu lichide susceptibile a conține benzodiazepine, 5 laptopuri, un DVR, 7 telefoane mobile, mai multe medii electronice de stocare a datelor și diferite obiecte destinate obținerii satisfacției sexuale. Polițiștii constănțeni continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a bărbatului în cauză“, se mai arată într-o informare a procurorilor.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sentință definitivă! Pedeapsă micșorată pentru americanul care ar fi violat doi tineri din Medgidia! Aproape 17 ani de închisoare

19 Feb 2024 943

Americanul acuzat că ar fi violat doi tineri din Medgidia, condamnat! Apelul, amânat pentru luna aprilie

10 Feb 2023 1281

Dimant Etan Tzvi a fost arestat preventiv. Este suspectat că şi-ar fi agresat sexual doi amici

28 Jun 2017 3829