DNA acuză - credite cu acte false la Constanţa. Ce au decis judecătorii

Ieri, Tribunalul Constanţa a amânat pentru luna viitoare judecata în dosarul în care 20 de indivizi au fost deferiţi Justiţiei de procurorii DNA Constanţa pentru credite cu acte false.

Ieri, instanţa a admis cererile formulate de inculpaţii Şerban Costel Cătălin, Bulică Sorin, Constantinescu Elena Luiza, Maxim Diana privind audierea mai multor martori şi a „dispus emiterea unei adrese către Volksbank pentru comunicarea la dosar a componentei exacte a Departamentului de analiza din cadrul băncii la data de 23.04.2008 precum si a datelor de stare civila (inclusiv CNP si număr telefon) ale membrilor acestui departament şi martorilor admişi“.
 
„Admite cererea inculpatului Şerban Costel Cătălin având ca obiect emiterea unei adrese către BNP RĂDULESCU DANA ANDREEA pentru a se comunica: - ce acte au fost avute in vedere de către părţi si de către notar la semnarea Contractului de garanţie reala imobiliara autentificat sub nr. (…).2008 la BNP RÂDULESCU DANA ANDREEA; - locaţia în care a fost încheiat Contractul de garanţie reală imobiliară autentificat sub nr. (…).2008 si persoanele prezente; - la ce data a fost blocata cartea funciara a imobilului pentru încheierea Contractului de garanţie reala imobiliara autentificat sub nr. (…).2008; - ora la care a fost încheiat Contractul de garanţie reala imobiliara autentificat sub nr. (…).2008“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Printre cei deferiţi justiţiei se află Diana Maxim, directorul adjunct al OTP Bank București, dar şi Elena Luiza Constantinescu, ofiţer de credite la aceeaşi bancă. Mai mult decât atât, în faţa justiţiei a mai fost trimis şi cunoscutul Stila Sarafu.
 
Conform DNA, lista celor trimişi în judecată, în acest dosar, este deschisă de Dincă Trantu şi continuată de Marius Goşiu, Constantin Coteanu, Marieta Iruc, Theodor Pavel, Viorel Dinu, Georgiana Dinu, Stila Sarafu, Mina Lică, Iulian Tocilă, Sorin Bulică şi Asan Taifun. Cei mai sus precizaţi sunt acuzaţi de înşelăciune. Mai departe, Carmen Eugenia Ştefănescu, Marian Ştefănescu, Stelian Alexe şi Ionel Radu sunt acuzaţi de înşelăciune şi de uz de fals. Asta în timp ce Diana Maxim, director adjunct al unei unităţi bancare din Bucureşti, Elena Luiza Constantinescu, ofiţer de credite la aceeaşi bancă şi Cosmin Popa, administrator al SC Credit Group SRL Constanţa, sunt bănuiţi de înşelăciune, în formă continuată (14 acte materiale). Conform DNA, Costel Cătălin Şerban, expert evaluator, este bănuit de înşelăciune.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Constanța Audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale UATC Ghindărești. Raportul Camerei de Conturi (DOCUMENT)

10 Mar 2024 876

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 703

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 705

Audit financiar la Primăria Dobromir, județul Constanța Camera de Conturi a constatat o inventariere defectuoasă a mijloacelor de transport auto din cadrul primăriei (DOCUMENT)

07 Mar 2024 491

Deficiențe cu influențe semnificative asupra situațiilor financiare găsite de angajații Camerei de Conturi Constanța la primăria 23 August (DOCUMENT)

06 Mar 2024 634

Control la primăria Ostrov efectuat de Camera de Conturi Constanța. Ce nereguli au fost sesizate (DOCUMENT)

06 Mar 2024 496

Averea și interesele Adelei Mihalcea, director economic la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (DOCUMENTE)

05 Mar 2024 741

Prejudiciul reținut după auditul Curții de Conturi se ridică la aproximativ 88.000 euro Fostul primar din Murfatlar, Valentin Saghiu, chemat în judecată de actuala conducere a orașului!

02 Jan 2024 5453

Viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu – „Din cauza ordonanței de austeritate, nu organizăm nici o petrecere de Revelion”!

06 Dec 2023 1107

Averea și interesele Liviei Laurenția Alcea, șef Serviciu Resurse Umane la Consiliul Județean Constanța (DOCUMENTE)

03 Nov 2023 969

Declarații de avere Constanța Dorel Vârlan, șeful Biroului Proiecte Culturale, Sportive și Sociale din Primăria Constanța, averea și interesele (DOCUMENTE)

29 Oct 2023 895

Declarații de avere Averea și interesele lui Gheorghe Măndilă, consilier personal al primarului Vergil Chițac și președinte la OMD Mamaia - Constanța (DOCUMENTE)

03 Oct 2023 1394

Declarații de avere Averea și interesele senatorului AUR de Constanța, Sorin-Cristian Mateescu (DOCUMENTE)

15 Sep 2023 1066

Declarații de avere Constanța Ștefania Cealera, primarul comunei Oltina, averea și interesele (DOCUMENTE)

20 Aug 2023 2892

Romeo Stavăr - Vergea, consilier local în CLM Constanța, averea și interesele (DOCUMENTE)

12 Jul 2023 1657