Doi foşti profesori ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“ Constanţa, sub control judiciar (rechizitoriu)

Profesorul Iulian Antonescu, fost angajat al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“ Constanţa, Facultatea de Navigaţie şi management naval, Departamentul de Inginerie şi management naval, şi Camelia Ciobanu, fostă angajată a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“ Constanţa, Facultatea de Navigaţie şi Management Naval - Departamentul de Navigaţie şi transport naval, rămân sub control judiciar. Decizia a fost luată de judecătorii Tribunalului Constanţa şi poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Iulian Antonescu şi Camelia Ciobanu au fost trimişi în judecată de procurorii militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari.
 
În rechizitoriul cauzei, DNA arată că, „în perioada august - septembrie 2016, inculpaţii Antonescu Iulian (n.r. suspectat de luare de mită (nouă fapte) şi trafic de influenţă) şi Ciobanu Camelia (n.r. bănuită de patru infracţiuni de luare de mită), în calitate de cadre didactice ale Academiei Navale «Mircea cel Bătrân» Constanţa, au primit de la mai mulţi studenţi, direct sau prin intermediari, sume de bani cuprinse între 200 de lei şi 200 de euro sau alte foloase necuvenite, în total 1.546 de lei şi 600 de euro - Antonescu Iulian, respectiv 200 de lei, 300 de euro şi 50 de dolari - Ciobanu Camelia“.
 
Tot în prezenta cauză, procurorii militari au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu inculpaţii: Acsinciuc Radu Emanuel, Stanciu Lucian Stoica, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, Irimia Vasile, Ion Ana şi Ghirase Alexandru Georgian, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la luare de mită şi complicitate la dare de mită.
 
„În prezenţa apărătorilor aleşi, cei cinci inculpaţi au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reţinute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi sunt de acord cu felul şi cuantumul pedepselor aplicate, precum şi cu forma de executare a acestora, respectiv: Acsinciuc Radu Emanuel - un an şi şase luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de doi ani şi interzicerea pe o perioadă de un an şi şase luni de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, Stanciu Lucian Stoica - un an şi opt luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de doi ani şi interzicerea pe o perioadă de un an şi opt luni de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, Irimia Vasile, Ion Ana şi Ghirase Alexandru Georgian - trei ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de trei ani şi interzicerea pe o perioadă de trei ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpaţii vor presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile“, potrivit DNA.
 
Citiţi şi vă cruciţi!
DNA a făcut public totul! Cum se dădea mită la Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ Constanţa (rechizitoriu+galerie foto)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Te pregătești pentru facultate? Hai la o academie militară! Iată câte locuri sunt la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța

04 Mar 2024 750

Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ cumpără simulatoare de realitate virtuală (VR) și realitate mixtă (MR)!

23 Dec 2023 915

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța, la ceas aniversar! Se împlinesc 151 de ani de învățământ superior de marină

17 Nov 2023 804

LIVE TEXT Zi emoționantă la Academia Navală „Mircea cel Bătrân" Constanța. Studenții din anul I depun Jurământul Militar (GALERIE FOTO+VIDEO)

20 Oct 2023 1858

Cei 40 de comandanți care au condus instituția de învățământ superior Aniversare. 146 de ani de la înființarea Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“ (galerie foto)

17 Nov 2018 3226

Presupusă corupţie la Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ din Constanţa Procurorii DNA, nemulţumiţi de primele pedepse

13 Jul 2018 2306

Exclusiv! Doi foşti profesori din Academia Navală „Mircea cel Bătrân“, condamnaţi (video)

06 Jul 2018 9673

Vizată - una dintre cele mai apreciate instituţii de învăţământ din regiune Procurorii militari din DNA, dosar „bombă“ la Constanţa. Ce au decis judecătorii

23 Jun 2018 2967

Doliu în Forţele Navale! A murit un cunoscut ofiţer de marină. Cu cine a fost coleg la Academie

05 Jun 2018 6547

Suspectat de luare de mită şi trafic de influenţă Un fost profesor din Academia Navală „Mircea cel Bătrân“, aproape scăpat de controlul judiciar

29 Sep 2017 2208

Cinci condamnări în dosarul de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ Constanţa (rechizitoriu)

05 Jul 2017 7561

Presupusă corupţie la Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ din Constanţa. Ce se va întâmpla azi (rechizitoriu)

20 Jun 2017 6664

Patru condamnări în dosarul de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ Constanţa (rechizitoriu)

01 May 2017 7048

„Cutremur anticorupţie“ la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”! Cătuşele sunt pregătite! Eventualele reţineri, anunţate azi (Galerie foto+Video)

11 Nov 2016 10876

Cine conduce Academia Navală după Chițac. Lista celor ce au fost comandanți. Cine a fost cel mai longeviv

11 Feb 2016 6465