Dosarul fraţilor Caratană, la Curtea Supremă de Justiţie. Ce au decis magistraţii

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României s-a pronunţat definitiv în dosarul în care fraţii Caratană, din Mihail Kogălniceanu, şi apropiaţii lor au fost acuzaţi de lipsire de libertate, violare de domiciliu, ultraj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, respectiv loviri sau alte violenţe. Conform procurorilor, în prezenta cauză, 14 persoane au fost suspectate că ar fi sechestrat mai mulţi ciobani, pe care i-ar fi obligat să muncească la fermele lor.
 
Concret, Înalta Curte a analizat recursul în casaţie formulat atât de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, cât şi de alţi inculpaţi în cauză.
 
La finele săptămânii trecute, Curtea Supremă a respins ca nefondat recursul în casaţie declarat împotriva deciziei penale nr. 1107/P din data de 7 noiembrie 2016, pronunţată de Curtea de Apel Constanţa - Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie.
 
De menţionat că un judecător din complet a făcut opinie separată în sensul admiterii doar a recursurilor declarate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa şi de către un inculpat. Mai mult, magistratul mai dorea casarea în parte a deciziei penale nr. 1107/P din data de 7 noiembrie 2016, pronunţată de Curtea de Apel Constanţa - Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie, dispunerea rejudecării cauzei de către instanţa de apel, respectiv Curtea de Apel Constanţa, numai privitor la situaţia inculpatului Dumitru Mitrenga.
 
Decizia Înaltei Curte de Casaţie şi Justiţie a României este definitivă.
 
Amintim că, în acest dosar, Curtea de Apel Constanţa a dispus următoarele pedepse:
 
Mihăiţă Caratană - nouă ani de închisoare
Enache Cristian Şapte - opt ani de închisoare
Ion Vişan - opt ani şi şase luni de închisoare
Mişu Caratană - trei ani de închisoare

Liviu Ghiorţu - şase ani şi şase luni de închisoare
Dumitru Mitrenga - opt ani de închisoare.
 

Instanţa a mai decis încetarea procesului penal privindu-i pe inculpaţii Pocea Vasilică AdrianJeoje Dumitru, Bîrcu Daniel şi Ştefu Tănase, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice (…) (fapte din 4.03.2009), ca urmare a intervenirii prescripţiei speciale a răspunderii penale. Magistraţii au mai decis încetarea procesului penal privindu-l pe inculpatul Nicolae Ştefu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de mărturie mincinoasă (…) în urma intervenirii prescripţiei speciale a răspunderii penale.
 
De menţionat că, în primă instanţă, faţă de Enghin Seicahmed, Judecătoria Constanţa a încetat procesul penal privind comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, ca urmare a împăcării părţilor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

fara nume

26 Feb, 2020 14:21

E BINE DE STIUT

Articole asemanatoare

Exclusiv Fraţii Caratană şi apropiaţii lor, condamnaţi definitiv (document)

07 Nov 2016 5719

Fraţii Caratană şi apropiaţii lor au fost condamnaţi (document)

24 Dec 2014 5608