UPDATE. Exclusiv O fostă profesoară de la Eminescu, un jandarm de la Gruparea Mobilă şi un polițist din IPJ, condamnaţi definitiv

Mai multe persoane trimise în judecată de cercetaţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Constanţa au fost condamnate definitiv azi de judecătorii Curţii de Apel Constanţa. Cei în cauză au fost suspectaţi că ar fi făcut parte dintr-un presupus grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, proxenetism şi prostituţie.
 
Procurorii DIICOT Constanţa susţin că „începând cu anul 2012, prin intermediul unei societăţi comerciale care deţinea un salon de masaj, membrii grupării infracţionale au desfăşurat activităţi de proxenetism“. În colimatorul organelor de anchetă au ajuns, printre alţii, şi: Margareta Drăguţ, fost cadru didactic al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Constanţa, S.N.P., fost angajat al Grupării de Jandarmi Mobile Constanţa, şi Lucian Borcea, fost lucrător la Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.
 
„Angajatele salonului asigurau servicii sexuale contra cost atât la salonul menţionat, cât şi prin deplasări la unităţi hoteliere din Constanţa, Eforie şi Năvodari, organizate în prealabil de membrii grupării. Au fost identificate 26 de tinere, inclusiv minore, recrutate de membrii grupării, în special din medii sociale şi familiale precare. Pe parcursul activităţii, gruparea infracţională a beneficiat şi de sprijinul unui agent de poliţie şi al unui jandarm, aceştia implicându-se în derularea activităţii de proxenetism fie prin transportarea prostituatelor, fie prin punerea la dispoziţie a unor locaţii. S-a stabilit, totodată, faptul că lucrătorul din cadrul poliţiei informa personalul salonului ori de câte ori poliţia desfăşura controale. O altă învinuită, concubina liderului grupării, care îşi desfăşura activitatea ca şi cadru didactic la un liceu din Constanţa, se ocupa de postarea anunţurilor pe diverse site-uri, în scopul găsirii clienţilor”, au conchis oficialii DIICOT.
 
Azi, Curtea de Apel Constanţa a luat act de retragerea apelului formulat de către inculpatul Mustafa Niazi. Totodată, instanţa a respins ca nefondate apelurile formulate de către inculpaţii „P.S.N., Chirimbu Cristian George, Andon Cristinel, Stavăr Cristian, Mihalache Bogdan Iacovache, Fatacher Valentin Olimpiu, Caluda Ianciu, Opriş Ion Aurel şi inculpata S.C. PUB PINK CATS S.R.L.“.
 
Mai mult decât atât, instanţa a admis apelurile formulate de către inculpaţii Belecciu Claudiu, Mâner (fostă Duţu) Mioara, Drăguţ Margareta, Negoiţă Mihai Narcis, Borcea Lucian, Dinicu Daniel, Abagiu Adrian şi Ali Miradasîl, a desfiinţat sentinţa apelată şi în rejudecare, după schimbarea unor încadrări juridice, au fost stabilite următoarele pedepse:  
 
Claudiu Belecciu - opt ani de închisoare.  
 
Mâner (fostă Duţu) Mioara - cinci ani şi şase luni de închisoare.
 
Drăguţ Margareta - doi ani şi 11 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Femeia a fost obligată să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile în cadrul uneia dintre cele două instituţii publice, respectiv Căminul pentru Persoane Vârstnice Constanţa sau Direcţia de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa, ce va fi stabilită de către Serviciul de Probaţiune Constanţa.
 

Negoiţă Mihai Narcis - cinci ani şi şase luni de închisoare.
 
Borcea Lucian - cinci ani de închisoare.

 
Dinicu Daniel – doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Bărbatul a fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul uneia dintre cele două instituţii publice, respectiv Căminul pentru Persoane Vârstnice Constanţa sau Direcţia de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa.
 
Abagiu Adrian – doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Bărbatul a fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul uneia dintre cele două instituţii publice, respectiv Căminul pentru Persoane Vârstnice Constanţa sau Direcţia de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa
 
Ali Miradasîl – doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere.
 
Obligă pe inculpaţii P.S.N., Chirimbu Cristian George, Andon Cristinel, Stavăr Cristian, Mihalache Bogdan Iacovache, Fatacher Valentin Olimpiu, Caluda Ianciu, Opriş Ion Aurel, Niazi Mustafa şi inculpata S.C. PUB PINK CATS S.R.L. la câte 1.000 lei cheltuieli judiciare în apel către stat, restul cheltuielilor judiciare avansate de către stat în apel rămânând în sarcina statului.
 
Decizia Curţii de Apel Constanţa a fost luată de magistratul Dan Iulian Năstase şi este definitivă.
 
De menţionat că în primă instanţă, Tribunalul Constanţa a decis următoarele pedepse:
 
Margareta Drăguţ a luat patru ani şi două luni de închisoare
 
S.N.P. a luat cinci ani de detenţie
 
Lucian Borcea a fost condamnat la cinci ani şi patru luni de închisoare
 
Claudiu Giorson Belecciu a luat zece ani de închisoare
 
Mioara Duţu a luat opt ani şi două luni de închisoare
 
Mihai Narcis Negoiţă a fost condamnat la şapte ani şi două luni de închisoare
 
Cristian George Chirimbu a luat cinci ani de închisoare
 
Daniel Dinicu a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare
 
Adrian Abagiu a luat doi ani şi opt luni de închisoare
 
Cristinel Andon  - cinci ani şi două luni de închisoare
 
Dumitru Alexandru Dencef – trei ani de închisoare cu suspendare
 
Cristian Stavăr – trei ani de închisoare cu suspendare
 
Bogdan Iacovache Mihalache - trei ani de închisoare cu suspendare
 
Valentin Olimpiu Fatacher – patru ani şi opt luni de închisoare
 
Ianciu Caluda - trei ani de închisoare cu suspendare
 
Ion Aurel Opriş – doi ani şi patru luni de închisoare
 
Miradasîl Ali – doi ani de închisoare
 
Mustafa Niazi - cinci ani şi două luni de închisoare
 
Rădulescu Gabriel – cinci ani şi două luni de închisoare
 
Condamnă inculpata S.C. „PUB PINK CATS” S.R.L. la pedeapsa de 60.000 de lei amendă penală.
 
Mihai Gechereanu - încetează procesul penal pornit împotriva lui ca efect al decesului acestuia.
 
Instanţa a mai dispus ca inculpaţi să achite despăgubiri civile şi daune morale în valoare de sute de mii de lei.

 
UPDATE 1, ora 17.05
 
Claudiu Belecciu se află, acum, în custodia IPJ. Se va pune în aplicare mandatul de executare, urmând a fi escortat şi introdus în penitenciarul Poarta Albă.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fost poliţist condamnat la închisoare. A fost încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă

01 Apr 2017 3312

Belecciu, condamnat astăzi, a fost săltat de poliţişti

29 Mar 2017 4473

Cereri de revocare a măsurilor preventive, respinse, într-un dosar de trafic de minori, proxenetism şi prostituţie

29 Aug 2016 1958

Trafic de minori, proxenetism şi prostituţie Borcea şi Belecciu rămân sub control judiciar

18 Nov 2015 2037

Gibonu, Mimi şi Urâtu, cercetaţi în arest de procurorii DIICOT Constanţa

21 Jun 2014 2540

Borcea şi Belecciu, menţinuţi în arest

21 May 2014 2418

Claudiu Giorson Belecciu, cercetat de DIICOT Constanţa în stare de arest

09 Apr 2014 3669