Exclusiv! Radu Mazăre a fost condamnat! Ştirea momentului în România. Pronunţare în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa

După opt amânări, Corina Cornelia Dăescu, judecător al Curţii de Apel Bucureşti, s-a pronunţat azi în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, unde aproximativ 40 de inculpaţi au fost deferiţi Justiţiei în legătură cu presupusa restituire şi atribuire aparent nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză. Procurorii au calculat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane de euro (dintre care 77,77 de milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro, prejudiciu în dauna municipiului Constanţa).

Toate condamnările sunt cu suspendare.
 
Decizia de azi nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

Iată minuta instanţei

Radu Mazăre - 4 ani cu suspendare


Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1 şi 2 Cpp, art.132 din Legea nr.78/2000 rap. la art. 2481 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp şi art.5 Cp, condamnă pe inculpatul MAZĂRE RADU ŞTEFAN la pedeapsa de 4 ani închisoare (punctele "A", "D", "E" din rechizitoriu). În baza art. 64C.p.-65 alin.1 lit.a şi b C.p. interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, toate pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. În baza art. 861 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei aplicate sub supraveghere şi stabileşte un termen de încercare de 2 ani, conform dispoziţiilor art. 862 C.pen. În baza art. 863 alin. 1 C.pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de încercare să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la datele fixate la judecătorul desemnat cu supravegherea lui sau la Serviciul de Protecţie a victimelor şi reintegrară socială a infractorilor; b) să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele de existenţă. În temeiul art. 864 Cp., atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere dacă va mai comite infracţiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori obligaţiile care îi revin pe durata termenului de încercare. În temeiul art.238 Cpp, schimbă încadrarea juridică a faptei reţinute din art.17 Legea nr.78/200 rap. la art.289 alin.1 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp în art. 289 alin.1 Cp, cu aplic. art.41 alin.2. În temeiul art.396 alin.1, 6 şi 8 Cpp rap. la art.16 lit.f Cpp, cu aplic. art.121-122 lit.d Cp şi art.124 Cp, încetează procesul penal faţă de inculpatul MAZĂRE RADU ŞTEFAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. de art.289 alin.1 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp şi art.5 Cp (punctele "A", "D" şi "E" din rechizitoriu). În temeiul art.396 alin.1 şi 5 Cpp, rap. la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul MAZĂRE RADU ŞTEFAN pentru infracţiunea prevăzută de art.323 Cp, cu aplic. art.5 Cp.

Nicuşor Constantinescu - trei ani cu suspendare

II. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1 şi 2 Cpp, art.132 din Legea nr.78/2000 rap. la art. 2481 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp şi art.5 Cp, condamnă pe inculpatul CONSTANTINESCU NICUŞOR DANIEL la pedeapsa de 3 ani închisoare (punctul "E" din rechizitoriu). În baza art. 64C.p.-65 alin.1 lit.a şi b C.p. interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, toate pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. În baza art. 861 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei aplicate sub supraveghere şi stabileşte un termen de încercare de 2 ani, conform dispoziţiilor art. 862 C.pen. În baza art. 863 alin. 1 C.pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de încercare să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la datele fixate la judecătorul desemnat cu supravegherea lui sau la Serviciul de Protecţie a victimelor şi reintegrară socială a infractorilor; b) să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele de existenţă. În temeiul art. 864 Cp., atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere dacă va mai comite infracţiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori obligaţiile care îi revin pe durata termenului de încercare. În temeiul art.238 Cpp, schimbă încadrarea juridică a faptei reţinute din art.17 Legea nr.78/200 rap. la art.289 alin.1 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp în art. 289 alin.1 Cp, cu aplic. art.41 alin.2. În temeiul art.396 alin.1, 6 şi 8 Cpp rap. la art.16 lit.f Cpp, cu aplic. art.121-122 lit.d Cp şi art.124 Cp, încetează procesul penal faţă de inculpatul CONSTANTINESCU NICUŞOR DANIEL sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. de art.289 alin.1 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp şi art.5 Cp (punctul "E" din rechizitoriu). În temeiul art.396 alin.1 şi 5 Cpp, rap. la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul CONSTANTINESCU NICUŞOR DANIEL pentru infracţiunea prevăzută de art.323 Cp, cu aplic. art.5 Cp.

Constantin Racu - trei ani cu suspendare

III. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1 şi 2 Cpp, art.132 din Legea nr.78/2000 rap. la art. 2481 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp şi art.5 Cp, condamnă pe inculpatul RACU CONSTANTIN la pedeapsa de 3 ani închisoare (punctele "D", "E" din rechizitoriu). În baza art. 64C.p.-65 alin.1 lit.a şi b C.p. interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, toate pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. În baza art. 861 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei aplicate sub supraveghere şi stabileşte un termen de încercare de 2 ani, conform dispoziţiilor art. 862 C.pen. În baza art. 863 alin. 1 C.pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de încercare să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la datele fixate la judecătorul desemnat cu supravegherea lui sau la Serviciul de Protecţie a victimelor şi reintegrară socială a infractorilor; b) să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele de existenţă. În temeiul art. 864 Cp., atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere dacă va mai comite infracţiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori obligaţiile care îi revin pe durata termenului de încercare. În temeiul art.238 Cpp, schimbă încadrarea juridică a faptei reţinute din art.17 Legea nr.78/200 rap. la art.289 alin.1 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp în art. 289 alin.1 Cp, cu aplic. art.41 alin.2. În temeiul art.396 alin.1, 6 şi 8 Cpp rap. la art.16 lit.f Cpp, cu aplic. art.121-122 lit.d Cp şi art.124 Cp, încetează procesul penal faţă de inculpatul RACU CONSTANTIN sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. de art.289 alin.1 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp şi art.5 Cp (punctele "D" şi "E" din rechizitoriu). În temeiul art.396 alin.1 şi 5 Cpp, rap. la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul RACU CONSTANTIN pentru infracţiunea prevăzută de art.323 Cp, cu aplic. art.5 Cp.


Ramona Daniela Dospinescu - trei ani de închisoare cu suspendare

IV. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1 şi 2 Cpp, art.132 din Legea nr.78/2000 rap. la art. 2481 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp şi art.5 Cp, condamnă pe inculpata DOSPINESCU RAMONA DANIELA la pedeapsa de 3 ani închisoare (punctele "A", "E" din rechizitoriu). În baza art. 64C.p.-65 alin.1 lit.a şi b C.p. interzice inculpatei ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, toate pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. În baza art. 861 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei aplicate sub supraveghere şi stabileşte un termen de încercare de 2 ani, conform dispoziţiilor art. 862 C.pen. În baza art. 863 alin. 1 C.pen. obligă inculpata ca pe durata termenului de încercare să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la datele fixate la judecătorul desemnat cu supravegherea lui sau la Serviciul de Protecţie a victimelor şi reintegrară socială a infractorilor; b) să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele de existenţă. În temeiul art. 864 Cp., atrage atenţia inculpatei asupra dispoziţiilor privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere dacă va mai comite infracţiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori obligaţiile care îi revin pe durata termenului de încercare. În temeiul art.238 Cpp, schimbă încadrarea juridică a faptei reţinute din art.17 Legea nr.78/200 rap. la art.289 alin.1 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp în art. 289 alin.1 Cp, cu aplic. art.41 alin.2. În temeiul art.396 alin.1, 6 şi 8 Cpp rap. la art.16 lit.f Cpp, cu aplic. art.121-122 lit.d Cp şi art.124 Cp, încetează procesul penal faţă de inculpata DOSPINESCU RAMONA DANIELA sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. deart.289 alin.1 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp şi art.5 Cp (punctele "A" şi "E" din rechizitoriu). În temeiul art.396 alin.1 şi 5 Cpp, rap. la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpata DOSPINESCU RAMONA DANIELA pentru infracţiunea prevăzută de art.323 Cp, cu aplic. art.5 Cp.

Ion Marica - trei ani de închisoare cu suspendare

V. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1 şi 2 Cpp, art.132 din Legea nr.78/2000 rap. la art. 2481 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp şi art.5 Cp, condamnă pe inculpatul MARICA ION la pedeapsa de 3 ani închisoare (punctul "E" din rechizitoriu). În baza art. 64C.p.-65 alin.1 lit.a şi b C.p. interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, toate pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. În baza art. 861 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei aplicate sub supraveghere şi stabileşte un termen de încercare de 2 ani, conform dispoziţiilor art. 862 C.pen. În baza art. 863 alin. 1 C.pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de încercare să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la datele fixate la judecătorul desemnat cu supravegherea lui sau la Serviciul de Protecţie a victimelor şi reintegrară socială a infractorilor; b) să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele de existenţă. În temeiul art. 864 Cp., atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere dacă va mai comite infracţiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori obligaţiile care îi revin pe durata termenului de încercare. În temeiul art.238 Cpp, schimbă încadrarea juridică a faptei reţinute din art.17 Legea nr.78/200 rap. la art.289 alin.1 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp în art. 289 alin.1 Cp, cu aplic. art.41 alin.2. În temeiul art.396 alin.1, 6 şi 8 Cpp rap. la art.16 lit.f Cpp, cu aplic. art.121-122 lit.d Cp şi art.124 Cp, încetează procesul penal faţă de inculpatul MARICA ION sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. de art.289 alin.1 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp şi art.5 Cp (punctul "E" din rechizitoriu). În temeiul art.396 alin.1 şi 5 Cpp, rap. la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul MARICA ION pentru infracţiunea prevăzută de art.323 Cp, cu aplic. art.5 Cp.

Cristian Talpău - trei ani de închisoare cu suspendare

VI. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1 şi 2 Cpp, art.132 din Legea nr.78/2000 rap. la art. 2481 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp şi art.5 Cp, condamnă pe inculpatul TALPĂU CRISTIAN la pedeapsa de 3 ani închisoare (punctul "E" din rechizitoriu). În baza art. 64C.p.-65 alin.1 lit.a şi b C.p. interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii
publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, toate pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. În baza art. 861 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei aplicate sub supraveghere şi stabileşte un termen de încercare de 2 ani, conform dispoziţiilor art. 862 C.pen. În baza art. 863 alin. 1 C.pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de încercare să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la datele fixate la judecătorul desemnat cu supravegherea lui sau la Serviciul de Protecţie a victimelor şi
reintegrară socială a infractorilor; b) să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele de existenţă. În temeiul art. 864 Cp., atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere dacă va mai comite infracţiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori obligaţiile care îi revin pe durata termenului de încercare. În temeiul art.238 Cpp, schimbă încadrarea juridică a faptei reţinute din art.17 Legea nr.78/200 rap. la art.289 alin.1 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp în art. 289 alin.1 Cp, cu aplic. art.41 alin.2. În temeiul art.396 alin.1, 6 şi 8 Cpp rap. la art.16 lit.f Cpp, cu aplic. art.121-122 lit.d Cp şi art.124 Cp, încetează procesul penal faţă de inculpatul TALPĂU CRISTIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. de art.289 alin.1 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp şi art.5 Cp (punctul "E" din rechizitoriu). În
temeiul art.396 alin.1 şi 5 Cpp, rap. la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul TALPĂU CRISTIAN pentru infracţiunea prevăzută de art.323 Cp, cu aplic. art.5 Cp.

Nora Alina Chircă - trei ani de închisoare cu suspendare

VII. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1 şi 2 Cpp, art.132 din
Legea nr.78/2000 rap. la art. 2481 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp şi art.5 Cp, condamnă pe inculpata CHIRCĂ NORA ALINA la pedeapsa de 3 ani închisoare (punctul "E" din rechizitoriu). În baza art. 64C.p.-65 alin.1 lit.a şi b C.p. interzice inculpatei ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, toate pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. În baza art. 861 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei aplicate sub supraveghere şi stabileşte un termen de încercare de 2 ani, conform dispoziţiilor art. 862 C.pen. În baza art. 863 alin. 1 C.pen. obligă inculpata ca pe durata termenului de încercare să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la datele fixate la judecătorul desemnat cu supravegherea lui sau la Serviciul de Protecţie a victimelor şi reintegrară socială a infractorilor; b) să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele de existenţă. În temeiul art. 864 Cp., atrage atenţia inculpatei asupra dispoziţiilor privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere dacă va mai comite infracţiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori obligaţiile care îi revin pe durata termenului de încercare. În temeiul art.238 Cpp, schimbă încadrarea juridică a faptei reţinute din art.17 Legea nr.78/200 rap. la art.289 alin.1 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp în art. 289 alin.1 Cp, cu aplic. art.41 alin.2. În temeiul art.396 alin.1, 6 şi 8 Cpp rap. la art.16 lit.f Cpp, cu aplic. art.121-122 lit.d Cp şi art.124 Cp, încetează procesul penal faţă de inculpata CHIRCĂ NORA ALINA sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. de art.289 alin.1 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp şi art.5 Cp (punctul "E" din rechizitoriu). În temeiul art.396 alin.1 şi 5 Cpp, rap. la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul CHIRCĂ NORA ALINA pentru infracţiunea prevăzută de art.323 Cp, cu aplic. art.5 Cp.

Miron Dan - achitat


VIII. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1, 5 Cpp, rap. la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul MIRON DAN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art.248 rap. la art.2481 cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art.289 alin.1 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art.323 alin.1 şi 2 Cp, cu aplic. art.33 lit. a Cp.

GHIŢULESCU BOGDAN - achitat


IX. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1, 5 Cpp, rap. la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul GHIŢULESCU BOGDAN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art.248 rap. la art.2481 cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art.289 alin.1 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art.323 alin.1 şi 2 Cp, cu aplic. art.33 lit. a Cp.

TUDORACHE RĂSVAN MIRCEA - achitat

X. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1, 5 Cpp, rap. la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul TUDORACHE RĂSVAN MIRCEA sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art.26 Cp rap. la art.248 rap. la art.2481 cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art.26 Cp rap. la art.17 lit.c din Legea nr.78/2000 şi la art.289 alin.1 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art.323 alin.1 şi 2 Cp, cu aplic. art.33 lit. a Cp.

BARBU PARASCHIVA  - achitat

XI. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1, 5 Cpp, rap. la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpata BARBU PARASCHIVA sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art.26 rap.la art.132 din Legea nr.78/2000 şi art.248 rap. la art.2481 cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art.323 alin.1 şi 2 Cp, cu aplic. art.33 lit. a Cp.

XII. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1, 6 Cpp, rap. la art.16 lit.f Cpp, constată încetat procesul penal faţă de inculpatul POPA BASARAB, urmare a decesului acestuia.

XIII. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1, 6 Cpp, rap. la art.16 lit.f Cpp, constată încetat procesul penal faţă de inculpata LEŞE LAURA MARIANA, urmare a decesului acesteia.

ŞERBAN ALEXANDRU OCTAVIAN - achitat

XIV. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1, 5 Cpp, rap. la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul ŞERBAN ALEXANDRU OCTAVIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art.26 Cp rap la art.132 din Legea nr.78/2000 rap. la art.2481 cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art.323 alin.1 şi 2 Cp, cu aplic. art.33 lit. a Cp.

NEJLOVEANU NICULAE achitat

XV. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1, 5 Cpp, rap. la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul NEJLOVEANU NICULAE sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art.26 Cp rap la art.132 din Legea nr.78/2000 rap. la art.2481 cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art.323 alin.1 şi 2 Cp, cu aplic. art.33 lit. a Cp.

CEACÎREANU MIHAI SERGIU - achitat

XVI. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1, 5 Cpp, rap. la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul CEACÎREANU MIHAI SERGIU sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art.26 Cp rap la art.132 din Legea nr.78/2000 rap. la art.2481 cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art.323 alin.1 şi 2 Cp, cu aplic. art.33 lit. a Cp.

SANDU BOGDAN GABRIEL  - achitat

XVII. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1, 5 Cpp, rap. la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul SANDU BOGDAN GABRIEL sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art.26 Cp rap la art.132 din Legea nr.78/2000 rap. la art.2481 cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art.323 alin.1 şi 2 Cp, cu aplic. art.33 lit. a Cp.

ENE DANIEL  - achitat

XVIII. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1, 5 Cpp, rap. la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul ENE DANIEL sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art.26 Cp rap la art.132 din Legea nr.78/2000 rap. la art.2481 cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art.323 alin.1 şi 2 Cp, cu aplic. art.33 lit. a Cp.

GIURGIUCANU GEORGICĂ - trei ani de închisoare cu suspendare

XXIX. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1 şi 2 Cpp, art.26 Cp rap. laart.132 din Legea nr.78/2000 rap. la art. 2481 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp şi art.5 Cp, condamnă pe inculpatul GIURGIUCANU GEORGICĂ la pedeapsa de 3  ani închisoare (punctul "D" din rechizitoriu). În baza art. 64C.p.-65 alin.1 lit.a şi b C.p. interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, toate pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. În baza art. 861 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei aplicate sub supraveghere şi stabileşte un termen de încercare de 2 ani, conform dispoziţiilor art. 862 C.pen. În baza art. 863 alin. 1 C.pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de încercare să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la datele fixate la judecătorul desemnat cu supravegherea lui sau la Serviciul de Protecţie a victimelor şi reintegrară socială a infractorilor; b) să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele de existenţă. În temeiul art. 864 Cp., atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere dacă va mai comite infracţiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori obligaţiile care îi revin pe durata termenului de încercare. În temeiul art.386 Cpp, schimbă încadrarea juridică a faptelor reţinute în sarcina inculpatului GIURGIUCANU GEORGICĂ din art.25 rap. la art.246-2481 Cp şi art.25 rap. la art.289 Cp în art.26 rap. la art.289 Cp (un act material). În temeiul art.386 Cpp, schimbă încadrarea juridică a faptelor reţinute în sarcina inculpatului GIURGIUCANU GEORGICĂ din art.25 rap. la art.289 Cp şi art.25 rap. la art.26 Cp rap. la art. 132 din Legea nr.78/2000 rap la art.2481 Cp, cu aplic. art.41 alin.2 Cp, în art.26 rap. art.289 Cp cu aplic. art. 41 alin.2 Cp (două acte materiale). În temeiul art.386 Cpp, schimbă încadrarea juridică a faptelor reţinute în sarcina inculpatului GIURGIUCANU GEORGICĂ din art.26 rap. la art.289 Cp (un act material) şi art.26 rap. la art.289 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp (două acte materiale), în art.26 rap. art.289 Cp cu aplic. art. 41 alin.2 Cp (3 acte materiale). În temeiul art.386 Cpp, schimbă încadrarea juridică a faptei reţinute în sarcina inculpatului GIURGIUCANU GEORGICĂ din art.25 rap. art.26 Cp rap. la art.289 Cp în art.31 alin.2 Cp rap. la art.25 Cp rap. la art.26 rap. la art.289 Cp. În temeiul art.386 Cpp, schimbă încadrarea juridică a faptei reţinute în sarcina inculpatului GIURGIUCANU GEORGICĂ din art.25 rap. 291 Cp în art.31 alin.2 Cp rap. la art.25 Cp rap. la art.291 Cp. În temeiul art.396 alin.1 şi 5 Cpp, rap. la art.16 lit.a Cpp, achită pe inculpatul GIURGIUCANU GEORGICĂ pentru infracţiunea prevăzută de art.25 rap. art.26 rap. la art.246-2481 Cp, cu aplic. art.5 Cp. În temeiul art.396 alin.1 şi 5 Cpp, rap. la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul GIURGIUCANU GEORGICĂ pentru infracţiunea prevăzută de art.290 Cp, cu aplic. art.5 Cp. În temeiul art.396 alin.1 şi 5 Cpp, rap. la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul GIURGIUCANU GEORGICĂ pentru infracţiunea prevăzută de art.323 Cp, cu aplic. art.5 Cp. În temeiul art.396 alin.1, 6 şi 8 Cpp rap. la art.16 lit.f Cpp, cu aplic. art.121-122 lit.d Cp şi art.124 Cp, încetează procesul penal faţă de inculpatul GIURGIUCANU GEORGICĂ sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art.26 rap. la art.289 Cp cu aplic. art. 41 alin.2 Cp (3 acte materiale), art.31 alin.2 Cp rap. art.25 Cp, rap. la art.26 Cp rap. la art.289 Cp, art.31 alin.2 Cp rap. la art.25 Cp rap. la art.291 Cp, art.26 rap. la art.289 Cp (punctul "D" din rechizitoriu).

SĂVULESCU EMIL DRAGOŞ - trei ani de închisoare cu suspendare


XX Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1 şi 2 Cpp, art.26 Cp rap. la art.132 din Legea nr.78/2000 rap. la art. 2481 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp şi art.5 Cp, condamnă pe inculpatul SĂVULESCU EMIL DRAGOŞ la pedeapsa de 3 ani închisoare (punctul "D" din rechizitoriu). În baza art, 64C.p.-65 alin.1 lit.a şi b C.p. interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, toate pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. În baza art. 861 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei aplicate sub supraveghere şi stabileşte un termen de încercare de 2 ani, conform dispoziţiilor art. 862 C.pen. În baza art. 863 alin. 1 C.pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de încercare să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la datele fixate la judecătorul desemnat cu supravegherea lui sau la Serviciul de Protecţie a victimelor şi reintegrară socială a infractorilor; b) să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele de existenţă. În temeiul art. 864 Cp., atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere dacă va mai comite infracţiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori obligaţiile care îi revin pe durata termenului de încercare. În temeiul art.386 Cpp, schimbă încadrarea juridică a faptelor reţinute în sarcina inculpatului SĂVULESCU EMIL DRAGOŞ din art.25 rap. la art.246-2481 Cp şi art.25 rap. la art.289 Cp în art.26 rap. la art.289 Cp (un act material). În temeiul art.386 Cpp, schimbă încadrarea juridică a faptei reţinute în sarcina inculpatului SĂVULESCU EMIL DRAGOŞ din art.25 rap. art.26 Cp rap. la art.289 Cp în art.31 alin.2 Cp rap. la art.25 Cp rap. la art.26 rap. la art.289 Cp. În temeiul art.386 Cpp, schimbă încadrarea juridică a faptei reţinute în sarcina inculpatului SĂVULESCU EMIL DRAGOŞ din art.25 rap. 291 Cp în art.31 alin.2 Cp rap. la art.25 Cp rap. la art.291 Cp. În temeiul art.396 alin.1 şi 5 Cpp, rap. la art.16 lit.a Cpp, achită pe inculpatul SĂVULESCU EMIL DRAGOŞ pentru infracţiunea prevăzută de art.25 rap. art.26 rap. la art.246-2481 Cp, cu aplic. art.5 Cp. În temeiul art.396 alin.1 şi 5 Cpp, rap. la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul SĂVULESCU EMIL DRAGOŞ pentru infracţiunea prevăzută de art.323 Cp, cu aplic. art.5 Cp. În temeiul art.396 alin.1, 6 şi 8 Cpp rap. la art.16 lit.f Cpp, cu aplic. art.121-122 lit.d Cp şi art.124 Cp, încetează procesul penal faţă de inculpatul SĂVULESCU EMIL DRAGOŞ sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art.26 rap. la art.289 Cp, art.31 alin.2 Cp rap. art.25 Cp, rap. la art.26 Cp rap. la art.289 Cp, art.31 alin.2 Cp rap. la art.25 Cp rap. la art.291 Cp, art.291 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp (punctul "D" din rechizitoriu).

ANDREI AUREL JEAN - achitat + încetare procesul penal

XXI. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.386 Cpp, schimbă încadrarea juridică a faptelor reţinute în sarcina inculpatului ANDREI AUREL JEAN din art.246 rap. la art.2481 şi art.289 Cp cu aplic. art.33 lit.a Cp, în art.289 Cp. În temeiul art.396 alin.1, 6, 8 Cpp, art.16 lit.f Cpp, art.121, 122 lit.d Cp, art.124 Cp, încetează procesul penal faţă de inculpatul ANDREI AUREL JEAN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art.289 Cp şi 291 Cp, cu aplic. art. 41 alin.2 Cp, cu aplic. art.33 lit.a Cp. În temeiul art.396 alin.1, 5 Cp, art.16 lit.b teza a II-a Cp, achită pe inculpatul ANDREI AUREL JEAN, sub aspectul infracţiunii prev. de art.323 alin.1 şi 2 Cp.

BUDEI CRISTINA  - achitată + încetare procesul penal

XXII. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1, 5 Cpp, rap la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpata BUDEI CRISTINA sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. de art.26 Cp rap. la art. 132 din Legea nr.78/2000 rap. la art. .2481 cu aplic. art.41 alin.2 Cp. În temeiul art.396 alin.1, 6, 8 Cp rap. la art.16 lit.f Cpp, art.121, 122 lit.d Cp, art.124 Cp, încetează procesul penal faţă de inculpata BUDEI CRISTINA sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art.289 Cp cu aplic. art. 41 alin.2 Cp. În temeiul art.396 alin.1, 5 Cp, art.16 lit.b teza a II-a Cp, achită pe inculpata BUDEI CRISTINA, sub aspectul infracţiunii prev. de art.323 alin.1 şi 2 Cp.

PANĂ VIOREL - achitat

XXIII. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1, 5 Cpp, rap la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul PANĂ VIOREL sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art.26 Cp rap. la art. 246 Cp, 2481 Cp, art.26 Cp rap. la art. 289 Cp, art. 291 Cp, art.323 alin.1 şi 2 Cp cu aplic. art.33 lit.a Cp.

CAMBOIANU MIHAI - achitat

XXIV. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1, 5 Cpp, rap la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul CAMBOIANU MIHAI sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art.26 Cp rap. la art. 132 din Legea nr.78/2000 rap la art.2481 Cp cu aplic. art. 41 alin.2 Cp, art.323 alin.1 şi 2 Cp cu aplic. art.33 lit.a Cp.

IONESCU VALENTIN GHEORGHE - achitat


XXV. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1, 5 Cpp, rap la art.16
lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul IONESCU VALENTIN GHEORGHE sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art.26 Cp rap. la art. 132 din Legea nr.78/2000 rap la art.2481 Cp cu aplic. art. 41 alin.2 Cp, art.323 alin.1 şi 2 Cp cu aplic. art.33 lit.a Cp.

BORCEA CRISTIAN - achitat

XXVI. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1, 5 Cpp, rap la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul BORCEA CRISTIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art.26 Cp rap. la art. 132 din Legea nr.78/2000 rap la art.2481 Cp cu aplic. art. 41 alin.2 Cp, art.323 alin.1 şi 2 Cp cu aplic. art.33 lit.a Cp.

DARIE RUXANDRA LUMINIŢA  - achitat

XXVII. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1, 5 Cpp, rap la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpata DARIE RUXANDRA LUMINIŢA sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art.17 lit.c din Legea nr.78/2000 rap la art.289 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art.17 lit.c din Legea nr.78/2000 rap la art.291 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art.26 Cp rap. la art. 132 din Legea nr.78/2000 rap la art.2481 Cp, cu aplic. art. 41 alin.2 Cp, art.323 alin.1 şi 2 Cp, cu aplic. art.33 lit.a Cp.

XXVIII. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1, 6 Cpp, rap. la art.16 lit.f Cpp, constată încetat procesul penal faţă de inculpata ŞTEFĂNESCU ELENA, urmare a decesului acesteia.

PUŞCAŞI MARIUS - achitat

XXIX. Constată că Legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1, 5 Cpp, rap la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul PUŞCAŞI MARIUS sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art.26 Cp rap. la art. 132 din Legea nr.78/2000 rap la art.2481 Cp cu aplic. art. 41 alin.2 Cp, art. 26 Cp rap. la art. 17 lit.c din Legea nr.78/2000 rap la art.289 Cp cu aplic. art. 41 alin.2 Cp, art.25 rap. la art.290, art. 17 lit.c din Legea nr.78/2000 rap la art.291 Cp cu aplic. art. 41 alin.2 Cp, art.323 alin.1 şi 2 Cp cu aplic. art.33 lit.a Cp.

PUŞCAŞI CARMEN  - achitată

XXX. Constată că Legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1, 5 Cpp, rap la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul PUŞCAŞI CARMEN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art.26 Cp rap. la art. 132 din Legea nr.78/2000 rap la art.2481 Cp cu aplic. art. 41 alin.2 Cp, art. 26 Cp rap. la art. 17 lit.c din Legea nr.78/2000 rap la art.289 Cp cu aplic. art. 41 alin.2 Cp, art.25 rap. la art.290, art. 17 lit.c din Legea nr.78/2000 rap la art.291 Cp cu aplic. art. 41 alin.2 Cp, art.323 alin.1 şi 2 Cp cu aplic. art.33 lit.a Cp.

SOZANSKI ANDREI  - achitat

XXXI. Constată că Legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.386 Cpp, schimbă încadrarea juridică a faptelor reţinute în sarcina inculpatului SOZANSKI ANDREI din art.17 lit.c din Legea nr.78/2000 rap la art.289 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, în art.289 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp şi din art.17 lit.c din Legea nr.78/2000 rap la art.291 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, în art.291 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp. În temeiul art.396 alin.1, 5 Cpp, rap la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul SOZANSKI ANDREI sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art.289 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art.291 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art. 132 din Legea nr.78/2000 rap la art.2481 Cp, cu aplic. art. 41 alin.2 Cp, art.323 alin.1 şi 2 Cp, cu aplic. art.33 lit.a Cp.

RUSU GRAŢIELA - achitată


XXXII. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.386 Cpp, schimbă încadrarea juridică a faptelor reţinute în sarcina inculpatei RUSU GRAŢIELA din art.17 lit.c din Legea nr.78/2000 rap la art.289 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, în art.289 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp şi din art.17 lit.c din  Legea nr.78/2000 rap la art.291 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, în art.291 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp. În temeiul art.396 alin.1, 5 Cpp, rap la art.16
lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpata RUSU GRAŢIELA sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art.289 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art.291 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art. 132 din Legea nr.78/2000 rap la art.2481 Cp, cu aplic. art. 41 alin.2 Cp, art.323 alin.1 şi 2 Cp, cu aplic. art.33 lit.a Cp.

RADU GABRIELA  - achitată

XXXIII. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.386 Cpp, schimbă încadrarea juridică a faptelor reţinute în sarcina inculpatei RADU GABRIELA din art.17 lit.c din Legea nr.78/2000 rap la art.289 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, în art.289 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp şi din art.17 lit.c din Legea nr.78/2000 rap la art.291 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, în art.291 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp. În temeiul art.396 alin.1, 5 Cpp, rap la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpata RADU GABRIELA sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art.289 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art.291 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art. 132 din Legea nr.78/2000 rap la art.2481 Cp, cu aplic. art. 41 alin.2 Cp, art.323 alin.1 şi 2 Cp, cu aplic. art.33 lit.a Cp.

CEALERA CLAUDIA  - achitată

XXXIV. Constată că Legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.386 Cpp, schimbă încadrarea juridică a faptelor reţinute în sarcina inculpatei CEALERA CLAUDIA din art.17 lit.c din Legea nr.78/2000 rap la art.289 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, în art.289 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp şi din art.17 lit.c din Legea nr.78/2000 rap la art.291 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, în art.291 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp. În temeiul art.396 alin.1, 5 Cpp, rap la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpata CEALERA CLAUDIA sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art.289 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art.291 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art. 132 din Legea nr.78/2000 rap la art.2481 Cp, cu aplic. art. 41 alin.2 Cp, art.323 alin.1 şi 2 Cp, cu aplic. art.33 lit.a Cp.

CĂLĂTORU LUMINIŢA - achitată

XXXV. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.386 Cpp, schimbă încadrarea juridică a faptelor reţinute în sarcina inculpatei CĂLĂTORU LUMINIŢA din art.17 lit.c din Legea nr.78/2000 rap la art.289 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, în art.289 Cp cu aplic. art.41 alin.2Cp şi din art.17 lit.c din Legea nr.78/2000 rap la art.291 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, în art.291 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp. În temeiul art.396 alin.1, 5 Cpp, rap la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpata CĂLĂTORU LUMINIŢA sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art.289 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art.291 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art. 132 din Legea nr.78/2000 rap la art.2481 Cp, cu aplic. art. 41 alin.2 Cp, art.323 alin.1 şi 2 Cp, cu aplic. art.33 lit.a Cp.

STANCIU SILVIA - achitată

XXXVI.Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.386 Cpp, schimbă încadrarea juridică a faptelor reţinute în  sarcina inculpatei STANCIU SILVIA din art.17 lit.c din Legea nr.78/2000 rap la art.289 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, în art.289 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp şi din art.17 lit.c din Legea nr.78/2000 rap la art.291 Cp cu
aplic. art.41 alin.2 Cp, în art.291 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp. În temeiul art.396 alin.1, 5 Cpp, rap la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpata STANCIU SILVIA sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art.289 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art.291 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art. 132 din Legea nr.78/2000 rap la art.2481 Cp, cu aplic. art. 41 alin.2 Cp, art.323 alin.1 şi 2 Cp, cu aplic. art.33 lit.a Cp.

DIMA ALIN HORAŢIU - achitat

XXXVII. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1, 5 Cpp, rap la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul DIMA ALIN HORAŢIU sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art.289 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art.26 Cp rap. la art.132 din Legea nr.78/2000 şi art.2481 Cp, cu aplic. art. 41 alin.2 Cp, art.323 alin.1 şi 2 Cp, cu aplic. art.33 lit.a Cp.

Menţine măsurile asigurătorii dispuse încauză.

În temeiul art.397 alin.1 Cpp, art.404 alin.4 Cpp şi art. 25 alin.3 C.p.p., desfiinţează, în totalitate, următoarele înscrisuri: Punctul "A" din rechizitoriu: - Dispoziţia Primarului Mun. Constanţa nr.3694/05.11.2002; - Referatul nr.134948/05.11.2002 întocmit de Serviciul Juridic din Direcţia Administraţiei Publice Locale; - Adresa nr.133750/04.11.2002 a Direcţiei Patrimoniu din Primăria Mun. Constanţa; - Adresa nr.83903/03.07.2002 a Comisiei Locale de Aplicare a Legii nr.10/2001; Punctul "D" din rechizitoriu: - Dispoziţia nr.679/11.03.2004 a Primarului Mun. Constanţa; - Referatul nr.35666/11.03.2004 al Comisiei pentru Aplicarea Legii nr.10/2001 din Primăria Mun. Constanţa; - Dispoziţia nr.796/19.03.2004 a Primarului Mun. Constanţa; - Referatul nr.40290/19.03.2004 al Comisiei pentru Aplicarea Legii nr.10/2001 din Primăria Mun. Constanţa; - Dispoziţia nr.1344/31.05.2004 a Primarului Mun. Constanţa; - Referatul nr.71395/31.05.2004 al Comisiei pentru Aplicarea Legii nr.10/2001 din Primăria Mun. Constanţa; - Referatul nr.24650/18.02.2004 al Direcţiei Administraţiei Publice Locale din Primăria Mun. Constanţa; - Contractul de cesiune de drepturi litigioase nr.4788/30.09.2002 încheiat la Biroul Notarilor Publici "Mone Gabriela Olga, Andrei Aurel Jean şi Asociaţii"; - Adeverinţa nr.40/08.03.2003 eliberată de BNP "Cristina Budei"; Punctul "E" din rechizitoriu: - Dispoziţia nr.3414/21.12.2004 a Primarului Mun. Constanţa; - Referatul nr.40290/19.03.2004 al Comisiei pentru Aplicarea Legii nr.10/2001 din Primăria Mun. Constanţa.

Respinge acţiunea civilă a oraşului Năvodari, prin reprezentant legal, ca nefondată.

Onorariile avocaţilor din oficiu, în cuantum de 520 lei pentru fiecare inculpat, vor fi avansate din fondurile MJ. În tem. art. 274 alin. 1 si 2 C.p.p. obligă inculpaţii condamnaţi prin prezenta la plata sumei de 5000 lei, fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 10.07.2017.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Habitat și Ambient SA Cea mai importantă companie din Dosarul Retrocedărilor din Constanța a intrat în faliment! Averea sigilată (DOCUMENTE)

25 Feb 2024 1397

Un an de la evenimentul care a îndoliat familia fostului primar, Radu Mazăre (FOTO+VIDEO)

13 May 2023 2357

Contopire Tribunalul Ilfov, 9 ani de închisoare pentru Radu Mazăre!

23 Mar 2023 7384

Radu Mazăre, clasare de la Andrei Bodean, șeful DNA Constanța! Marcela Enache, fostul secretar al municipiului, trimisă în judecată

10 Mar 2023 9592

Dosarul în care omul de afaceri Sorin Strutinsky a fost condamnat definitiv s-ar putea rejudeca!

23 Oct 2022 2963

Dosarul campusului social Henri Coandă s-a putea rejudeca! Curtea Supremă a admis în principiu contestaţia în anulare formulată de Alexandru Mazăre

26 Sep 2022 1273

Surse DNA Constanța a retras dispoziția de trimitere în judecată a lui Radu Mazăre, în dosarul terenurilor vândute „la prețuri diminuate“

22 Sep 2022 2351

Judecătorii s-au retras pentru deliberare! Urmează pronunțarea într-unul dintre dosarele lui Radu Mazăre!

21 Sep 2022 1659

Dosarul campusului social Radu Mazăre, scăpat de proces. Fratele său, Alexandru, trei ani de detenție. Avem motivarea judecătorilor (DOCUMENT)

28 May 2022 2886

Ce s-a întâmplat la înmormântarea mamei lui Radu Mazăre. Poate fi un semn divin! (VIDEO)

16 May 2022 7186

40 de milioane de euro Radu Mazăre, Eduard Martin și Polaris, chemați la proces de Municipiul Constanța prin Primar

10 Mar 2022 8894

În urmă cu scurt timp! Dosarul Retrocedărilor. Ce a decis Tribunalul Constanța în procesul pentru recuperarea prejudiciilor! Se cereau peste 4,4 milioane de dolari!

26 Jan 2022 2132

Al cui rămâne Portul Tomis? (DOCUMENTE)

10 Jan 2022 6205

Înalta Curte se va pronunța azi într-unul dintre cele mai importante dosare penale pentru Constanța. Cine sunt judecătorii

01 Nov 2021 3929

S-a terminat procesul în dosarul Polaris! Radu Mazăre și Sorin Strutinsky, în așteptarea deciziei finale

05 Oct 2021 4342