Exclusiv! Un asistent maternal din Constanţa a rupt în bătaie două fetiţe. Ce pedeapsă finală credeţi că a primit?

Referitor la aceste urme de violenţă fizică exercitată asupra celor două minore, „asistentul maternal profesionist a afirmat în timpul vizitei specialiştilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa faptul că, într-un moment necontrolat, a lovit-o peste gură pe minora Georgiana G. şi că i-a mai aplicat şi alte lovituri cu alte ocazii“, se mai arată la dosarul cauzei.
 
Conform constatărilor reţinute prin procesul-verbal, „minora Georgiana A. prezenta o stare de agitaţie, plângea şi avea urme de sânge la mână şi la gură, iar minora Florina D. prezenta stare apatică, un hematom la ochiul stâng, echimoză pe obraz şi în interiorul cavităţii bucale“.
 
Verdict final în cazul celor două fetiţe (Georgiana, de 12 ani, şi Florina, de şase ani) bătute cu bestialitate de un fost asistent maternal din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa. Dosarul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa şi trimis spre soluţionare Judecătoriei Constanţa pe data de 24 noiembrie 2015.
 
Potrivit rechizitoriului, cazul a ajuns în atenţia organelor de anchetă în urma unui control al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa efectuat la domiciliul asistentului maternal, în localitatea Lumina, pentru a se verifica modalitatea în care sunt îngrijite şi ocrotite minorele. Cu această ocazie, inspectorii au constatat că cele două copile prezentau pe corp leziuni care ar fi putut fi rezultate prin exercitare de agresiuni fizice.
 
Conform constatărilor reţinute prin procesul-verbal, „minora Georgiana A. prezenta o stare de agitaţie, plângea şi avea urme de sânge la mână şi la gură, iar minora Florina D. prezenta stare apatică, un hematom la ochiul stâng, echimoză pe obraz şi în interiorul cavităţii bucale“.
 
Referitor la aceste urme de violenţă fizică exercitată asupra celor două minore, „asistentul maternal profesionist a afirmat, în timpul vizitei specialiştilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, faptul că, într-un moment necontrolat, a lovit-o peste gură pe minora Georgiana G. şi că i-a mai aplicat şi alte lovituri cu alte ocazii“, se mai arată la dosarul cauzei.
 
Pe data de 20 octombrie 2016, judecătorul Alexandru Bogdan Arhip, de la Judecătoria Constanţa, învestit cu soluţionarea cauzei, a dispus schimbarea încadrării juridice a infracţiunii reţinute în sarcina inculpatei din infracţiunea de „purtare abuzivă, prevăzută de art. 296, alin. 2, rap. la art. 193, alin. 2 C. pen., cu aplic. art. 35, alin. 1, ambele cu aplic. art. 38, alin. 1 C. pen., într-o singură infracţiune de purtare abuzivă, prevăzută de art. 296, alin. 2, rap. la art. 193, alin. 2 C. pen., cu aplic. art. 35, alin. 1 C. pen“. Ulterior, magistratul i-a stabilit inculpatei pedeapsa închisorii de trei luni, pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă, cu amânarea aplicării pedepsei închisorii pe durata unui termen de supraveghere de doi ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.
 
Pe durata termenului de supraveghere, fostul asistent maternal trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. De menţionat că Alexandru Bogdan Arhip a respins acţiunile civile formulate în cauză.
 

Nemulţumiţi, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au atacat decizia Judecătoriei Constanţa, la Curtea de Apel Constanţa.
 
Ieri, Adriana Ispas - Valentina Boboc, magistraţi ai Curţii de Apel Constanţa, au admis apelul şi au desfiinţat în parte hotărârea atacată doar cu privire la acţiunea civilă. Astfel, în rejudecare, instanţa a dispus obligarea fostului asistent maternal din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa la plata daunelor morale în sumă de câte 2.500 de lei către minorele persoane vătămate, reprezentate de către şeful Centrului de Plasament „Delfinul“ din Agigea, conform sentinţelor civile nr 172/28.01.2016 şi nr. 3069/19.11.2015 ale Tribunalului Constanţa. În rest, Curtea de Apel Constanţa a menţinut celelalte dispoziţii ale hotărârii, în măsura în care nu contravin prezentei decizii.

 
Hotărârea Curţii de Apel Constanţa este definitivă.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Este Ziua Naţională pentru Adopţie. Mesajul DGASPC Constanța „Sunt copii extraordinari, de care suntem mândri – darnici care, din puținul lor, oferă mereu altora aflați în nevoie“

02 Jun 2020 4352

„Educaţie“ cu ţeava de pexal Exclusiv! Detalii şocante din dosarul fetiţelor rupte în bătaie de asistentul maternal

09 Mar 2018 7019

Caz şocant în Constanţa! Procurorii cer pedeapsă mai grea pentru asistentul maternal care a rupt în bătaie două fetiţe

10 Dec 2016 3335

Asistentul maternal din Constanţa care a rupt în bătaie doi copii a fost „condamnat“ de judecătorul Arhip

27 Oct 2016 4490

Exclusiv! Caz şocant în Constanţa. Două fetiţe, rupte în bătaie de asistentul maternal

24 Oct 2016 12299