Întâmplare ca-n filme pe o stradă din Constanţa! „Îmi cer scuze că ţi-am furat banii. Te rog, nu vreau să am probleme cu poliţia“

Persoana vătămată a menţionat că a reţinut fizionomia persoanei care i-a retras fraudulos banii, iar ulterior, plimbându-se prin cartier, a observat un bărbat ale cărui trăsături semănau foarte mult cu cel care apărea în înregistrările video prezentate de poliţişti. Acesta l-a verificat pe Facebook, modalitate în care i-a aflat numele şi porecla
 
Un bărbat a fost condamnat de judecătorii Tribunalului Constanţa la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, după ce a fost găsit vinovat de acces ilegal la un sistem informatic şi de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos.
 
Cel în cauză a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, prin rechizitoriul (...), fiind acuzat de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi acces ilegal la un sistem informatic. Încă de la primul termen de judecată, inculpatul a recunoscut în totalitate acuzaţiile aduse, solicitând pronunţarea unei hotărâri în baza probatoriului administrat în cursul urmăririi penale.
 
Conform rechizitoriului, persoana vătămată a sesizat printr-o plângere organele de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, prin care reclama că la data de (...) s-a deplasat la bancomatul băncii (...) din zona Eden, pentru a-şi interoga soldul cardului, emis de aceeaşi unitate bancară.
 
De aici a mers la o farmacie aflată în apropiere şi în momentul în care a vrut să plătească produsele a constatat că nu are bani. Din acest motiv, a revenit la ATM pentru a retrage bani de pe card, moment în care a constatat că nu mai are instrumentul de plată electronică. Întrucât a crezut că l-a pierdut, l-a căutat prin zonă, după care a intrat în unitatea bancară pentru a întreba dacă l-a găsit cineva, ocazie cu care a fost îndrumat să-l blocheze. Acesta a sunat la serviciul clienţi al băncii şi i s-a comunicat că la interval de 22 de secunde de la interogarea soldului realizată de către el, s-a retras suma de 500 de lei.
 
Prin adresa nr. (...) din (...), banca (...) a înaintat înregistrările video de la ATM-ul situat la Agenţia Soveja din Constanţa cu persoana care a retras fraudulos suma de 500 de lei de pe cardul persoanei vătămate.
 
Persoana vătămată a menţionat că a reţinut fizionomia persoanei care i-a retras fraudulos banii, iar ulterior, plimbându-se prin cartier, a observat un bărbat ale cărui trăsături semănau foarte mult cu cel care apărea în înregistrările video prezentate de poliţişti. Acesta l-a verificat pe Facebook, modalitate în care i-a aflat numele şi porecla. Persoana vătămată a luat legătura cu acesta prin intermediul reţelei de socializare Facebook şi i-a spus că el este cel care i-a retras fraudulos suma de 500 de lei, lucru recunoscut de către inculpat.
 
Ulterior, persoana vătămată s-a întâlnit cu inculpatul, care i-a restituit suma de 500 de lei, i-a cerut scuze şi i-a spus să-şi retragă plângerea, ca să nu aibă probleme cu poliţia. Tot cu această ocazie, inculpatul i-a relatat persoanei vătămate că şi-a uitat cardul în ATM şi pentru că după efectuarea unei operaţiuni la bancomat nu se cere din nou introducerea codului PIN, inculpatul a retras suma de 500 de lei.
 

Inculpatul a primit doi ani de închisoare, iar instanţa a apreciat că scopul educativ al pedepsei poate fi atins şi prin suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei.
 
Condamnatul a mai fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul Căminului de Persoane Vârstnice Constanţa sau al Centrului Cultural Judeţean „Theodor Burada“.

 
Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa. 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Patru persoane arestate de Tribunalul Constanța, la cererea procurorilor DIICOT! (MINUTĂ)

28 Mar 2024 455

DIICOT acuză – trafic de droguri la Constanța! Iată cine sunt cei 10 cercetați de procurori

26 Mar 2024 1019

UPDATE. Persoane reținute de DIICOT Constanța pentru trafic internațional de droguri (FOTO+VIDEO)

22 Mar 2024 1313

DIICOT acuzații oficiale Trafic de droguri de mare risc la Constanța

19 Mar 2024 536

Constanța! 9 persoane reținute de DIICOT! Oficial (FOTO+VIDEO)

15 Mar 2024 3936

Milioane de dolari în criptomonede Mascații din Constanța au participat la un mega dosar DIICOT! Oficial (VIDEO)

10 Mar 2024 2847

Aproape 95.000 de euro K1 Tot SRL, din București, va face curățenie în sediile CERONAV din Constanța și Galați! (DOCUMENT)

09 Mar 2024 627

Acțiune de amploare a Poliției Române în toată țara pentru combaterea infracționalității! (VIDEO)

05 Mar 2024 499

Averea și interesele Procurorul Mihai Alexandru Stanciu preia, de azi, șefia DNA Constanța! (DOCUMENTE)

22 Feb 2024 2110

Oficial! DIICOT Constanța anunță reținerea a două persoane pentru trafic de droguri

22 Feb 2024 819

Tânăr din Constanța, arestat la cererea DIICOT, cere să fie pus în libertate!

18 Feb 2024 693

Încă două persoane, reținute pentru constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc, în Constanța

16 Feb 2024 678

Surpriza din lenjeria intimă Pedepse grele, la Constanța, pentru trafic internațional de droguri!

14 Feb 2024 953

Oficial de la DIICOT despre atacul cibernetic de la mai multe spitale din țară, inclusiv din județul Constanța

13 Feb 2024 652

UPDATE Captură record de 3.000.000 de euro a polițiștilor din Constanța! Percheziții la Constanța și Năvodari! (FOTO)

11 Feb 2024 1336