Lovitură dură pentru DNA Constanţa Judecătoarea Iulia Paisa a fost achitată

Trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, Iulia Paisa, din Judecătoria Piatra Neamţ, a fost achitată azi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Decizia este definitivă.

În primă instanţă, Paisa a primit, pentru abuz în serviciu contra intereselor (40 de acte materiale), pedeapsa de un an de închisoare cu suspendare condiţionată a executării pedepsei principale pe durata unui termen de încercare de 3 ani. Tot în primă instanţă, judecătoarea a fost achitată pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanei. Mai mult decât atât, instanța a dispus încetarea procesului penal faţă de ea pentru infracţiunea de fals intelectual întrucât a intervenit prescripţia răspunderii penale.

Tot în prezenta cauză, Mirela Rengheş a fost achitată pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor persoanei şi fals intelectual. Aurel Lazăr a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor persoanei.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa, „inculpata Paisa Iulia, în perioada 5.06.2006 - 3.06.2009, fiind sprijinită de inculpaţii Lazăr Aurel şi Rengheș Mirela, şi-a exercitat cu rea-credinţă atribuţiile de serviciu care decurgeau din funcția de judecător în cadrul Judecătoriei Piatra Neamț, la judecarea a 41 de cauze civile“.
 
„Astfel, la soluţionarea acestor cauze, inculpata şi-a îndeplinit în mod defectuos sau nu a îndeplinit mai multe acte, încălcând numeroase dispoziţii procesuale, cu scopul de a-i deposeda pe pârâţi de terenurile situate în judeţul Neamţ (o suprafaţă însumând 242.890 mp) care le aparţineau şi de a procura un avantaj patrimonial inculpatului Lazăr Aurel. În acest sens, inculpata a urmărit pronunţarea sau a pronunţat în mod abuziv hotărâri netemeinice şi nelegale, menite să ţină loc de acte autentice de vânzare-cumpărare între pârâţi şi reclamantul Lazăr Aurel, având ca obiect imobilele aparţinând pârâţilor. În aceeaşi perioadă (5.06.2006 - 13.12.2006), inculpata Paisa Iulia, cu intenţie, a stabilit, într-un număr de 40 de cauze civile dintre cele 41 la care s-a făcut referire anterior, valori diminuate ale taxelor judiciare de timbru care ar fi trebuit achitate de inculpatul Lazăr Aurel, în calitate de reclamant. În acest fel, a fost provocat un prejudiciu de 12.627,04 lei bugetului local al municipiului Piatra Neamț. La data de 13.12.2006, inculpata Paisa Iulia, cu sprijinul coinculpatei Renghea Mirela, a atestat împrejurări neadevărate în cuprinsul mai multor sentinţe pronunţate în dosarele care îl aveau ca reclamant pe Lazăr Aurel, respectiv că procedura de citare cu pârâţii fusese îndeplinită“, conform rechizitoriului.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Aproape 30 de judecători şi procurori au părăsit sistemul în mai puţin de două săptămâni. Iată lista completă!

22 Aug 2018 2797

Judecătoarea Iulia Paisa, deferită Justiţiei de DNA Constanţa. Înalta Curte se pregăteşte să anunţe hotărârea definitivă

09 Nov 2016 2198

Nu renunţă! Anticorupţii din Constanţa cer o pedeapsă mai mare pentru judecătoarea Iulia Paisa

18 Jun 2015 1826

Pastilă amară pentru anticorupţii din Constanţa! Judecătoarea Iulia Paisa, „premiată“ de colegi cu o achitare şi închisoare cu suspendare (document)

12 Jun 2015 2235

Exclusiv Judecătoarea Iulia Paisa, deferită Justiției de DNA Constanța, achitată și condamnată (MINUTĂ)

11 Jun 2015 2221

Judecătoare acuzată de DNA Constanţa de aproape 50 de infracţiuni. Dosarul a primit un nou termen (document)

04 May 2015 2425

„Client” al DNA Constanţa, influent în justiţia nemţeană Anticorupţia acuză - bancheri şi afacerişti, în hora creditelor false (documente)

25 Jun 2014 3069

Preşedintele Judecătoriei Piatra Neamţ Iată ce avere are Iulia Paisa, trimisă în judecată de procurorii DNA Constanţa (documente)

14 May 2014 6169

CSM a hotărât suspendarea din funcţie a judecătoareai Iulia Paisa

13 May 2014 1848

Judecătoarea Iulia Paisa, trimisă în judecată de procurorii DNA Constanţa

13 May 2014 2782