„Nerecomandabilii“ justiţiei Zece judecători şi procurori aflaţi în funcţii nu au trecut proba psihologică (documente)

În această perioadă, la Institutul Naţional al Magistraturii se desfăşoară concursul pentru numirea în funcţii de conducere a judecătorilor şi procurorilor la curţile de apel, tribunale, judecătorii, precum şi la parchetele de pe lângă acestea. Azi va avea loc ultima parte a probei pentru susţinerea proiectului referitor la exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere pentru care candidează.
 
Recent, judecătorii şi procurorii înscrişi în acest concurs (care în prezent se află în sistem) au fost supuşi unei testări psihologice, prag pe care nu l-au trecut toţi candidaţii. Astfel, conform Institutului Naţional al Magistraturii, candidaţii judecători testaţi au fost 72, din care patru au primit calificativul „nerecomandabil“. În privinţa procurorilor, numărul celor care au susţinut testarea psihologică a fost de 65. Precum în cazul judecătorilor, nu toţi procurorii au trecut de această probă. Conform INM, din numărul total al procurorilor care au susţinut proba psihologică, şase au primit calificativul „nerecomandabil“.
 
De menţionat că Institutul Naţional al Magistraturii nu face public numele magistraţilor care au susţinut proba psihologică, indiferent de calificativul primit.
 
După prezentarea proiectelor referitoare la exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere pentru care candidează, judecătorii şi procurorii vor susţine testarea scrisă privind managementul, comunicarea şi resursele umane, urmând ca pe data de 19 decembrie să fie afişat tabelul de clasificare a candidaţilor.
 
Amintim că, potrivit INM, concursul se organizează pentru ocuparea unui număr de 126 de posturi vacante de preşedinte şi videpreşedinte de la curţile de apel, tribunale şi judecătorii, precum şi a unui număr de 132 de funcţii vacante de procuror general, procuror general adjunct, prim-procuror şi prim-procuror adjunct de la parchetele de pe lână curţile de apel, tribunale şi judecătorii.
 
Ionela Claudia Bojin, de la Judecătoria Constanţa, candidează pentru funcţia de vicepreşedinte al Judecătoriei Constanţa. Marius Cristian Epure, de la Curtea de Apel Constanţa, candidează pentru funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Apel Constanţa. Şi Constanţa Ilie, tot din cadrul Judecătoriei Constanţa, candidează pentru funcţia de vicepreşedinte al Judecătoriei Constanţa. Dan Iulian Năstase, judecător al Curţii de Apel Constanţa, candidează pentru funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Apel Constanţa. Florin Şurculescu, de la Tribunalul Tulcea, candidează pentru funcţia de vicepreşedinte al Tribunalul Tulcea.
 
Gigel Marian Alexandru, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, candidează pentru funcţia de procuror general adjunct al Parchetului Curţii de Apel Constanţa. Asta în timp ce Camelia Andrei, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, candidează pentru funcţia de prim-procuror adjunct al Parchetului Judecătoriei Constanţa. Mihaela Elena Mergeane, din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, delegată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, candidează pentru funcţia de procuror general adjunct al Parchetului Curţii de Apel Constanţa. Şi Silvia Şişman Beatrice, fost procuror-şef al Direcţiei Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, din cadrul Parchetului Curţii de Apel Constanţa, candidează pentru funcţia de procuror general adjunct al Parchetului Curţii de Apel Constanţa.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.