Nicolae Matei, victorie în procesul cu ANI „Eu îl susţin pe actualul primar. Am pornit pe un alt drum“

Nicolae Matei, fostul primar al oraşului Năvodari, a câştigat definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate. Decizia este definitivă şi a fost luată de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României.
 
Pe data de 3 iulie 2013, Agenția Națională de Integritate a anunţat „constatarea existenţei stării de incompatibilitate în cazul a 42 de aleși locali din județele Sibiu şi Constanța ca urmare a exercitării simultane de către aceștia atât a funcției de primar sau viceprimar, cât și a calității de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în cadrul Adunării Generale a Acționarilor a societăților comerciale de interes local, contrar prevederilor legale care reglementează regimul juridic al incompatibilităților“.
 
Astfel, conform ANI, „22 de aleși locali din judeţul Constanţa s-au aflat în stare de incompatibilitate ca urmare a exercitării simultane atât a funcției de primar sau de viceprimar, cât şi a calității de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale“ în cadrul Adunării Generale a Acționarilor unei societăţi comerciale din Constanța.
 
Printre cei 22 de aleși locali din judeţul Constanţa s-a numărat şi Nicolae Matei, care a atacat raportul ANI la Curtea de Apel Bucureşti.
 
Pe data de 13 octombrie 2014, instanţa mai sus precizată a dispus anularea Raportului de evaluare nr. 29315/G/II/03.07.2013 întocmit de pârâta Agenţia Naţională de Integritate.
 
Decizia Curţii de Apel Bucureşti a fost atacată de către ANI la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, instanţă care ieri a decis: „Respinge recursul declarat de pârâta Agenţia Naţională de Integritate împotriva sentinţei civile nr. 2710 din 13 octombrie 2014, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Respinge cererea de acordare a cheltuielilor de judecată formulată de reclamantul-intimat, ca neîntemeiată. Definitivă“.
 
Contactat telefonic, Nicolae Matei a declarat: „Este al doilea proces pe care îl câştig cu ANI. Primul a fost pe verificarea a averii! (…) Este bine că, într-un final eu, ca persoană, şi alţi primari avem câştig de cauză“.
 
Întrebat dacă decizia ÎCCJ îl ajută la o eventuală candidatură, fostul primar din Năvodari a adăugat: „Nu mă ajută cu nimic! Dacă aceeaşi justiţie m-ar fi eliberat aşa cum ar fi fost normal, mi-aş fi depus candidatura şi probabil aş fi fost ales azi pe funcţie. Azi, Primăria este ca o maşină! O maşină la care s-a urcat altcineva. Florin Chelaru conduce Primăria. Ce ar însemna să… este o maşină în mers. Dacă merge bine, trebuie să-l lăsăm să o conducă. Până acum, nu am ce să-i reproşez nici lui şi nici foştilor colegi din PSD. Eu îl susţin pe actualul primar. Pe actualul viceprimar şi consilierii PSD. Eu m-am întors la businessul meu. Am pornit pe un alt drum“.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nicolae Matei, proces important azi, la Tribunalul Constanţa

06 Jun 2016 2852

DNA Constanţa se opune ca Nicolae Matei, fostul primar din Năvodari, să fie eliberat condiţionat

16 May 2016 2761

Exclusiv - UPDATE Nicolae Matei, primarul din Năvodari, eliberat din arest de Curtea Supremă

24 Apr 2015 2408

Primarul Nicolae Matei, eliberat sub control judiciar

30 Aug 2014 2458

Orașul Năvodari în plină transformare Noi locuri de parcare, o nouă biserică ortodoxă, Stadionul Flacăra se extinde

18 Aug 2014 3469